Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2019

  • ΗΠΑ σε Τουρκία: Να μην προχωρήσετε σε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την Τουρκία να ακυρώσει την απόφασή της για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
  • Νέο τζακ-ποτ στο Τζόκερ. Τζακ ποτ, το όγδοο στη σειρά, σημειώθηκε στην κλήρωση του Τζόκερ το βράδυ της Κυριακής. .
  • Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη . Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης σε πολλές περιοχές της χώρας. Την Τρίτη καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και στην πόλη της Αθήνας. .
  • Κούδας-Σαράφης: Από συμπαίκτες στα γήπεδα αντίπαλοι στην αυτοδιοίκηση. Συμπαίκτες και φίλοι εδώ και δεκαετίες στα γήπεδα, αλλά και έξω από αυτά, έφτασε πλέον η εποχή για να τεθούν «αντίπαλοι» στο πεδίο της αυτοδιοικητικής πολιτικής, καθώς με διαφορετικούς σχηματισμούς κατεβαίνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στη Θεσσαλονίκη. .
  • Αλβανία:Aντίδραση ελληνικής μειονότητας για την αφαίρεση 2γλωσσων πινακίδων. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους Έλληνες μειονοτικούς των χωριών που σε μια περίπτωση, στο χωριό Κρανιά, εξελίχθηκε σε συμπλοκή με την αστυνομία που φρουρούσε τα συνεργεία. .
  • Νεκρός εντοπίστηκε ένας δάσκαλος στο αυτοκίνητό του στη Ναύπακτο. Τον εντόπισε ένας κάτοικος που περπατούσε στο σημείο .
Κόσμος
  • Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι: Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με Ισραήλ . Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι συνήφθη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, με τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης της Αιγύπτου, προκειμένου να τερματιστεί η έξαρση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας και στο νότιο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο. .
  • Μπόλτον: Μήνυμα στην Τεχεράνη με αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή . Εν μέσω της συνεχιζόμενης ανόδου της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, ο Μπόλτον υποστήριξε πως η ανάπτυξη της δύναμης κρούσης αυτής αποτελεί «αντίδραση σε ανησυχητικές ενδείξεις και προειδοποιήσεις», που «κλιμακώνουν» την ένταση. .
  • Γαλλία-δημοσκόπηση: Μπροστά από Μακρόν το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν . Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν οδεύει να καταλάβει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές του Μαΐου στη Γαλλία, συγκεντρώνοντας το 22% των ψήφων, ποσοστό οριακά υψηλότερο από εκείνο του LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, υποδεικνύει δημοσκόπηση που μεταδόθηκε την Κυριακή. .
  • Τραμπ για Γάζα: Υποστηρίζουμε 100% το Ισραήλ . O Tραμπ απαίτησε να τερματιστούν οι επιθέσεις από μέρους παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων, προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους ότι οι ενέργειες αυτές δεν θα φέρουν «τίποτε άλλο παρά περισσότερη δυστυχία». .
  • Τυνησία: Τρεις τζιχαντιστές νεκροί σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας. Τρεις άνδρες που πιστεύεται πως ανήκαν σε οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας στην κεντρική Τυνησία, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικών στην Τύνιδα. .
Πολιτική
  • Μητσοτάκης: Η ΝΔ ανάχωμα στο λαϊκισμό και τα άκρα. Στην κρισιμότητα των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης στην Καβάλα υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη αυτής της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. .
  • Γεννηματά: Η παρέα του Μαξίμου αποδείχθηκαν κυνικοί και αδίστακτοι. Η Φώφη Γεννηματά, από τη Χαλκίδα, όπου μίλησε λίγο πριν το μεσημέρι σε συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αιχμηρή ήταν η κριτική προς τη ΝΔ. .
  • Μητσοτάκης για Marfin: Πέρασαν 9 χρόνια χωρίς να έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. «Οι ζωές που χάθηκαν στη Marfin θα είναι πάντα η τραγική υπενθύμιση για αυτά που έγιναν, όσο ο διχασμός, η ρητορική του μίσους και η τυφλή βία κυριαρχούσε», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στα social media για τη Marfin. .
  • Αναβολή της συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Καμμένος λόγω Τουρκίας. «Θέλω να ζητήσω από εδώ από τον Έβρο, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από τον πρωθυπουργό σε αυτές τις στιγμές ν’ αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Καμμένος .
  • Γεωργιάδης: Ο Θεοχαρόπουλος απόδειξη ότι ο Τσίπρας εξαγόρασε βουλευτές. Αποδείχθηκε ότι ο Τσίπρας εξαγόρασε βουλευτές για να πουλήσει τη Μακεδονία δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης .
Οικονομία
  • Κορκίδης: Ανάσα σε πολλούς οφειλέτες η ρύθμιση των 120 δόσεων. Η νέα τριπλή ρύθμιση των 120 δόσεων, θα δώσει μία τελευταία ευκαιρία και ανάσα σε πολλούς οφειλέτες σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας το νέο πακέτο ρυθμίσεων σε εφορία ασφαλιστικά ταμεία και δήμους. .
  • Τι προβλέπει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις-Παραδείγματα. Παρουσιάστηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των 120 δόσεων που αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα και θα περιλαμβάνει τις συντάξεις και το θέμα των απολύσεων που θα πρέπει να είναι αιτιολογημένες. .
  • Τσακαλώτος: Είμαστε η πιο αξιόπιστη κυβέρνηση για τη μείωση των φόρων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αποκτήσει αξιοπιστία, έχει ήδη τρία χρόνια υπερκάλυψης των δημοσιονομικών στόχων, έχει αναδιαρθρώσει το χρέος και έχει ένα μαξιλάρι ρευστότητας που θωρακίζει την ελληνική οικονομία για πολλά χρόνια. .
  • Στο 1,2 δισ. οι οφειλές για εκκρεμείς συντάξεις. Περιμένουν ακόμα και 4 έτη. Ξεπερνούν τις 200.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης .
  • Την Δευτέρα κατατίθεται η ρύθμιση για τις 120 δόσεις. Οριστικοποιήθηκε η ρύθμιση για τις 120 δόσεις σε εφορίες, ταμεία και δήμους κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Έφης Αχτσιόγλου στο Μέγαρο Μαξίμου. .
Αθλητισμός
  • BCL: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Βίρτους Μπολόνια. Η Βίρτους Μπολόνια κατέκτησε τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της το βράδυ της Κυριακής. .
  • Το σήκωσε και στην Πορτογαλία ο Τσιτσιπάς. Μετά από ένα δραματικό δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 2-0 σετ τον Πάμπλο Κουέβας και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά τένις του Εστορίλ. .
  • Φουλ για τον τρίτο του τίτλο ο Τσιτσιπάς! (video). Στον τελικό του Εστορίλ προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά από μεγάλη νίκη επί του Γκοφέν (3-6, 6-4, 6-4) στον ημιτελικό. .
  • Επική ανατροπή και πρώτος τίτλος για Σάκκαρη (VIDEO). Τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της κατέκτησε στο Μαρόκο η Μαρία Σάκκαρη, η οποία πανηγύρισε μεγάλη ανατροπή (2-6, 6-4, 6-2) στον τελικό με την Τζο Κόντα. .
  • Break και προβάδισμα με μυθικό Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Μπακς!. Ένας… ολοκληρωτικός Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς σε μεγάλη νίκη 123-116 στη Βοστώνη και το 2-1 στους ημιτελικούς της Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου