Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 5 Μαΐου, 2019

  • «Τα γυρίζει» για τις απειλές στους δικαστικούς ο Ρουβίκωνας. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα με νέα ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει ότι διαστρεβλώθηκαν τα όσα έγραψε ως μήνυμα προς τους δικαστές που θα πάρουν την απόφαση για την χορήγηση ή μη της άδειας στον αρχιεκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα. .
  • Λέκκας για Μάτι: Από τις 18:30 ξέραμε ότι υπάρχουν νεκροί. «Από τις έξι και μισή, ξέραμε ότι υπάρχουν νεκροί, γιατί είχαμε σηκώσει drone», είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας μετά τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ και ο Αλέξης Παπαχελάς για την πυρκαγιά στο Μάτι. .
  • Χαρίτσης: Νέα ρύθμιση για οφειλές στους δήμους, την επόμενη εβδομάδα. Νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, προανήγγειλε ότι θα φέρει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. .
  • Ημαθία: Σύγκρουση τρένου-αυτοκινήτου με 2 νεκρούς . Επιβατική αμαξοστοιχία, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Φλώρινα συγκρούστηκε στη μία και μισή το μεσημέρι σε αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση, στο ύψος του Αγίου Γεωργίου Ημαθίας, με διερχόμενο αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. .
  • Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης 17χρονου από 2 νεαρούς. Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία υπόθεση εκβίασης σε βάρος ενός δεκαεπτάχρονου στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, με δράστες έναν δεκαεννιάχρονο και ένα συνομήλικο του, οι οποίοι με απειλές απαιτούσαν από τον ανήλικο εκβιαστικά χρηματικά ποσά. .
Κόσμος
  • Αυστηρή προειδοποίηση της Αιγύπτου στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις . Ως μία «κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, τις «παράνομες» όπως τις χαρακτηρίζει δραστηριότητες της Τουρκίας, που προτίθεται να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. .
  • Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δικαίωμα μας οι έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο (VIDEO). Εμμένει στη θέση της η Άγκυρα για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ παρά τις προειδοποιήσεις από την Ε.Ε., την Αθήνα και το Κάιρο. .
  • Γαλλία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων». Παρά τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, την Τετάρτη, ο αριθμός των "Κίτρινων Γιλέκων" που διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία, στην 25η συνεχόμενη εβδομάδα δράσης τους, ήταν κατά πολύ χαμηλότερος από όλες τις προηγούμενες φορές. .
  • Μαδούρο: Καλεί τον στρατό σε ετοιμότητα αν τολμήσουν να επιτεθούν οι ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις να είναι «έτοιμες» σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να εξαπολύσουν στρατιωτική επίθεση στο έδαφος της Βενεζουέλας, καθώς ο αντιπολιτευόμενος Χουάν Γκουαϊδό προσπαθεί να στρέψει τον στρατό προς το δικό του στρατόπεδο. .
  • Κλιμακώνεται η βία στη Γάζα-Το Ισραήλ έκλεισε τα σημεία διέλευσης. Το Ισραήλ έκλεισε σήμερα τα σημεία διέλευσης με τη Λωρίδα της Γάζας και τις ζώνες αλιείας ανοικτά του παλαιστινιακού θύλακα σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από την περιοχή, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας. .
Πολιτική
  • Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Από επικριτής του Τσίπρα στο υπουργείο Τουρισμού. Πολλούς ελιγμούς και μεταστροφές είχε η διαδρομή του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο υπουργείου Τουρισμού, καθώς μέσα σε λίγους μήνες έγινε από πολέμιος του ΣΥΡΙΖΑ υπουργός της κυβέρνησης. .
  • Ορκίστηκε νέος υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίσθηκε με πολιτικό όρκο στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος ως νέος υπουργός Τουρισμού, μετά από την παραίτηση της κας Έλενας Κουντουρά. .
  • Κουμουτσάκος: Καταδικάζουμε τη «διπλωματία της κανονιοφόρου» της Άγκυρας. «Καταδικάζουμε τη "διπλωματία της κανονιοφόρου" που υιοθετεί η 'Αγκυρα. Η Τουρκία αυτο-αποκλείστηκε από τις θετικές ενεργειακές εξελίξεις και συνεργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο, γιατί ούτε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας θέλει να εφαρμόσει, ούτε την Κυπριακή Δημοκρατία να αναγνωρίσει», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. .
  • ΚΙΝΑΛ για Θεοχαρόπουλο: Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε. Σε έντονο ύφος σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής την απόφαση του πρωθυπουργού να τοποθετήσει ως υπουργό Τουρισμού τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. .
  • ΝΔ για υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου: «live your myth in Syriza». Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε η ΝΔ την απόφαση του πρωθυπουργού να τοποθετήσει επικεφαλής στο υπουργείο Τουρισμού τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. .
Οικονομία
  • Την Δευτέρα κατατίθεται η ρύθμιση για τις 120 δόσεις. Οριστικοποιήθηκε η ρύθμιση για τις 120 δόσεις σε εφορίες, ταμεία και δήμους κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Έφης Αχτσιόγλου στο Μέγαρο Μαξίμου. .
  • Σύσκεψη Τσίπρα με Τσακαλώτο-Αχτσιόγλου για το τελικό πακέτο θετικών μέτρων. Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου .
  • Αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης DBRS. Ο καναδικός οίκος στην αξιολόγησή του τονίζει πως η αναβάθμιση αντανακλά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης και της δεύτερης αξιολόγησης Ενισχυμένης Εποπτείας, παράλληλα με το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις αγορές .
  • Συνάντηση Τσίπρα – Τσακαλώτου στο Μαξίμου για παροχές - 120 δόσεις. Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία γενικότερα "θα ωφεληθεί οικονομικά και εμπορικά από την διευθέτηση της εκκρεμότητας που διήρκησε σχεδόν τριάντα χρόνια και ταλαιπώρησε τις σχέσεις των δυο χωρών". .
  • Bloomberg: Οι ιστορίες Ελλήνων που χάνουν τα σπίτια τους. Μπορεί οι αριθμοί να δείχνουν ανάκαμψη, όμως για πολλούς ιδιώτες το τέλος της κρίσης δεν είναι ορατό στην πραγματικότητα. .
Αθλητισμός
  • Επική ανατροπή και πρώτος τίτλος για Σάκκαρη (VIDEO). Τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της κατέκτησε στο Μαρόκο η Μαρία Σάκκαρη, η οποία πανηγύρισε μεγάλη ανατροπή (2-6, 6-4, 6-2) στον τελικό με την Τζο Κόντα. .
  • Break και προβάδισμα με μυθικό Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Μπακς!. Ένας… ολοκληρωτικός Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς σε μεγάλη νίκη 123-116 στη Βοστώνη και το 2-1 στους ημιτελικούς της Ανατολής. .
  • Κινείται δικαστικά για άκυρο ορισμό του διαιτητή Αναστόπουλου ο Ολυμπιακός. Αποφασισμένος να κινήσει διαδικασίες ώστε η κλήρωση Αναστόπουλου στο ματς με τον Προμηθέα ν’ αποδειχθεί άκυρος είναι ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΠΟΡ FM, θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα. .
  • Πήρε εκδίκηση και προβάδισμα τίτλου ο Ολυμπιακός. Δυο βδομάδες μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, ο Ολυμπιακός πήρε εκδίκηση από τον ΠΑΟΚ και έκανε το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-0 σετ στο «Μελίνα Μερκούρη». .
  • Αντιμέτωπος με υποβιβασμό ο Ολυμπιακός: Κληρώθηκε διαιτητής που δε θέλει. Αντιμέτωπος με τον υποβιβασμό -αν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του- είναι Ολυμπιακός. Στο ματς με τον Προμηθέα κληρώθηκε ο Αναστόπουλος, με τον οποίο (όπως κι άλλους δυο) έχει τονίσει ότι δεν κατεβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου