Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2019

  • . Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές. .
  • Γνώριζαν για τον κίνδυνο επίθεσης του Ρουβίκωνα, αλλά δεν έδρασαν. Εμπιστευτική αλληλογραφία ανάμεσα σε υπηρεσίες για την ασφάλεια της Βουλής αποκαλύπτει η «Καθημερινή». .
  • Έξι συλλήψεις στην ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Οι έξι συλλήψεις φέρεται να αφορούν σε άτομα που συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, έξω από την πρώτη προβλήτα του λιμανιού, όπου τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ ήταν αυξημένα. .
  • Παραδόθηκε ο οδηγός που παρέσυρε κι εγκατέλειψε 18χρονη στην Καλλιθέα. Η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας. .
  • Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Το αίμα νερό δεν γίνεται. Η ρήση του λαού μας, «το αίμα νερό δεν γίνεται», την οποία επικαλέσθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να χαρακτηρίσει τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, απεικονίζει εύγλωττα τη συνομιλία τους, το απόγευμα, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. .
Κόσμος
  • Πρώτη στη μάχη των ευρωεκλογών σήμερα η Βρετανία με φαβορί τον Φάρατζ. «Βατερλώ» αναμένεται να υποστούν οι Συντηρητικοί της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, διότι οι ευρωσκεπτικιστές ψηφοφόροι εγκαταλείπουν την παράταξη λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην υλοποίηση του Brexit. Μεγάλος κερδισμένος το νεοσύστατο κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ. .
  • Αεροπορικές εταιρείες ζητούν αποζημιώσεις από την Boeing για τα 737 Μax 8 . Η καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών Boeing 737 Max 8 είχε ως συνέπεια την συσσώρευση απώλειας εσόδων για τις κινεζικές εταιρίες, ενώ η μείωση στα έσοδά τους συνεχίζεται. .
  • Πεντάγωνο: Ανάπτυξη επιπλέον 5.000 Αμερικανών στρατιωτικών στη Μ.Ανατολή. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξετάζει αίτημα των ενόπλων δυνάμεων να αναπτυχθεί δύναμη επιπλέον 5.000 ανδρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής εν μέσω της αυξανόμενης έντασης με το Ιράν, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters χθες Τετάρτη. .
  • Ε.Ε: Ξεκινούν οι «πιο σημαντικές» ευρωεκλογές της τελευταίας 40ετίας. Οι Ευρωπαίοι καλούνται από σήμερα ως και την Κυριακή στις κάλπες, σε μια τετραήμερη εκλογική διαδικασία από την οποία θα αναδειχθούν τα μέλη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. .
  • ΗΠΑ: Πολύ πραγματικές και αρνητικές συνέπειες στην Τουρκία για τους S-400. «Θα υπάρξουν πολύ πραγματικές και πολύ αρνητικές συνέπειες» για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία. .
Πολιτική
  • Αντίστροφη Μέτρηση: «Πόλεμος» στο παρά πέντε της κάλπης . «Πόλεμος» στο παρά πέντε της κάλπης, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αντίστροφη Μέτρηση» με τη Σία Κοσιώνη και τον Βασίλη Χιώτη, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης: .
  • Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας λέει τα ίδια πράγματα με την Μαρί Λεπέν. Τον στόχο μια γρήγορης ανάπτυξης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων προέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως το ζήτημα για τη χώρα είναι να μπορεί να υποστηρίξει την αναδιανομή μέσα από μια σταθερή αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας. .
  • Τσίπρας: Το δίλημμα είναι αν θα κυβερνούν μαριονέτες. Από την Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και έθεσε το δίλημμα των εκλογών. .
  • Κουτσούμπας: «Προχωράμε για μια μεγάλη νίκη του λαού με ισχυρό ΚΚΕ παντού». «Η ελπίδα και η προοπτική έχει όνομα και γράφεται με μεγάλα γράμματα: ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. .
  • Μητσοτάκης: Σε 4 ημέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ήμουν και είμαι μαζί σας για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες. Για να πάμε όλοι μαζί μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που φέρνει ευκαιρίες, επενδύσεις, ανάπτυξης, καλές δουλειές και ασφάλεια για όλους», ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ για τις ευρωεκλογές στην Αθήνα. .
Οικονομία
  • Πτώχευση για βρετανικό χαλυβουργικό κολοσσό . Τα οικονομικά προβλήματα τη χαλυβουργικής εταιρείας αποδίδονται στη μείωση παραγγελιών από Ευρωπαίους πελάτες λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το Brexit. .
  • Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία. Ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Ε.Φ.Κ.Α., για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις. .
  • Μεγάλο ενδιαφέρον για υπαγωγή σε 120 δόσεις μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας. Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές στην εφορία. .
  • Οι κίτρινες κάρτες ΟΟΣΑ στην πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα. Οι εξαγγελίες Τσίπρα θα μειώσουν τα έσοδα και θα αυξήσουν τις δαπάνες, σημειώνει ο Οργανισμός, προσθέτοντας ότι δημοσιονομικά μέτρα θα πρέπει να εστιάσουν στο μέλλον σε υποδομές και δεξιότητες. .
  • ΤτΕ: Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο. Επιπροσθέτως, τα ισοζύγια πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων επιδεινώθηκαν σύμφωνα με την ΤτΕ .
Αθλητισμός
  • Παραμένουν στην ΚΕΔ Περέιρα και Μάριν - Ξένοι διαιτητές και του χρόνου. Στον προεδρικό θώκο της ΚΕΔ θα παραμείνει ο Βίτορ Μέλο Περέιρα όπως ανέφερε ο Μπιόρν Βάσαλο στη συνέντευξη Τύπου. .
  • NBA: Ισοφάρισαν οι Ράπτορς - Πάλεψε ο Γιάννης. Ούτε στο δεύτερο ματς στο Τορόντο κατάφεραν οι Μπακς να κάνουν το break που θα τους έφερνε μια ανάσα από τους τελικούς του ΝΒΑ. .
  • Το συγκινητικό «αντίο» του Χάμιλτον στον Λάουντα. Με μια ανάρτησή στο προφίλ του στο instagram ο Λιούις Χάμιλτον αποχαιρέτησε τον Νίκι Λάουντα. .
  • «Έφυγε» ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα. Ένας θρυλικός πιλότος της Formula 1, που έγραψε ιστορία και πλήρωσε τόσο ακριβά την αγάπη του για το αυτοκίνητο, με ένα σοβαρότατο ατύχημα, «έφυγε» σε ηλικία 70 ετών. .
  • Νικητής με σκορ 20-0 ο Παναθηναϊκός και μηδενισμός για τον Ολυμπιακό!. Στον Παναθηναϊκό και τυπικά το… ροζ φύλλο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου