Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2019

  • Σεισμός 3,5R στην Πύλο. Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5R σημειώθηκε στις 22.46 το βράδυ της Τρίτης στην Πύλο, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. .
  • Βρέφος τραυματίστηκε όταν έκλεισε το χέρι του σε πόρτα του Superferry ΙΙ. Ένα κορίτσι βρεφικής ηλικίας, τραυματίστηκε στο χέρι στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ''SUPERFERRY II'' που πραγματοποιούσε το μεσημέρι δρομολόγιο από την Πάρο με προορισμό τη Μύκονο. .
  • Tροχαίο στη Ρόδο: Προστατευτικό κιγκλίδωμα «σούβλισε» αυτοκίνητο (φωτό). Ένα συγκλονιστικό τροχαίο ατύχημα που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία για το νησί της Ρόδου, σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 11 το πρωί στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ρόδου- Λίνδου, λίγο μετά τη διασταύρωση για Ασγούρου. .
  • Ένταση με μπογιές και χημικά σε πορεία αντιεξουσιαστών υπέρ του Κουφοντίνα. Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο σε πορεία 500 περίπου αντιεξουσιαστών που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Μοναστηράκι προς την πλατεία Συντάγματος σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα. .
  • Ποιος είναι ο συλληφθείς για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην Βουλή. Πρόκειται για ιδρυτικό στέλεχος της αναρχικής οργάνωσης που έχει απασχολήσει πολλές φορές την ΕΛ.ΑΣ. .
Κόσμος
  • ΗΠΑ: Υπάρχουν «ενδείξεις» χρήσης χημικών όπλων στη Συρία. Σε ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε σε μια «φερόμενη επίθεση με χλώριο στη βορειοδυτική Συρία το πρωί της 19ης Μαΐου». .
  • Νικαράγουα: Απαίτηση ΟΑΚ για την απελευθέρωση των «πολιτικών» κρατούμενων. Ο ΟΑΚ ανησυχεί για την «επιδείνωση» της κατάστασης ως προς «τους δημοκρατικούς θεσμούς» και «τα ανθρώπινα δικαιώματα» στη Νικαράγουα, ανέφερε ανακοίνωση του διαρκούς συμβουλίου του που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον. .
  • Συρία: 44 νεκροί σε μάχες τζιχαντιστών με δυνάμεις του καθεστώτος. Τζιχαντιστές εξαπέλυσαν χθες Τρίτη επίθεση εναντίον δυνάμεων του καθεστώτος στα όρια του τελευταίου οχυρού τους στη βορειοδυτική Συρία και στις μάχες σκοτώθηκαν 18 μαχητές τους και 26 στρατιώτες, σύμφωνα με μια ΜΚΟ. .
  • Λιβύη: Αιματοχυσία στην Τρίπολη - Φόβοι για «μακρόχρονο» πόλεμο. Οι μάχες εντάθηκαν χθες Τρίτη νότια της πρωτεύουσας της Λιβύης, τη στιγμή που ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ προειδοποιούσε ενώπιον των κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας εναντίον «της έναρξης ενός μακρόχρονου και αιματηρού πολέμου». .
  • Λίντσεϊ Γκράχαμ: Η Τεχεράνη συντόνισε τις επιθέσεις σε πλοία στην Μέση Ανατολή . "Μας εξήγησαν πως οι ιρανικές πολλαπλές απειλές είναι διαφορετικές από το παρελθόν, ότι οι επιθέσεις στα πλοία και τον αγωγό συντονίστηκαν και διατάχθησαν από την ιρανική κυβέρνηση και τον αγιατολάχ", είπε ο Γκράχαμ σε δημοσιογράφους. .
Πολιτική
  • Στο Κίρκοβο μεταβαίνει σήμερα ο Τσίπρας . Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα ξεκινήσει στις 11:45. .
  • Παπανδρέου: Να πούμε όχι στις δυνάμεις της συντήρησης και της μιζέριας. Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι στρατηγική στόχευση πρέπει να είναι: «Αλλάζουμε την Ελλάδα. Για να απαλλαγούμε από τον πελατειασμό που αποτελεί την πηγή των δεινών της χώρας». .
  • Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του λαού. "Έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας, της κάλπης, της λαϊκής ετυμηγορίας, η ώρα που μιλάνε οι πολλοί" .
  • Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ παλιό ΠΑΣΟΚ – Οι Ρουβίκωνες συμβάλλουν στην καταστολή. «Προοδευτική συμμαχία γίνεται με γυρολόγους της πολιτικής που θέλανε καρέκλα βουλευτική, με ρετάλια από το παλιό το βρόμικο διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ με ακροδεξιούς από το χώρο του Καμμένου και των ΑΝΕΛ είναι αυτό Προοδευτική Συμμαχία; Μην τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα. Δεν έλεγε η Παπακώστα τους μετανάστες κατσαρίδες;» .
  • Μητσοτάκης: Τελειώνουν οι πρακτικές ανοχής σε παρανομία - κουκουλοφόρους. "Δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις" - "Υποδεχόμαστε ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν ποτέ στο παρελθόν" .
Οικονομία
  • Μεγάλο ενδιαφέρον για υπαγωγή σε 120 δόσεις μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας. Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές στην εφορία. .
  • Οι κίτρινες κάρτες ΟΟΣΑ στην πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα. Οι εξαγγελίες Τσίπρα θα μειώσουν τα έσοδα και θα αυξήσουν τις δαπάνες, σημειώνει ο Οργανισμός, προσθέτοντας ότι δημοσιονομικά μέτρα θα πρέπει να εστιάσουν στο μέλλον σε υποδομές και δεξιότητες. .
  • Πώς θα κινηθεί ο τουρισμός στην Ελλάδα το 2019. Νέες περιοχές προστίθενται στο ραντάρ των επισκεπτών φέτος σε όλη τη χώρα, ενώ οι αφίξεις εξακολουθούν να είναι αυξημένες. .
  • ΤτΕ: Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο. Επιπροσθέτως, τα ισοζύγια πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων επιδεινώθηκαν σύμφωνα με την ΤτΕ .
  • Άνοιξε η εφαρμογή για την ρύθμιση των 120 δόσεων: Τι πρέπει να γνωρίζετε. Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα του taxisnet προκειμένου να δεχθεί τις αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε σημαντικές απαντήσεις για το πώς θα υπαχθούν στην ρύθμιση, το ποσό της δόσης αλλά και τον αριθμό των δόσεων. .
Αθλητισμός
  • NBA: Ισοφάρισαν οι Ράπτορς - Πάλεψε ο Γιάννης. Ούτε στο δεύτερο ματς στο Τορόντο κατάφεραν οι Μπακς να κάνουν το break που θα τους έφερνε μια ανάσα από τους τελικούς του ΝΒΑ. .
  • Το συγκινητικό «αντίο» του Χάμιλτον στον Λάουντα. Με μια ανάρτησή στο προφίλ του στο instagram ο Λιούις Χάμιλτον αποχαιρέτησε τον Νίκι Λάουντα. .
  • «Έφυγε» ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα. Ένας θρυλικός πιλότος της Formula 1, που έγραψε ιστορία και πλήρωσε τόσο ακριβά την αγάπη του για το αυτοκίνητο, με ένα σοβαρότατο ατύχημα, «έφυγε» σε ηλικία 70 ετών. .
  • Νικητής με σκορ 20-0 ο Παναθηναϊκός και μηδενισμός για τον Ολυμπιακό!. Στον Παναθηναϊκό και τυπικά το… ροζ φύλλο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! .
Ο Ολυμπιακός δεν κατεβαίνει στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε επίσημα την αστυνομία πως δεν θα κατέβει στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Παναθηναϊκό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου