Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 21 Μαΐου, 2019

  • Με ελικόπτερο μεταφέρθηκαν δύο ορειβάτες που τραυματίστηκαν στον Όλυμπο. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Στρατού στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. .
  • Πρόεδρος ΣτΕ: Οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση με τη δημοσίευση . Θέματα ουσιαστικής νομιμότητας ως προς την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων θέτει η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σχετικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ σχετικά με αιτήματα δημοσίων υπαλλήλων. .
  • Νεκρός 45χρονος εργάτης που έπεσε από σκαλωσιά σε ναυπηγείο στο Πέραμα. Νεκρός είναι ένας 45χρονος Ρουμάνος που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι το μεσημέρι της Δευτέρας έπειτα από πτώση από ύψος τεσσάρων μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών σε ναυπηγείο στο Πέραμα. .
  • Σεισμός 3,9 ρίχτερ ταρακούνησε τη Ζάκυνθο. Σεισμός μεγέθους 3,9 ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.40 στον υποθαλάσσιο χώρο ανατολικά της Ζακύνθου. .
  • Η «Χαοτική συγχορδία» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής. Η ομάδα «Χαοτική συγχορδία», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ που έγινε την περασμένη Τρίτη, στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής. 
Κόσμος
  • Λιβύη: Ένοπλοι διέκοψαν τη λειτουργία του κύριου αγωγού ύδρευσης της Τρίπολης. Ένοπλοι διέκοψαν τη λειτουργία του κύριου αγωγού του συστήματος ύδρευσης της πολιορκούμενης πρωτεύουσας της Λιβύης. .
  • Μεξικό: Οι αρχές θα καταδιώξουν οποιονδήποτε δικαστικό συνεργάζεται με καρτέλ . H κυβέρνηση του προέδρου του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος εννοεί να κάνει πράξη την προεκλογική εξαγγελία του να καθαρίσει το κράτος από την ενδημική διαφθορά, θα καταδιώξει όποιον δικαστικό προτίμησε να ευθυγραμμιστεί με τα διαβόητα καρτέλ των ναρκωτικών, τόνισε αρμόδιος αξιωματούχος. .
  • Γαλλία: Ξαναρχίζει η ιατρική φροντίδα στον τετραπληγικό Βενσάν Λαμπέρ. Το εφετείο του Παρισιού, στο οποίο προσέφυγαν οι γονείς του τετραπληγικού σε κατάσταση φυτού Βενσάν Λαμπέρ, διέταξε το βράδυ της Δευτέρας να ξαναρχίσει η ιατρική φροντίδα προκειμένου ο ασθενής να διατηρηθεί στη ζωή, που διεκόπη χθες το πρωί, ωσότου εκφραστεί για την υπόθεσή του επιτροπή του ΟΗΕ. .
  • Τραμπ: Το Ιράν θα αντιμετωπιστεί με «μεγάλη δύναμη». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε χθες Δευτέρα ότι το Ιράν θα αντιμετωπιστεί με «μεγάλη δύναμη» εάν αποπειραθεί να κάνει οτιδήποτε εναντίον των συμφερόντων της χώρας του στη Μέση Ανατολή και έκρινε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία τηρεί πολύ εχθρική στάση έναντι της Ουάσινγκτον. .
  • Βενεζουέλα: Πρόωρες εκλογές για την Εθνοσυνέλευση προτείνει ο Μαδούρο . Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για την Εθνοσυνέλευση, η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση. .
Πολιτική
  • Στην Αλβανία σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. O Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα συμμετάσχει στην έναρξη της πρώτης κοινής επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής σε γειτονική χώρα εκτός ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αλβανία. .
  • Συνάντηση Παυλόπουλου - Μπαρνιέ με επίκεντρο Κυπριακή ΑΟΖ και Brexit . «Υπερασπιζόμενος την Κύπρο, ουσιαστικά υπερασπισθήκατε την Διεθνή Νομιμότητα και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στον Μισέλ Μπαρνιέ κατά την συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο. .
  • Ευρωεκλογές 2019: Μπροστά με 8,5 μονάδες η ΝΔ σε δημοσκόπηση της Rass. Προηγείται με ποσοστό 31,7% η ΝΔ σε δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές της εταιρείας Rass για το Action 24. .
  • Τσίπρας: Ο λαός δεν λυγίζει μπροστά σ’ αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες. "Τυφλωμένοι από τη δίψα τους να επιστρέψουν στις θέσεις που νομίζουν ότι τους ανήκουν χάριν κληρονομικού δικαιώματος, προσπάθησαν να μας βάλουν μύρια εμπόδια", είπε ο Αλ. Τσίπρας. .
  • Mητσοτάκης: Oι συνταξιούχοι δεν εξαγοράζονται - Tο άσυλο θα καταργηθεί . Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ είναι με όλους τους Έλληνες και πρόσθεσε πως στις 26 Μαΐου θα σημάνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή. .
Οικονομία
  • Καμπανάκι από Fitch στον προεκλογικό μποναμά Τσίπρα. Στην έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο οίκος αξιολόγησης, σημειώνει ότι οι παροχές ενισχύουν την αβεβαιότητα στην μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική συμπεριφορά της Ελλάδας και αναμένεται να πυροδοτήσουν εντάσεις με τους Ευρωπαίους πιστωτές. .
  • Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: «Καμπανάκι» για το πλεόνασμα του 2019. Μείωση της τάξης των 79 εκατ. ευρώ κατέγραφε το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, σύμφωνα με την εκτίμηση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. .
  • ΕΕΚE: Αυτός είναι ο δανειολήπτης που «γονάτισε» η κρίση . Αποκαλυπτική μελέτη για τη διαχείριση της υπερχρέωσης Φυσικών Προσώπων πραγματοποίησε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, με βάση τις δεκάδες υποθέσεις που υπερασπίστηκε δικαστικά, τα χρόνια της κρίσης, στο πλαίσιο της απολογιστικής της δράσης των 10 ετών λειτουργίας της .
  • Τσακαλώτος: Αυστηρή η αντίδραση του Κλάους Ρέγκλινγκ για το πακέτο παροχών. Ο κ Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι το πακέτο παροχών αποτελεί απόδειξη ότι η Ελλάδα, εκτός μνημονίου πια, αλλάζει σελίδα όχι με ουδέτερο τρόπο, αλλά υπέρ των πολλών. .
  • Όλα τα προϊόντα με τη μειωμένη τιμή στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα. Αναλυτικά οι μειώσεις σε τρόφιμα, εστίαση και ενέργεια .
Αθλητισμός
  • «Έφυγε» ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα. Ένας θρυλικός πιλότος της Formula 1, που έγραψε ιστορία και πλήρωσε τόσο ακριβά την αγάπη του για το αυτοκίνητο, με ένα σοβαρότατο ατύχημα, «έφυγε» σε ηλικία 70 ετών. .
  • Νικητής με σκορ 20-0 ο Παναθηναϊκός και μηδενισμός για τον Ολυμπιακό!. Στον Παναθηναϊκό και τυπικά το… ροζ φύλλο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! .
  • Ο Ολυμπιακός δεν κατεβαίνει στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε επίσημα την αστυνομία πως δεν θα κατέβει στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Παναθηναϊκό. .
  • Βολιβία: Η στιγμή που διαιτητής καταρρέει μέσα σε γήπεδο και πεθαίνει. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ματς συνεχίστηκε κανονικά μέχρι τέλους .
  • NBA: «Κλείδωσαν» τον Γιάννη και μείωσαν σε 2-1 οι Ράπτορς. Έχουν δρόμο ακόμη οι τελικοί της Ανατολής, καθώς οι Ράπτορς απάντησαν στους Μπακς νικώντας μετά από δύο παρατάσεις με 118-112 στο Τορόντο, μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά. Πλέον θα προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν τα ξημερώματα της Τετάρτης (3:30).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου