Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ο Μπιλ ντε Μπλάσιο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Προεδρία το 2020




Ο Δισεκατομυριούχος
δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο. 
Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο (Bill de Blasio) ανακοίνωσε τα σχέδιά του για ταξίδι σε σημαντικές Πολιτείες για τις αμερικανικές εκλογές, λίγο πριν ανακοινώσει και επίσημα, με ένα βίντεο στο Youtube, την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών για την Προεδρία το 2020.
Ο κ. Ντε Μπλάσιο επρόκειτο να εμφανιστεί νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο «Good Morning America» του ABC, το οποίο παρουσιάζει ο ομογενής δημοσιογράφος, Τζορτζ Στεφανόπουλος και έπειτα αναμένεται να μεταβεί στην Αϊόβα όπου θα έχει εκδηλώσεις την Παρασκευή. Το Σάββατο θα βρίσκεται στη Νότια Καρολίνα.
Ο Μπιλ ντε Μπλάσιο, θεωρείται ένας προοδευτικός Δημοκρατικός που επικρίνει συχνά τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Ο 57χρονος, που δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη θητεία στη δημαρχεία της ΝΥ το 2021, παρουσιάστηκε το 2013 ως η ηγετική φωνή της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών. Ωστόσο δεν έχει καταφέρει να χτίσει ένα εθνικό προφίλ και η δημοτικότητά του έχει σημειώσει πτώση έπειτα από αρκετές πολιτικές αποτυχίες.
Ο Ντε Μπλάσιο σκοπεύει να δώσει έμφαση στις προοδευτικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει στη Νέα Υόρκη -ανάμεσά τους οι παιδικοί σταθμοί για όλους, ο κατώτατος μισθός των 15 δολαρίων την ώρα και η αναρρωτική άδεια μετ’ αποδοχών- και όλα αυτά σε μια πόλη που διαθέτει τον περισσότερο πληθυσμό από οποιαδήποτε άλλη στις ΗΠΑ, περισσότερα από 8 εκατομμύρια.
Όμως θα δυσκολευτεί να ξεχωρίσει ανάμεσα στους σχεδόν 24 υποψήφιους, έως τώρα, για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ανάμεσά τους ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και γνωστές προσωπικότητες του κόμματος όπως οι γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς και Καμάλα Χάρις.
Οι περισσότεροι Νεοϋορκέζοι δεν είναι ενθουσιασμένοι με τις προεδρικές φιλοδοξίες του Ντε Μπλάσιο. Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο έδειξε ότι περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των Νεοϋορκέζων πιστεύουν ότι δεν θα πρέπει να θέσει υποψηφιότητα.
Ο δήμαρχος έχει επικρίνει έντονα τον Τραμπ σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση και η ασφάλεια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου