Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 19 Μαΐου, 2019

  •  Anadolu: Ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική κορβέτα (video). Τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλουν ευρέως την είδηση, που το τουρκικό πρακτορείο έπαιζε πρώτη στο σάιτ του. .
  • Καλλιθέα: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε 19χρονη. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό του οδηγού .
  • Κρήτη: Χτύπησαν έφηβη, την κλείδωσαν και της έκοψαν τα μαλλιά. Η υπόθεση δυο παιδιών που περνούσαν ένα μαρτύριο στο σπίτι τους αποκαλύφθηκε όταν το ένα κατάφερε να φύγει και να μιλήσει .
  • Ο υπουργός Δικαιοσύνης στηρίζει Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για Κουφοντίνα. Ο υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η άσκηση της αναίρεσης ανήκει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώ επικρίνει εκείνους που έχουν ασκήσει κριτική στην συγκεκριμένη εισαγγελική παρέμβαση. .
  • Κατασβέστηκε η φωτιά σε κτίριο επί της Λεωφόρου Μεσογείων στο Χαλάνδρι. Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 9 πυροσβέστες. .
Κόσμος
  • Μέρκελ κατά ακροδεξιάς: Αντίσταση στους διαθέσιμους προς πώληση πολιτικούς. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ρεύματα... που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη των δικών μας αξιών, και οφείλουμε να αντισταθούμε σθεναρά» .
  • Ερντογάν προς Τούρκους: Διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς. Ο τούρκος πρόεδρος κάνει λόγο για «ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης». .
  • Aυστρία: Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς (upd). Το απόγευμα πάντως, πύκνωναν οι πληροφορίες ότι ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σε αντίθεση με προηγούμενες ανεπίσημες τοποθετήσεις κύκλων του κόμματός του περί επικείμενων πρόωρων εκλογών, εξετάζει την δυνατότητα συνέχισης του αμφιλεγόμενου κυβερνητικού συνασπισμού του .
  • Γκιουρτσάνι: Διεφθαρμένο γουρούνι ο Στράχε - Αδελφικός φίλος του Όρμπαν. Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook, ο ούγγρος πολιτικός έβαλλε και κατά των Μαρίν Λεπέν και Ματέο Σαλβίνι, δηλώνοντας ότι «οι οικονομικές επαφές της Λεπέν με Ρώσους είναι γνωστές», όπως και «οι αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές του Σαλβίνι». .
  • Η Exxon Mobil αποσύρει τα ξένα στελέχη από τις εγκαταστάσεις της στο Ιράκ . Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρία Exxon Mobil απομάκρυνε όλα τα ξένα στελέχη της από το πεδίο πετρελαϊκών γεωτρήσεων Δυτική Κούρνα 1, σύμφωνα με δηλώσεις τριών πηγών στο Reuters. .
Πολιτική
  • Τσίπρας: Διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα . "Η μεγάλη πλειοψηφία το ελληνικού λαού γνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που κάναμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια" .
  • Γεννηματά: Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι, οδηγεί σε αδιέξοδο. "Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ. Κίνημα Αλλαγής τώρα και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Μαζί ξανά ψηλά" είπε κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. .
  • Ευρωεκλογές: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις δημοσκοπήσεις. Όπως προκύπτει από τα ευρήματα των γκάλοπ αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι η ακριβής διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και όχι η πρωτιά, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα του πρωθυπουργού και των υπουργικών στελεχών. .
  • Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για το επίδομα των συνταξιούχων. Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού επέβαλε αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις επιχειρεί να εξαπατήσει εκ νέου τους συνταξιούχους – Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας .
  • ΝΔ: Το βίντεο της Δούρου για το Μάτι προσβάλλει τη μνήμη 102 συμπολιτών μας. Σκληρή κριτική κατά της Ρένας Δούρου ασκεί η ΝΔ, με αφορμή το βίντεο που δημοσιεύει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η Περιφερειάρχης Αττικής. .
Οικονομία
  • «13η σύνταξη»: Κουτσουρεμένο λόγω παρακρατήσεων το επίδομα . Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που συνέρρευσαν στα ΑΤΜ για να πάρουν το προεκλογικό βοήθημα δεν βρήκαν τα ποσά που ανέμεναν .
  • Περίπου στο μισό δισ. έφτασαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Σε 488 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο για τον μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ. .
  • Νέος «εμφύλιος» Βορρά - Νότου για τα χρήματα στην ΕΕ. Νέος διχασμός Βορρά-Νότου προμηνύεται μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Αφορμή: η διαπραγμάτευση για τον κοινοτικό προϋπολογισμό που έχει βαλτώσει, καθώς Ολλανδία και Αυστρία αρνούνται να αυξήσουν τη συνεισφορά τους. .
  • Πιστώθηκε σήμερα το βοήθημα σύνταξης. Πιστώθηκε σήμερα το απόγευμα το βοήθημα σύνταξης, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων. .
  • Η Ολλανδία θα ζητήσει από Ελλάδα επαναβεβαίωση της τήρησης των δεσμεύσεων. «Τις τελευταίες μέρες είχε διαφανεί ότι ενστάσεις για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης έχουν επίσης κράτη μέλη και κοινοβούλια» .
Αθλητισμός
  • Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το τρεμπλ με σκορ και θέαμα . Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα διέλυσε με 6-0 τη Γουότφορντ στον τελικό και κατέκτησε το τρεμπλ (Κύπελλο, πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ). .
  • «Παραδόθηκε» στον Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Η ανωτερότητα του Ράφαελ Ναδάλ λύγισε τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος ηττήθηκε με 2-0 σετ στον ημιτελικό του τουρνουά της Ρώμης. .
  • Οριστικό: Δεν κατεβαίνει στο ΟΑΚΑ και υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός (upd). Ο Γιώργος Αγγελόπουλος βρέθηκε στο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7 και συζήτησε με τους οργανωμένους τα επόμενα βήματα της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ .
  • Ολοκληρώνεται κανονικά το πρωτάθλημα – Όλες οι αποφάσεις του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Οριστικά διεξάγονται τα πλέι-οφ όπως αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ με 13-1 ψήφους. Άγνωστο αν θα παίξει τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός. .
Οδοστρωτήρας Γιάννης, πηγαίνει τους Μπακς καρφί για τελικούς! (video). Ένας ασταμάτητος Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στο 2-0 επί των Ράπτορς, με 125-103. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου