Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Στις 15 Μαΐου καλείται να καταθέσει στο Κογκρέσο ο Μόλερ, κάτι που δεν θέλει ο Τραμπ




Ο ειδικός ανακριτής, Ρόμπερτ Μόλερ (AP Photo/Cliff Owen)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μόλερ, που ήταν επικεφαλής της έρευνας για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, θα καταθέσει στις 15 Μαΐου ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από ένα μέλος της επιτροπής αυτής.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Δημοκρατικός Ντέβιντ Σισίλιν, που είναι μέλος της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι έχει καθοριστεί η ημερομηνία της 15ης Μαΐου και «ελπίζουμε ότι ο ειδικός εισαγγελέας θα έλθει».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ο Μόλερ δεν θα πρέπει να καταθέσει στο Κογκρέσο για την έρευνα.
Με ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι επιδιώκουν να «ξαναγράψουν» την έκθεση του Μόλερ, ο οποίος είχε αποφύγει να βγάλει κάποιο συμπέρασμα για το αν ο Τραμπ διέπραξε το αδίκημα της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης προσπαθώντας να παρακωλύσει την έρευνα αυτή.
«Αφού δαπάνησε περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια σε δύο χρόνια, ανέκρινε 500 ανθρώπους, χρησιμοποιώντας 18 οργισμένους Δημοκρατικούς που μισούν τον Τραμπ και 49 πράκτορες του FBI – όλα αυτά κορυφώθηκαν σε μια έκθεση 400 σελίδων που δεν έδειξε αθέμιτη σύμπραξη (σ.σ. με τη Ρωσία) – γιατί οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο χρειάζονται τώρα τον Ρόμπερτ Μόλερ;» διερωτήθηκε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι ο ειδικός εισαγγελέας «δεν θα έπρεπε να καταθέσει».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, που δέχεται τα πυρά των Δημοκρατικών για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την έκθεση του Μόλερ, έχει δηλώσει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να καταθέσει ο ειδικός εισαγγελέας στο Κογκρέσο. Ο Μπαρ αναμένεται να συγκρουστεί και πάλι τη Δευτέρα με το Κογκρέσο, αν δεν τηρήσει τη διορία που του έχει δώσει ώστε να παραδώσει την πλήρη, χωρίς περικοπές, έκθεση του Μόλερ, όπως ζητούν οι Δημοκρατικοί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου