Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2019


  • Στον τελικό της Eurovision Ελλάδα και Κύπρος . Το εισιτήριο για τον τελικό του 64ου διαγωνισμού της Eurovision, εξασφάλισε η Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης, στον πρώτο ημιτελικό με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι «Better Love»
  • Λαμία: Νεαρός πήδηξε εν κινήσει από κλεμμένο αυτοκίνητο και σκοτώθηκε . Tραγωδία τα ξημερώματα της Τρίτης στη Λαμία, κατά τη διάρκεια καταδίωξης ενός κλεμμένου αυτοκινήτου, από αστυνομικούς. .
  • Χρηστίδης για την επίθεση με μολότοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. «Πάνω από 40 μολότοφ στη Χαριλάου Τρικούπη. Ευτυχώς όλοι είναι καλά. Για ακόμη μια φορά τα Εξάρχεια στο έλεος των κουκουλοφόρων. Για ακόμη μια φορά το υπουργείο ανίκανο να προστατεύσει τον πολίτη», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης. .
  • Επεισόδια με μολότοφ στην περιοχή των Εξαρχείων. Είχε προηγηθεί πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης. .
  • Τραγωδία: 16χρονος στην Καλαμάτα έχασε τη ζωή του την ώρα της προπόνησης. Την ώρα της προπόνησης ο νεαρός υπέστη ανακοπή και έχασε τη ζωή του. .
  • ΙΟΒΕ: Κατακόρυφη αύξηση των φοιτητών από άνεργους γονείς κατά την κρίση. Η έρευνα ασχολείται με την εξέλιξη των κοινωνικών χαρακτηριστικών των φοιτητών που εγγράφηκαν στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης την περίοδο 2001-2014. .
Κόσμος
  • Νομοσχέδιο για το Brexit θα καταθέσει η Μέι τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι σχεδιάζει να καταθέσει στη Βουλή των Κοινοτήτων σχέδιο νόμου το οποίο θα μετατρέπει τη Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε νόμο του Κράτους την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, επιβεβαίωσαν οι υπηρεσίες της χθες βράδυ. .
  • Σάρλοτσβιλ: «Η συγκέντρωση της άκρας δεξιάς δεν θα είχε γίνει χωρίς τον Τραμπ». Η συγκέντρωση της αμερικανικής άκρας δεξιάς στη Σάρλοτσβιλ τον Αύγουστο του 2017 «δεν θα είχε γίνει χωρίς» την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, έκρινε ένας από τους οργανωτές της κινητοποίησης εκείνης, που σημαδεύτηκε από τον θάνατο μιας νέας αντιδιαδηλώτριας και τους τραυματισμούς δεκάδων άλλων. .
  • Σουαζιλάνδη: Οργή στο βασίλειο για fake news περί υποχρεωτικής πολυγαμίας. Την Δευτέρα, η διαδικτυακή εφημερίδα δημοσίευσε στον ιστότοπό της ένα ρεπορτάζ με τον ιδιαίτερα προκλητικό τίτλο: "Παντρευτείτε περισσότερες από δύο γυναίκες, αλλιώς θα πάτε στη φυλακή, δηλώνει ο βασιλιάς Μσουάτι της Σουαζιλάνδης". .
  • ΗΠΑ: Υπάρχουν «άμεσες απειλές» από το Ιράν για τις δυνάμεις μας στο Ιράκ. Ο στρατός των ΗΠΑ επανέλαβε χθες Τρίτη ότι ανησυχεί για αυτές που αποκαλεί δυνητικές άμεσες απειλές τις οποίες εγείρουν δυνάμεις που υποστηρίζει το Ιράν για τις δυνάμεις του στην επικράτεια του Ιράκ, οι οποίες έχουν πλέον τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. .
  • Συρία: Δεκαπέντε άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς . Δεκαπέντε άμαχοι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη στη Συρία, σε πλήγματα της αεροπορίας του καθεστώτος και σε βομβαρδισμούς των τζιχαντιστών με πυροβολικό, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζουν να μαίνονται στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ, κάνοντας λόγο ιδίως για έξι νεκρούς στο Χαλέπι. .
Πολιτική
  • Ν.Δ: Αν ήταν πικάπ ο Τσίπρας θα είχε κολλήσει η βελόνα στη λέξη «Μητσοτάκης». Πηγές της ΝΔ σχολίασαν τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. .
  • Τσίπρας: Σε αυτές τις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Η παρουσία σας εδώ είναι εκπληκτική στέλνει ένα καθαρό μήνυμα νίκης από εδώ που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας των πολλών, εδώ στις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, της Ελλάδας που χτίζουμε ξανά μέρα με τη μέρα", τόνισε ο πρωθυπουργός. .
  • Μπλόκο σε πρόταση Βούτση για 3τή ανανέωση 210 συμβάσεων ορισμένου χρόνου. «Προεκλογικό ρουσφέτι», κατήγγειλε ο Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ). Διαφωνίες κι από ΝΔ - Ένωση Κεντρώων επί του χρόνου με φόντο τις ευρωεκλογές. Απέσυρε την πρότασα ο Πρόεδρος της Βουλής. Διετής κατά την πάγια τακτική θα είναι τελικά η ανανέωση. .
  • Γεννηματά: Ο Τσίπρας θέλει να πείσει ότι είναι Αριστερά, έφτιαξε νέα Δεξιά. «Δεν θέλουμε αυτούς που θέλουν καρέκλα για τον εαυτό τους. Στην πολιτική χρειάζεται και ηθική. Όσοι αναζητούν καρέκλες και προσωπικά ανταλλάγματα πάνω στις πλάτες του λαού δεν μας αφορούν» τόνισε στον ΣΚΑΪ η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ .
  • Δημοτικές: «Μη στηρίξεις τίποτα μη ζητήσεις» λένε υποψήφιοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα τους μάλιστα είναι και δυο πρώην αντιπεριφερειάρχες της Ρένας Δούρου, ο Γιώργος Καραμέρος που είναι υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου και ο Πέτρος Φιλίππου που διεκδικεί και πάλι τη δημαρχία στο δήμο Σαρωνικού .
Οικονομία
  • Nord Stream2:Σχεδόν όλο το ποσό του προϋπολογισμού του έργου έχει κατατεθεί. Ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι οι επενδύσεις αυτές που έκαναν οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες από την Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ολλανδία δημιούργησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας και λειτούργησαν ως κίνητρο της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης. .
  • Παπανάτσιου: Στο 13% ο ΦΠΑ και για τον καφέ και το τσάι στο ράφι. Κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις και για αύξηση των δόσεων των νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα στις εφορίες σε 24 έως 36. Και στο 6% από 13% ο ΦΠΑ και για την τηλεθέρμανση. .
  • ΥΠΟΙΚ: Τα μέτρα πλήρως συμβατά με το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο. "Εκτός από το προκαλούμενο κόστος των εν λόγω μέτρων, προκύπτουν θετικές δημοσιονομικές επιπτώσεις" .
  • Ανησυχία και σύγχυση στις Βρυξέλλες για τις παροχές της κυβέρνησης. Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε κοινοβούλια κρατών - μελών να συνδεθεί η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ με την ανακοίνωση των παροχών και να μην δοθεί η ανάλογη έγκριση. .
  • Επισήμως στη Βουλή η τροπολογία ΝΔ για καθολικό μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση. Στο περίμενε ακόμα για τις αλλαγές - ρελάνς που προανήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. .
Αθλητισμός
  • Αποχωρεί από την Ατλέτικο ο Γκριεζμάν. Το ματς του ερχόμενου Σαββάτου με την Λεβάντε θα είναι το τελευταίο του Αντουάν Γκριεζμάν με την φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης. .
  • Εκτός διπλού έμεινε στη Ρώμη ο Τσιτσιπάς. Δεν τα κατάφερε το δίδυμο Τσιτσιπάς-Κούλχοφ στον πρώτο γύρο του διπλού του Masters της Ρώμης. .
  • Γράφουν ιστορία-Πρώτη φορά τρεις γυναίκες διαιτητές στο κύπελλο Ασίας . Ιστορία γράφουν η διαιτητής, Γιοσίμι Γιαμασίτα και οι βοηθοί της, Μακότο Μποζόνο και Ναόμι Τεσιρόγκι, οι οποίες θα σφυρίξουν μαζί το ματς μεταξύ της Γιανγκούν Γιουνάιτεντ από τη Μιανμάρ, με τη Νάγκα Γουόρλντ από την Καμπότζη για το κύπελλο Ασίας. .
  • Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ελλάδος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στην Ρωσία. Η Εθνική μας ομάδα, ανταγωνίστηκε αντίστοιχα ομάδες που αποτελούν παγιωμένες δυνάμεις στο χώρο της Καλλιτεχνικής κολύμβησης όπως η Ρωσία, η Ισπανία και η Ιταλία. .
  • Επίσημο: Στο νούμερο 7 του κόσμου ο Τσιτσιπάς. Την υψηλότερη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη κατέγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου