Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 7 Μαΐου 2019

Καθίζηση ΣΥΡΙΖΑ και «γαλάζιοι» εμφύλιοι στις 13 περιφέρειες ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Τ

Του Σταύρου Παπαντωνίου
Είκοσι ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο χάρτης φαίνεται να βάφεται στις περισσότερες περιφέρειες «γαλάζιος», δημιουργώντας ένα ακόμη πρόβλημα διαχείρισης για τον Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηριστικό είναι πως σε πολλές περιφέρειες δίνουν μάχη για τον δεύτερο γύρο δύο κεντροδεξιοί υποψήφιοι, ενώ και οι υποστηριζόμενοι από το ΚΙΝΑΛ διατηρούν σε πολλές περιπτώσεις προβάδισμα έναντι των κυβερνητικών επιλογών. 
Στην Αττική, με τη βαρύτητα που έχει, το προβάδισμα του Γιώργου Πατούλη βάσει δημοσκοπήσεων είναι σαφές. Η μάχη, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, εστιάζεται στον β΄ γύρο και στο ποιος μεταξύ των Γιάννη Σγουρού και Ρένας Δούρου θα καταφέρει να τερματίσει δεύτερος και να δώσει τη μητέρα των μαχών τη δεύτερη Κυριακή. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις, πάντως, δίνουν προβάδισμα για τη δεύτερη θέση στον υποστηριζόμενο από το ΚΙΝΑΛ, καθώς η κ. Δούρου έχει υποστεί πέραν των άλλων και μεγάλη φθορά από τις δύο πολύνεκρες τραγωδίες στην Αττική. Σε περίπτωση, πάντως, που περάσει στον β΄ γύρο ο κ. Σγουρός, θα πρόκειται για μια «επαναφορά» του ΚΙΝΑΛ, καθώς η Περιφέρεια Αττικής είναι μια κάλπη με κατεξοχήν ισχυρό αντίκτυπο σε όλο το πολιτικό σκηνικό.
Στην Κεντρική Μακεδονία, το τοπίο φαίνεται πως έχει ξεκαθαρίσει, καθώς αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, με το ερώτημα να περιστρέφεται γύρω από το τελικό ποσοστό του. Πολύ πίσω, σε μονοψήφια ποσοστά, βρίσκονται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης και ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Παπαστεργίου. Στη Δυτ. Μακεδονία το προβάδισμα φαίνεται πως έχει καθαρά, λόγω και Πρεσπών, επίσης ο «γαλάζιος» υποψήφιος Γιώργος Κασαπίδης. Αντίθετα, ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Καρυπίδης παρουσιάζει φθορά, κάτι που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί η υποψήφια του ΚΙΝΑΛ Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία επιδιώκει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
Εσωκομματικά ντέρμπι
Στην Ηπειρο δεσπόζει ο «γαλάζιος» εμφύλιος μεταξύ του νυν περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, προερχόμενου από την παραδοσιακή Ν.Δ., και του επικοινωνιολόγου Σπύρου Ριζόπουλου. «Σφήνα» θα επιχειρήσει να μπει ο υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Δημητρίου, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ζάψας καταγράφει χαμηλή πτήση. Αντίθετα, τα Ιόνια Νησιά είναι μια περιφέρεια όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα με τον νυν περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος εκμεταλλεύεται ιδανικά και τη διάσπαση της Ν.Δ. καθώς δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη να περάσουν στον β΄ γύρο: η «επίσημη» της Πειραιώς Ρόδη Κράτσα και ο αντάρτης Σπύρος Σπύρου.
Σε Δυτ. Ελλάδα και Κρήτη, το προβάδισμα φαίνεται πως έχουν οι κ. Κατσιφάρας και Αρναουτάκης, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και υποστηριζόμενοι τόσο από το ΚΙΝΑΛ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ενδεχόμενη νίκη τους είναι βέβαιο πως θα επιχειρήσουν να καρπωθούν κομματικά την επικράτησή τους. Τη μάχη τους να πλασαριστούν ψηλά δίνουν οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι Νεκτάριος Φαρμάκης (Δ. Ελλάδα) και Αλ. Μαρκογιαννάκης (Κρήτη). Σε «νεοδημοκρατικό» εμφύλιο οδεύουν και Αν. Μακεδονία και Θράκη, όπου η Ν.Δ. επισήμως στηρίζει τον Χρήστο Μέτιο, ο οποίος απειλείται από το «αντάρτικο» του Χριστόδουλου Τοψίδη, που θα δώσει μάχη για τον β΄ γύρο με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Κατσιμίγα.
Στο Νότιο Αιγαίο, το προβάδισμα φαίνεται πως έχει ο νυν περιφερειάρχης (Ν.Δ.) Γιώργος Χατζημάρκος, που έχει αντίπαλο τον Μανώλη Γλυνό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στο Β. Αιγαίο υπάρχει κεντροδεξιά κόντρα, καθώς η νυν «γαλάζια» περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου έχει αντίπαλο τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος διεκδικεί τη δεύτερη θέση μαζί με τους Παναγιώτη Χριστόφα (ΚΙΝΑΛ) και Γιάννη Σπηλάνη (ΣΥΡΙΖΑ). Σε «νεοδημοκρατική» υπόθεση εξελίσσεται και η Πελοπόννησος, όπου στον β΄ γύρο αναμένεται να είναι αντίπαλοι ο επίσημος της Ν.Δ. Παναγιώτης Νίκας, που έχασε πάντως από τη στήριξη στον σαϊτοπόλεμο μετά το τραγικό δυστύχημα στην Καλαμάτα, με τον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος διατηρεί παραδοσιακά καλές σχέσεις με το κεντροδεξιό κοινό.
Τέλος, στη Θεσσαλία η μάχη είναι μεταξύ του Κώστα Αγοραστού (Ν.Δ.) και του Νίκου Τσιλιμίγκα (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ), ενώ στη Στ. Ελλάδα, το προβάδισμα έχει ο Απόστολος Γκλέτσος έναντι του Φάνη Σπανού (Ν.Δ.), με την Κατερίνα Μπατζελή του ΚΙΝΑΛ να αφήνει πιο πίσω τον Δημήτρη Αναγνωστάκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου