Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 11 Μαΐου, 2019


  • Τι απαντά η Παναγοπούλου για τη φημολογούμενη επιστολή Τσίπρα σε ΔΟΕ. Απάντηση στο δημοσίευμα των Νέων σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ για τον διορισμό της ως μέλους της ΔΟΕ, έδωσε μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook η Κατερίνα Παναγοπούλου. .
  • Αντιδράσεις για την παρέμβαση της εισαγγελέως για τον Κουφοντίνα. Τι σηματοδοτεί η κίνηση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Το σκεπτικό της απόφασης των δικαστών του Βόλου να μην δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα. Νέα επίθεση κατά δικαστών από τον εκτελεστή της 17Ν. .
  • Βόλος: Σε καραντίνα αλλοδαπός με φυματίωση που ταξίδευε με τραίνο . Συναγερμός από χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο του Βόλου με νοσηλεία αλλοδαπού από φυματίωση ανοικτού τύπου (μεταδοτική νόσο). .
  • Τις 70.000 ευρώ φτάνουν οι ζημιές από την καταδρομική στο κέντρο της Αθήνας. Σε 60.000 - 70.000 ευρώ ανέρχεται το εκτιμώμενο κόστος ζημιών από τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν χθες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σημαντικών υλικών ζημιών σε 26 επιχειρήσεις, σύμφωνα με την καταγραφή των κλιμακίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. .
  • Διόρισαν Καραμανλή και Βενιζέλο δικαστικούς αντιπροσώπους. Αναστάτωση στον Άρειο Πάγο για τις εκλογές. Διόρισαν τον Κώστα Καραμανλή και τον Ευάγγελο Βενιζέλο δικαστικούς αντιπροσώπους! Πολιτικοί με δικηγορική ιδιότητα διορίστηκαν αντιπρόσωποι. Ακόμα και δικηγόροι άνω των 80 ετών. .
Κόσμος
  • Ο Πούτιν πέτυχε 8 γκολ σε γκαλά-ματς χόκεϊ, παρουσία του Σρέντερ. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμμετείχε σήμερα σε γκαλά μάτς χόκεϊ της Νυκτερινής Λίγκας Χόκεϊ που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι, πετυχαίνοντας 8 γκόλ και οδηγώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ομάδα του στην νίκη. .
  • Τραγωδία στην Τυνησία: 70 μετανάστες πνίγηκαν όταν το σκάφος τους βυθίστηκε. Τουλάχιστον 70 μετανάστες πνίγηκαν σήμερα, όταν το σκάφος τους βυθίσθηκε στα διεθνή ύδατα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, και 16 διασώθηκαν, μετέδωσε το κρατικό τυνησιακό πρακτορείο ειδήσεων Tunis Afrique Press. .
  • Λακκοτρύπης: Σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις με TOTAL-ENI για τεμάχιο 7. «Ολοκληρώθηκε σήμερα ακόμη ένας γύρος διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία TOTALENI για την αδειοδότηση του τεμαχίου 7 ενός της κυπριακής ΑΟΖ», ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης .
  • Στη Ρωσία ο Πομπέο-Συναντήσεις με Πούτιν και Λαβρόφ. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα επισκεφθεί την Ρωσία στο διάστημα 12-14 Μαΐου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση του. .
  • Βερολίνο προς Τουρκία: Σεβαστείτε την κυπριακή ΑΟΖ. Να σεβαστεί την Κυπριακή ΑΟΖ και να αποφύγει οποιαδήποτε κλιμάκωση στην περιοχή, κάλεσε την 'Αγκυρα το Βερολίνο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι για την νομική κατάσταση του θέματος υπάρχουν δύσκολα θέματα Διεθνούς Δικαίου. .
Πολιτική
  • Ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς πρωταγωνιστεί στο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ!. Σε μία γκάφα άνευ προηγουμένου υπέπεσε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο προεκλογικό της σποτ που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής, λίγη ώρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που εξασφάλισε η κυβέρνηση στη Βουλή. .
  • Τσίπρας: Από 20 Μαΐου σε ισχύ τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στο Ζάππειο. Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζονται και την μεθεπομένη τίθενται σε ισχύ τα μέτρα ανακούφισης που ανακοινωθήκαν στο Ζάππειο, τόνισε ο πρωθυπουργός λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Βουλή. .
  • Ντοκιμαντέρ ΣΚΑΪ: Ελληνική χρεοκοπία - Η άνοδος του Ανδρέα Παπανδρέου. Το δεύτερο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ με τον Άρη Πορτοσάλτε και τον Τάσο Τέλλογλου εστιάζει στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ μετά την επικράτηση στις εκλογές του 1981, στις προκλήσεις και στις δοκιμασίες που ακολουθούν. .
  • Υπερψήφισε την πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Σαρίδης. Διαφοροποιήθηκε εκ νέου από την γραμμή της Ένωσης Κεντρώων ο βουλευτής της παράταξης Ιωάννης Σαρίδης, καθώς, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ψήφισε «ΝΑΙ». .
  • Τσακαλώτος: H ΝΔ θέλει στο πάνθεον των φιλελλήνων τον Μάνφρεντ Βέμπερ (vid). «Η Νέα Δημοκρατία θέλει τον Μάνφρεντ Βέμπερ στο πάνθεον των φιλελλήνων» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος από το βήμα της Βουλής .
Οικονομία
  • Πότε καταβάλλεται η 13η σύνταξη. Δικαιούχοι και διευκρινίσεις.. Την ημερομηνία καταβολής της 13ης σύνταξης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1. .
  • Ναυάγησε η προσπάθεια του AfD να επιστραφεί η τελευταία δόση από την Ελλάδα. Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα προκάλεσε συζήτηση στην γερμανική Bουλή για ενδεχόμενη αθέτηση των όρων στήριξης της Ελλάδας, όμως η πρότασή του έπεσε στην αντίσταση όλων των άλλων κομμάτων. .
  • Βρούτσης: Πλασματική αύξηση σε συντάξεις και λαθροχειρία στο "ΗΛΙΟΣ" . Για "λαθροχειρία" ακόμη και στο σύστημα "ΗΛΙΟΣ" καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Βρούτσης την κυβέρνηση. .
  • Αυξημένους δασμούς σε 200 δισ. κινεζικών προϊόντων επέβαλε ο Τραμπ. Συντελεστή 25% επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ανώτατους αμερικανούς αξιωματούχους και σε υψηλόβαθμοι αποστολή της Κίνας. .
  • Η Τουρκία προστατεύει την πιεζόμενη λίρα από την πίσω πόρτα. Το τουρκικό νόμισμα υφίσταται μεγάλες πιέσεις από τις αρχές της εβδομάδας, ειδικά μετά την ανακοίνωση για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη. .
Αθλητισμός
  • Στα ημιτελικά της Μαδρίτης ο ασταμάτητος Τσιτσιπάς!. Στον ημιτελικό του Masters 1000 της Μαδρίτης προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας 2-1 σετ (7-5, 3-6, 6-2) του Αλεξάντερ Σβέρεφ! .
  • Αγγλικό έπος με 4 ομάδες στους ευρωπαϊκούς τελικούς. Οι ομάδες της Αγγλίας πέτυχαν φέτος ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ στα Κύπελλα Ευρώπης καθώς και οι τέσσερις των τελικών Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ ανήκουν στην Πρέμιερσιπ. .
  • Europa League: Στον τελικό η Τσέλσι με σούπερ Κεπά. Μετά από ένα ακόμα… επεισοδιακό παιχνίδι μεταξύ τους, Τσέλσι και Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στη ρεβάνς του 1-1 του πρώτου αγώνα, για τα ημιτελικά του φετινού Europa League. .
  • Europa League: Πάρτι της Άρσεναλ στο «Μεστάγια». Φτιαγμένη για κούπα η Άρσεναλ, η οποία με τον Ομπαμεγιάνγκ να πετυχαίνει χατ-τρικ και τον Λακαζέτ να σκοράρει ένα τέρμα, διέλυσε στην έδρα της, την Βαλένθια (2-4) και προκρίθηκε στον τελικό. .
  • Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε σύνδεσμο του Άρη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, ο σύνδεσμος των «κίτρινων» στον Εύοσμο έγινε στόχος επίθεσης κουκουλοφόρων με μολότοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου