Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων: Η μνήμη άσβεστη – Η πληγή ανοιχτή Του Χριστόδουλου Αθανασάτου 18 Μαΐου, 2019


Κυριακή, 19 Μαΐου, 2019

Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Φιλαδέλφειας σε παλαιότερες εκδηλώσεις για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ» - Στέλιος Λάμπρου.

Ο Απόδημος Ποντιακός Ελληνισμός, αλλά και σύσσωμη η Ομογένεια, κορυφώνουν τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 ετών της Ποντιακής Γενοκτονίας. Μια αιματοβαμμένη σελίδα της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας –και όχι μόνο– η οποία, όμως, εξακολουθεί να παραβλέπεται, όχι μόνο από τον διεθνή παράγοντα αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, και από τους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας.
Στις 19 Μαϊου του 1919, με την Μικρασιατική Εκστρατεία να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ο Μουσταφά Κεμάλ και οι Νεότουρκοι εξολόθρευσαν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες του Πόντου. Οι νεκροί υπολογίζονται σε 353.000, σε σύνολο 750.000.
Αυτό που δεν κατάφεραν όμως οι δράστες του εγκλήματος ήταν να σβήσουν την ιστορική μνήμη. Ο Ποντιακός Ελληνισμός, με παρουσία, πλέον, σε ολόκληρο τον κόσμο, καλύπτει σταδιακά το ιστορικό κενό, οργανώνεται, ενημερώνει την διεθνή κοινότητα και, εν τέλει, απαιτεί το αυτονόητο: Την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Στο «Περιοδικό» του «Ε.Κ.» μιλούν επικεφαλής και εκπρόσωποι σημαντικών φορέων των Ποντίων της Βορείου Αμερικής. Το συμπέρασμα είναι ότι τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αποφέρουν σταδιακά καρπούς:
Οι κινήσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και των κατά τόπους Συλλόγων, η ανάπτυξη των ερευνών και η ακαδημαϊκή αφύπνιση με μέριμνα του ΕΚΕΜΑΠ (Ελληνικό Κέντρο Ερευνας για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο) αλλά και η απευθείας επαφή με την μακρά παράδοση, μέσω των πολιτιστικών ομάδων, όπως επίσης και μέσω του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά».
Ασφαλώς, οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας δεν περιορίζονται στο τριήμερο που διανύουμε, καθώς θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του 2019. Αλλωστε, είχε προηγηθεί και η αφιέρωση του κεντρικού θέματος των σημαντικών ομογενειακών παρελάσεων, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την έντονη παρουσία του Ποντιακού στοιχείου.
Αλλωστε, όπως αναφέρει στο «Περιοδικό» ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Ηλίας Τσεκερίδης, το θέμα της Γενοκτονίας δεν είναι αποκλειστικά ζήτημα των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και σύσσωμου του Ελληνισμού.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου