Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2019


  • Ακινητοποιημένο στη Σύρο το Blue Star Paros με 566 επιβάτες λόγω βλάβης. Στο λιμάνι της Σύρου παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros με 566 επιβάτες, λόγω βλάβης στον καταπέλτη. .
  • Αθώοι 108 πρόσφυγες που είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Αθώους έκρινε σήμερα το τριμελές πλημμελειοδικείο της Μυτιλήνης 108 διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες και δυο Έλληνες αλληλέγγυους στα αιτήματα τους, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για παράνομη κατάληψη δημόσιου κτήματος .
  • Μόλις το 5,3% των ενοικιαζόμενων κατοικιών στην Αττική έχει γίνει Airbnb. Σε 150.000 κατοικίες προς ενοικίαση στην Αττική, οι 12.000 έγιναν Airbnb, δηλαδή μόλις το 5,3% των ενοικιαζομένων κατοικιών. .
  • Γυαλιά - καρφιά το κέντρο της Αθήνας από κουκουλοφόρους υπέρ... Κουφοντίνα. Γυαλιά – καρφιά τα έκανε ομάδα 20 κουκουλοφόρων στις οδούς Βαλαωρίτου και Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Πέμπτης. .
  • Επίσκεψη Γερουλάνου στη νέα στέγη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (video). Τη νέα στέγη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο «Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλος του συνδυασμού του ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. .
Κόσμος
  • Επαφές Tραμπ-Τριντό για τους Καναδούς που κρατούνται από τη Κίνα. Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν χθες Πέμπτη για την κράτηση δύο Καναδών υπηκόων στην Κίνα, ένα από τα ζητήματα που έχουν ενσκήψει στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κρίσης στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Οτάβας και του Πεκίνου. .
  • Πομπέο: Οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν θα αντιμετωπιστεί . «Το καθεστώς στην Τεχεράνη πρέπει να καταλάβει ότι οποιαδήποτε επίθεση από αυτό ή ενεργούμενά του όποια ταυτότητα κι αν έχουν εναντίον συμφερόντων ή πολιτών των ΗΠΑ θα απαντηθεί», με «άμεσο και αποφασιστικό» τρόπο, ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. .
  • Το ISIS πίσω από την έκρηξη στη Βαγδάτη. Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια έκρηξη στη Βαγδάτη χθες Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι βομβιστής καμικάζι πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά στη βορειοδυτική συνοικία Σαντρ Σίτι της ιρακινής πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι. .
  • Ισχυρός σεισμός 6,3R στην Ιαπωνία. Ισχυρή σεισμική δόνηση, η προκαταρκτική εκτίμηση για την ισχύ της οποίας είναι πως ήταν 6,3 βαθμών, σημειώθηκε ανοικτά των νότιων ακτών της Ιαπωνίας σήμερα. .
  • Βενεζουέλα: Σε ξένες πρεσβείες κατέφυγαν άλλοι 2 βουλευτές της αντιπολίτευσης . Ο Αμέρικο Ντε Γκράσια, πολιτικός της αντιπολίτευσης εκλεγμένος στην Εθνοσυνέλευση, κατέφυγε στην πρεσβεία της Ιταλίας στο Καράκας, γνωστοποίησε ο ίδιος. .
Πολιτική
  • Μπακογιάννη: Φασιστοειδής η λογική Πολάκη . «Φασιστοειδή λογική» καταλόγισε στον Παύλο Πολάκη η Ντόρα Μπακογιάννη και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «εκβίασε» τους βουλευτές του να τον στηρίξουν. .
  • Ντοκιμαντέρ ΣΚΑΪ: Ελληνική χρεοκοπία - Τα γεγονότα της περιόδου 1974 - 1981. Τις ρίζες της ελληνικής χρεοκοπίας αναλύθηκαν και συζητήθηκαν στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ με τον Άρη Πορτοσάλτε και τον Τάσο Τέλλογλου. Άνθρωποι της δημόσιας ζωής μίλησαν αναλυτικά για τα γεγονότα της περιόδου 1974-1981. .
  • Μητσοτάκης: Ο Κυμπουρόπουλος δεν είναι γλάστρα. Διεκδικεί ίσα δικαιώματα. «Απαξιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά από τον κ. Τσίπρα ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Δεν είναι γλάστρα, είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, που δίνει το δικό του αγώνα, διεκδικεί ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες», τόνισε μιλώντας στα Ιωάννινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. .
  • Πολάκης: Αντιμετώπισα τον Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή. Για πρώτη φορά κατατίθεται πρόταση μομφής εναντίον υπουργού, όχι για πράξεις ή παραλήψεις, αλλά επειδή έχει απρεπές ύφος, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. .
  • Μπροστά με 7,4% η ΝΔ στις ευρωεκλογές (γραφήματα). Ποιος κερδίζει από τη μάχη στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης. .
Οικονομία
  • Η Τουρκία προστατεύει την πιεζόμενη λίρα από την πίσω πόρτα. Το τουρκικό νόμισμα υφίσταται μεγάλες πιέσεις από τις αρχές της εβδομάδας, ειδικά μετά την ανακοίνωση για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη. .
  • Οριακή μείωση της ανεργίας τον πρώτο μήνα με τον αυξημένο βασικό μισθό. Στο 18,5% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. .
  • Σε λάθος κατεύθυνση οι φορολογικές υποσχέσεις Τσίπρα, λέει το ΔΝΤ. Οι ανακοινώσεις που έχουν γίνει καταδεικνύουν ότι «η κυβέρνηση κινείται αντίθετα» από την ιδέα της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, δήλωσε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν. .
  • Δεν μειώνεται ο ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και ροφήματα . Στον υψηλό συντελεστή του 24% θα παραμείνει ο καφές, τα αναψυκτικά και οι χυμοί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά για μετάταξη και αυτών των προϊόντων στον συντελεστή του 13%, μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο. .
  • Ποια είναι τα αντίμετρα που ακυρώνονται λόγω των νέων μέτρων Τσίπρα. Τα μέτρα «τρώνε» τα αντίμετρα .
Αθλητισμός
  • Αγγλικό έπος με 4 ομάδες στους ευρωπαϊκούς τελικούς. Οι ομάδες της Αγγλίας πέτυχαν φέτος ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ στα Κύπελλα Ευρώπης καθώς και οι τέσσερις των τελικών Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ ανήκουν στην Πρέμιερσιπ. .
  • Europa League: Στον τελικό η Τσέλσι με σούπερ Κεπά. Μετά από ένα ακόμα… επεισοδιακό παιχνίδι μεταξύ τους, Τσέλσι και Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στη ρεβάνς του 1-1 του πρώτου αγώνα, για τα ημιτελικά του φετινού Europa League. .
  • Europa League: Πάρτι της Άρσεναλ στο «Μεστάγια». Φτιαγμένη για κούπα η Άρσεναλ, η οποία με τον Ομπαμεγιάνγκ να πετυχαίνει χατ-τρικ και τον Λακαζέτ να σκοράρει ένα τέρμα, διέλυσε στην έδρα της, την Βαλένθια (2-4) και προκρίθηκε στον τελικό. .
  • Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε σύνδεσμο του Άρη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, ο σύνδεσμος των «κίτρινων» στον Εύοσμο έγινε στόχος επίθεσης κουκουλοφόρων με μολότοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου