Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 1η Μαΐου, 2019


  • Βροχερό το σκηνικό του καιρού για την Πρωτομαγιά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. .
  • Φθιώτιδα: Συνέλαβαν 74χρονο για βιασμό και ασέλγεια σε 23χρονη ΑμεΑ. Ο 74χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή και του Εισαγγελέα σήμερα το απόγευμα, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης. .
  • Έρευνες σε σπίτια για το όπλο της αδέσποτης σφαίρας που χτύπησε την 8χρονη. Τα στελέχη του ειδικού τμήματος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπίστωσαν πως το βλήμα έχει προέλθει από περίστροφο, είτε από Μάγκνουμ 357, είτε των 38 χιλιοστών Σπέσιαλ, γνωστό ως 38άρι. .
  • Καστοριά: Έκρυβε 72 κιλά κάνναβη μέσα σε πολυτελές τζιπ. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. .
  • Τουρκικό F-16 πέταξε πάνω από τη Ρω. Yπερπτήση πάνω από το νησί της Ρω, πραγματοποίησε νωρίτερα το μεσημέρι Τουρκικό F-16. .
Κόσμος
  • Επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για την Λιβύη. Οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν σήμερα τηλεφωνική συνομιλία, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία. .
  • Πάνω από 7400 αστυνομικοί στους δρόμους του Παρισιού για την Πρωτομαγιά. «Δεν πρέπει να δραματοποιούμε την κατάσταση, πρέπει να προειδοποιούμε. Αύριο, υπάρχει κίνδυνος» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. .
  • Ουκρανία: Πυρκαγιά σε πυρηνικό σταθμό στο Ρίβνε (video). Eκπρόσωπος της δημόσιας υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας Energoatom είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν μετασχηματιστή και αμέσως ενεργοποιήθηκε το σύστημα προστασίας των αντιδραστήρων. .
  • Ο Γκουαϊδό φοβόταν σύλληψη και επέσπευσε την «Επιχείρηση Ελευθερία». Ένα νέο σενάριο διακινείται στον διεθνή Τύπο σχετικά με το γιατί ο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό προτίμησε σήμερα να απευθύνει σήμερα το κάλεσμα του για ξεσηκωμό εναντίον του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο. .
  • Εργατικοί: Πρώτα «μαλακό» Brexit ή εκλογές και μετά δημοψήφισμα. Το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία επαναδιατύπωσε τη θέση του σε ό,τι αφορά την πιθανότητα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit μετά από μία τεταμένη συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου. .
Πολιτική
  • Πακέτο παροχών με το βλέμμα στις κάλπες. Ανάλογα με το ακροατήριο η κυβέρνηση αλλάζει κατά το δοκούν το αφήγημα της για τις παροχές. Στο εσωτερικό η κυβέρνηση στην ουσία επιδίδεται σε μία άνευ προηγουμένου παροχολογία, τάζοντας τα πάντα στους πάντες. .
  • Κλήση σε Λοβέρδο για εξηγήσεις στην υπόθεση της Novartis. Κλήση στον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις απέστειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς μετά την απόφαση της Βουλής για άρση της ασυλίας του, την οποία ζήτησε και ο ίδιος. .
  • Μητσοτάκης στο Μερόπειο Ίδρυμα:Στόχος μας οι ηλικιωμένοι να ζουν αξιοπρεπώς. Στο Μερόπειο Ίδρυμα φιλοξενούνται σήμερα 33 γυναίκες ηλικίας 70 έως 100 ετών. Πολλές εξ αυτών αντιμετωπίζουν προβλήματα άνοιας. Για την περίθαλψη των γυναικών απασχολείται στο ίδρυμα εξειδικευμένο προσωπικό που περιλαμβάνει γιατρό, φυσικοθεραπευτή και κοινωνικό λειτουργό. .
  • ΝΔ: Πολιτικός τυχοδιώκτης ο Τσίπρας. Πανηγυρίζει για το ισπανικό ΠΑΣΟΚ(vid). Μέχρι να αποφασίσει ο κ. Τσίπρας ποιον ακριβώς στηρίζει στην Ευρώπη, του θυμίζουμε ότι στις 26 Μαΐου θα κριθεί από τους Έλληνες, οι οποίοι εδώ και 4,5 χρόνια πληρώνουν τα ψέματα και την παταγώδη αποτυχία του», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Ζαχαράκη. .
  • Βούτσης: Παροχές διαρθρωτικού χαρακτήρα για να αναπληρωθούν οι απώλειες . "Το δίλημμα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, το οποίο όμως σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί και από την έκβαση των ευρωεκλογών, θα συμπεριλαμβάνει προφανώς το ποια κυβερνητική λύση θα προωθήσει το προοδευτικό ή το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα" .
Οικονομία
  • Περιζήτητος ο κρόκος Κοζάνης στην Κίνα: Tον Μάιο οι πρώτες εξαγωγές. Ένα άλλο σημείο που προσδίδει προστιθέμενη αξία στον κρόκο Κοζάνης και, ταυτόχρονα, τον καθιστά απόλυτα ανταγωνιστικό είναι το γεγονός ότι, η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει και προβλέπει το σύνολο των ελέγχων και των μηχανισμών που είναι απαραίτητοι για κάθε προϊόν. .
  • Τι προτείνουν τα funds στους δανειολήπτες. Πωλήσεις, μισθώσεις, εκτιμήσεις, τακτοποιήσεις, ακόμα και ανακαινίσεις ακινήτων προβλέπουν τα πλάνα ανάπτυξης των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων στη χώρα μας, καθώς η διαχείριση των στεγαστικών δανείων θα μεταφέρεται σταδιακά εκτός τραπεζικού νυμφώνος τα προσεχή χρόνια. .
  • Γιατί η Δανία βάζει φρένο στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2 . Μέχρι στιγμής, επισημαίνει η Vedomosti, οι επίσημες ανακοινώσεις των διευθυντικών στελεχών της Gazprom ήταν αρκετά πιο αισιόδοξες όσον αφορά τις προθεσμίες για την έναρξη λειτουργίας του αγωγού Nord Stream-2. .
  • TτΕ: Αυξήθηκαν κατά 519 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το σύνολο του ιδιωτικού τομέα οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά κατά 1,282 δισ. ευρώ έναντι μείωσης κατά 789 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 5,6% από 5,5% τον προηγούμενο μήνα. .
  • Δεν ψώνισαν οι Ελληνες το Πάσχα - Πτώση του τζίρου 4% με 6%. Πάντως, το Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής αναμένει λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που ξεκινούν την Πέμπτη (2/5) ο Μάιος να είναι ο μήνας που θα επανέλθουν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο σε θετικό πρόσημο, συγκριτικά πάντα με πέρυσι. .
Αθλητισμός
  • Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί:1η ποδηλατική βόλτα αθλητών Ιωνά και φίλων(vid). Ολοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί αυτό ήταν το κυρίαρχο το μήνυμα της πρώτης ποδηλατικής βόλτας των αθλητών ΑμεΑ και φίλων του Ιωνά. .
  • Έχασε δύο θέσεις αλλά έμεινε στο Top10 ο Τσιτσιπάς - 51η η Σάκκαρη. Δύο θέσεις στην κατάταξη της ATP έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που όμως έμεινε στην κορυφαία δεκάδα. Εκτός Top50 στις γυναίκες η Μαρία Σάκκαρη. .
  • Δεύτερος σε εισιτήρια στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα. Ξεπέρασαν τα 200.000 εισιτήρια οι «πράσινοι». Όγδοος ο Ολυμπιακός. 
  • Αντίθετοι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για κεκλεισμένων των θυρών τελικό. Οι θέσεις των δύο φιναλίστ του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ενόψει της πρώτης σύσκεψης που είναι προγραμματισμένη την Πέμπτη (2 Μαΐου). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου