Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ δεν είναι υποψήφιος για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής


Λέτε να έρθει ο Μητροπολίτης Κλεόπας;



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Φωτογραφία: Μητρόπολη Γαλλίας.

Από την εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ με αρθρογράφο τον κ. Θεόδωρο Καλμούκο διαβάζουμε:  Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ έπαυσε να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των υποψηφίων για την Αρχιεπισκοπία Αμερικής, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» από δύο πηγές που επιθυμούν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.
Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ φερόταν ανάμεσα στους υποψηφίους για την διαδοχή στον Θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής μαζί με τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο.
Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Εμμανουήλ φέρεται να είπε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι δεν θα ενδιαφερόταν για κάτι τέτοιο.
Ο Πατριάρχης ανακοίνωσε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο τέλος του Εσπερινού στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου κατά την έναρξη του Τριωδίου, πως έπειτα από το Πάσχα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου θα προβεί σε εκλογές νέων ποιμεναρχών στις Αρχιεπισκοπές Αμερικής, Αγγλίας και Αυστραλίας. Η επόμενη Σύνοδος του Φαναρίου θα συνέλθει από τις 9 έως τις 11 Μαΐου.
Να σημειωθεί ότι είναι πιθανόν ο Πατριάρχης να αλλάξει απόφαση όπως συνηθίζει να κάνει το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου