Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Στροφυλιά - Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς, όπου από χθες το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά.
Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περίπου 90 άνδρες και περισσότερα από 35 οχήματα έδιναν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα δίνει τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να εφοδιάζονται γρήγορα με νερό και να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όσον αφορά στα αίτια της φωτιάς, τις έρευνες έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
O Συντονιστής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στη δυτική Ελλάδα, Αχιλλέας Τζουβάρας, χαρακτήρισε την εικόνα βελτιωμένη.
Ο κ. Τζουβάρας μιλώντας στον ANT1 εκτίμησε πως μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση, έχουν απομείνει «μικρά μέτωπα, τα οποία σε λίγο θα έχουν κατασβεστεί, κυρίως λόγω προσβασιμότητας».
Ερωτηθείς για τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς, σημείωσε ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση πως η εστία εκδηλώθηκε «μέσα από το δάσος και όχι από κάποιο παράπλευρο σημείο».
Όπως εξήγησε, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε «στην καρδιά του πλούσιου δάσους και πήγε προς τη θάλασσα».
Κληθείς να κάνει έναν πρώτο απολογισμό ως προς το καταστροφικό έργο της, ο Α.Τζουβάρας, είπε πως «δεν είναι πολλά τα στρέμματα που κάηκαν».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου