Επική πρόκριση του Άγιαξ, πέρασε και η Μπάρτσα | tanea.gr
Ο Άγιαξ συνεχίζει να «τρελαίνει» την Ευρώπη καθώς μετά την Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε ν’ αποκλείσει και την Γιουβέντους, κατακτώντας μια επική πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «Αίαντας» πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 στο Τορίνο και μάλιστα με ανατροπή και θα δώσει το παρών στα ημιτελικά, εκεί που θ’ αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι ή την Τότεναμ.
Ο Άγιαξ έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο μέρος και παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 28’, από το γκολ του Ρονάλντο, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει την πρόκριση.
Οι Ολλανδοί έκαναν την τεράστια έκπληξη ισοφαρίζοντας με τον Φαν Ντε Μπέεκ στο 34’ και στο 67’ ο Ντε Λιχτ έκανε με κεφαλιά το 2-1 για την ομάδα του Άμστερνταμ. Ο Άγιαξ πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη στην έδρα της Γιούβε και προκρίθηκε δίκαια στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.
Σόου Μέσι και πρόκριση της Μπάρτσα (3-0)_
Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς οι μπλαουγκράνα επικράτησαν με 3-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και «σφράγισαν» το εισιτήριο για την τετράδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Βαρκελώνης ήταν ο Λιονέλ Μέσι, καθώς ο Αργεντινός σούπερ σταρ των Καταλανών πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην μεγάλη πρόκριση. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Καταλανούς και είχε δοκάρι στο πρώτο λεπτό με τον Μαρσιάλ.
Η συνέχεια όμως ανήκε στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει το 1-0 στο 16’ και ο Αργεντίνος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 20’. Το 3-0 διαμόρφωσε ο Κουτίνιο στο 61’. Η Μπάρτσα θα κοντραριστεί στα ημιτελικά με την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Λίβερπουλ – Πόρτο.