Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Στεφάνια από την Ελλάδα στους νικητές του Μαραθωνίου της Βοστώνης


Τετάρτη, 10 Απριλίου, 2019Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Βοστώνης κομίζουν τα στεφάνια του Μαραθώνιου σε εκδήλωση στο κυβερνείο Μασαχουσέτης στη Βοστώνη. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη σε συνεργασία με την ελληνοαμερικανική οργάνωση Alpha Omega, διοργανώνει την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 τελετή Απονομής Στεφάνων για τους νικητές του Μαραθωνίου της Βοστώνης.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Κυβερνείο της Μασαχουσέτης, στις 6 η ώρα το εσπέρας, παρουσία του δημάρχου Βοστώνης Μάρτιν Γουολς (Martin Walsh), των εκπροσώπων του Προξενικού Σώματος, εκλεγμένων πολιτειακών γερουσιαστών και βουλευτών και του πρώην Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιχάλη Δουκάκη.
O γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, θα παρουσιάσει στην Αθλητική Ομοσπονδία της Βοστώνης, στεφάνια από κλαδιά ελιάς που θα στέψουν τους τέσσερις πρώτους νικητές του Μαραθωνίου της Βοστώνης.
Από το 1984, το προξενείο σε συνεργασία με την οργάνωση Alpha Omega δωρίζει στεφάνια από αληθινά κλαδιά ελιάς που προέρχονται από την πόλη του Μαραθώνα και κατόπιν επιχρυσώνονται, για να στέψουν τους νικητές του αγώνα, μεταλαμπαδεύοντας την παράδοση της Κλασικής Ελλάδας στη Βοστώνη, που είναι γνωστή και ως «η Αθήνα της Αμερικής».
Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε πως «αυτά τα στεφάνια συνδέουν τη Βοστώνη με την Ελλάδα και τον Μαραθώνιο της Βοστώνης με τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα».
Στην Τελετή των Στεφανιών θα βραβευτούν, επίσης, 12 μαθητές που επιλέχθηκαν μεταξύ 1.000 μαθητών από τα Σχολεία Ashland Middle School, το Hopkinton Middle School, το Boston Latin Academy και το O’Bryant School of Science & Math που είναι σχολεία περιοχών μέσα από τις οποίες διέρχεται ο Μαραθώνιος της Βοστώνης.
Οι μαθητές είναι οι νικητές διαγωνισμού έκθεσης σχετικά με την ιστορική σημασία της Μάχης του Μαραθώνα και τη συμβολή της στη διαφύλαξη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και της ελευθερίας των αρχαίων ελληνικών πόλεων.
Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος της «Εκπαιδευτικής Πρωτοβουλίας του Μαραθώνιου της Βοστώνης» μιας συνεργασίας εθελοντικών οργανώσεων, ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών φορέων (Alpha Omega Council, 26.2 Foundation, Examined Life, BU Philhellenes κ.α.), που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βοστώνη.
αγωγής μέσα από ομιλίες ακαδημαϊκών σε σχολεία, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις μαθητών στο Κυβερνείο και στη Γερουσία της Μασαχουσέτης και επισκέψεις μαθητών στην ελληνική πτέρυγα του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστώνης.
Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1897, μία χρονιά μετά τους ιστορικούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα. Είναι ένας από τους πιο προβεβλημένους διεθνείς Μαραθωνίους και το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της Νέας Αγγλίας.
Κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 500.000 θεατές που παρακολουθούν τους 30.000 αθλητές, οι οποίοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν το απαιτητικό όριο που τους επιτρέπει τη συμμετοχή στον αγώνα.
Μια από τις θρυλικές μορφές του Μαραθωνίου της Βοστώνης είναι ο Στυλιανός Κυριακίδης, ο οποίος ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά κατάφερε να υπερισχύσει στον αγώνα του 1946. Ο Κυριακίδης έτρεξε παρά τη γνωμάτευση των ιατρών του αγώνα που θεωρούσαν ότι δεν θα μπορούσε καν να μετάσχει στον Μαραθώνιο λόγω των κακουχιών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της Κατοχής αλλά και της κακής του σίτισης.
Μετά τη θριαμβευτική του νίκη, στην οποία συνέβαλε η συγκινητική συμπαράσταση της Ομογένειας της Βοστώνης, ο Κυριακίδης παρέμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και προέβη στη διοργάνωση εράνων με σκοπό την αρωγή των Ελλήνων συμπατριωτών του, που του επεφύλαξαν υποδοχή ήρωα όταν επέστρεψε στην Αθήνα.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου