Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

Πόλεμος Καμμένου - Κοτζιά

Των Σταύρου Παπαντωνίου, Γιώργου Μπουρδάρα
Νέο επεισόδιο στον «πόλεμο» μεταξύ Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά γράφτηκε χθες στην εθνική αντιπροσωπεία, με τον τέως υπουργό Εθνικής Αμυνας να καταθέτει στη Βουλή αντίγραφα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εξωτερικών και εκπροσώπων ιδιωτικών εταιρειών, μέσω των οποίων καταδεικνύεται, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, προσυνεννόηση και «στήσιμο» διαγωνισμού προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.
Ο κ. Κοτζιάς απάντησε σε υψηλότατους τόνους σημειώνοντας πως «η Δημοκρατία υπονομεύεται με την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στον δημόσιο χώρο, με ύβρεις, συκοφαντίες και εκβιασμούς», ενώ έστρεψε τα πυρά του, πέραν του κ. Καμμένου, και κατά του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο κατηγόρησε για «επιπολαιότητα» που συνεπικουρεί τους προεκλογικούς σκοπούς του κ. Καμμένου.
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση του διαγωνισμού –εν έτει 2015– για την «ανάδειξη παρόχων υπηρεσιών υποστήριξης των προξενικών γραφείων διπλωματικών αρχών» (χορήγηση βίζας). Σύμφωνα πάντα με τον κ. Καμμένο, προκύπτει ότι ο πρόεδρος της εταιρείας που κέρδισε τελικά τον διαγωνισμό και ο πρόεδρος της επιτροπής που τον διεξήγαγε εκ μέρους του υπουργείου διαμόρφωναν τους όρους του διαγωνισμού πριν καν αυτός προκηρυχθεί. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, όσα στελέχη ενεπλάκησαν έτυχαν μεταθέσεων σε μεγάλες αποστολές (Ουνέσκο, πρεσβεία Τόκιο).
Ο τέως επικεφαλής του υπουργείου Αμυνας, μιλώντας σε έντονους αντιπολιτευτικούς τόνους, υπογράμμισε πως «τώρα έχουμε αποδείξεις τρανές», διαβάζοντας το περιεχόμενο μερικών εκ των εγγράφων τα οποία κατέθεσε στην εθνική αντιπροσωπεία. Ο ΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος ήταν παρών στην ομιλία Καμμένου, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί των «νέων στοιχείων», προσθέτοντας πως «η εικόνα που έχω μέχρι στιγμής, με κάθε επιφύλαξη για νέα έγγραφα και θέματα που θα ελεγχθούν, καταλήγουν στο ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να υποκρύπτουν παρανομία».
Σε πολύ υψηλούς τόνους απάντησε ο κ. Κοτζιάς, αφήνοντας δε αιχμή τόσο κατά του κ. Κατρούγκαλου όσο και εν γένει της πλειοψηφίας. Για τον διάδοχό του σημείωσε πως «κακώς πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στον εθνικό συκοφάντη τη δυνατότητα να μεταφέρει την υπονόμευση στον ναό της Δημοκρατίας», ενώ δεν έλειψε η αιχμή απευθείας στο Μαξίμου, το οποίο κατηγόρησε για «επιπολαιότητα». Ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε πως η Βουλή μετατράπηκε σε χώρο δικαστηρίου, «χωρίς εγώ να έχω το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού μου», προσθέτοντας πως όσα κατέθεσε ο Π. Καμμένος είναι «μάλλον προϊόν παράνομης υποκλοπής» και αφορούν συνομιλίες ανάμεσα σε παλιούς συκοφάντες.
Λίγο μετά ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, απέρριψε τον ισχυρισμό Κοτζιά πως έκανε λάθος αποδεχόμενος τη συζήτηση, τον υπερασπίστηκε ωστόσο στο ηθικό κομμάτι: «Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία για την ηθική ακεραιότητα του Νίκου Κοτζιά», είπε.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα έγγραφα του κ. Καμμένου δεν διανεμήθηκαν στους βουλευτές, αφού, όπως ειπώθηκε από τον προεδρεύοντα Γ. Βαρεμένο, ως υλικό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εμπίπτουν στις διατάξεις περί προσωπικού απορρήτου. Αίτημα να διανεμηθεί στα κόμματα το επίμαχο υλικό υπέβαλαν οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. και της ΔΗΣΥ, χωρίς ανταπόκριση.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου