Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Με το «Πότε θα κάνει ξαστεριά, πότε θα Φλεβαρίσει…» έκλισε η μουσική παράσταση του διάσημου λυράρη και τραγουδιστή Βασίλη Σκουλά στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βοστώνης.

Δευτέρα, 1η Απριλίου, 2019


Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο Κρητών Βοστώνης Ραδάμανθυς Ίδη» και το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.  Στην αρχή έγινε δεξίωση από το Σύλλογο Κρητών «Ραδάμανθυς Ίδη» στο λόμπυ του Πολιτιστικού Κέντρου. 

Ακολούθησε μία μικρή τελετή δόθηκαν όπου συντονιστής ήταν ο κ. Κώστας Τραβαγάκης μίλησε ο Πρόεδρος Των Φίλων του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου Δόκτωρ Φίλιππος Σεραφείμ.  Ακολούθησε σύντομος της Προξένου κ. Μιρέλλας Κουκούτση και χαιρετισμός  του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Καυκά ο οποίος είπε:  «Κύριε Σκουλά σε ευχαριστούμε που βρίσκεστε στη Βοστώνη και με τη μουσική και τα τραγούδια σου μας φέρνεις κοντά στην Ελλάδα.  Όπου δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα η μουσική και τα τραγούδια, Ριζίτικα και άλλα, περνάνε τα δικά τους μηνύματα.  Εύχομαι να είσαστε πάντα καλά σαν τα βουνά της Κρήτης και τον Ψηλορείτη…»  Και του έδωσε το μετάλλιο της Ομοσπονδίας.
Στη συνέχεια ο κ. Μιχάλης Τερζάκης, Πρόεδρος του Κρητικού Συλλόγου Βοστώνης έδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Σκουλά λέγοντας «Ο κ. Σκουλάς μας έδωσε το δικαίωμα να ηχογραφήσουμε τη συναυλία για να φτιάξουμε CD & DVD με σκοπό να τα πουλήσουμε.  Οι εισπράξεις θα πάνε στο ΠΙΚΠΑ της Κρήτης
όπου εκεί βρίσκονται παιδιά με ειδικές ανάγκες».
Στη συνέχεια ο κ. Σκουλάς φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε την Ομοσπονδία και τον Σύλλογο Κρητών.
Η συνέχεια έγινε στο αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου όπου ο Βασίλης Σκουλάς σε μία ανεπανάληπτη παρουσίαση τραγούδησε γνωστά τραγούδια και κάθε φορά που τελείωνε ο κόσμος τον χειροκροτούσε.  Σε κάποιες περιπτώσεις «έδινε» χώρο στη νεαρή καλλιτέχνιδα Παναγιώτα Χαλουλάκου ενώ συνεργαζόταν άνετα με τους μουσικούς οι οποίοι ήσαν: Λευτέρης Κορδής στο πιάνο, Σπύρος Σκουραδάκης λαούτο, Βασίλης Δραμουντανης μαντολίνο, Δημήτρης Ξυλούρης Κίτρος λαούτο και λύρα, Charles Lincoln κόντρα μπάσσο, Jasper Williamson ντάμς και στο τραγούδι η Παναγιώτα Χαλουλάκου.






Στα 29 τραγούδια που τραγούδησε ο Σκουλάς μόνος του ή με τη Χαλουλάκου διακρίναμε τα: Σαν είχες άλλον στη καρδιά, Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου, Σε ψηλό βουνό, Η φάμπρικα, Θα σε φιλέψω στεναγμέ...
Ενώ στο Αφιέρωμα στην Ποντιακή Γενοκτονία και τα δύο τραγούδια ήταν υπέροχα «Αυτή η Γη έχει Φωνή» και το «Ήλιος Θεός» Στους ιπτάμενους φρουρούς του Αιγαίου.

Η Χορωδία του Μαλιωτείου η οποία ιδρύθηκε πριν δυόμιση μήνες έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
Στο τέλος της συναυλίας αφιέρωσε τα δύο τελευταία τραγούδια στον Ελληνισμό του Πόντου και την Ποντιακή Γενοκτονία.
Αφού τελείωσε όλος ο κόσμος όρθιος του ζήτησε το χιλιοειπωμένο τραγούδι «Πότε θα κάνει ξαστεριά» όπου όλοι όρθιοι τραγουδούσαν.  

Photos:  
1η Βασίλης Σκουλάς και Παναγιώτα Χαλουλάκου
2η Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Καυκάς προσφωνεί το κ. Σκουλά
3η από το πρόγραμμα της εκδήλωσης
4η Ο Βασίλης Σκουλάς στη πρόβα πριν την εκδήλωση


Θαύματα κάνει η λύρα σου Σκουλά Βασίλη Μέγα
γι αυτό ο κόσμος προσκυνά τ' αθάνατά σου έργα

Λύρα Σκουλά άμα γροικώ δε ξέρω ίντα παθαίνω
αλλού ανοίγονται πληγές κι αλλού πονώ και γιαίνω

Όταν τιμούμε το Σκουλά είναι κι εμάς τιμή μας
γιατί'ν, να κεφάλαιο εις την παράδοσή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου