Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Συγχαρητήρια του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ σε Τσίπρα για την επίσκεψη στα Σκόπια


Μήπως παρεμβαίνει στα εσωτερικά και εξωτερικά της Ελλάδας ο κ. Πρέσβης; Ο κ. Τζέφρι Πάιατ. (Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

ΑΘΗΝΑ. Συγχαρητήρια στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την επιτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία, έδωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.
Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στα Σκόπια αποτελεί ελπίδα προς όλη την Ευρώπη για την ενίσχυση των σχέσεων των λαών της, σημείωσε ο κ. Πάιατ.
Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε με θετικά σχόλια στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών για τις εξαγωγές και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα σαν ένα κόμβο για όλη την Ανατολική Μεσόγειο για το Εμπόριο, τις Υποδομές και την Ενέργεια.
Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα έχει μιλήσει με θετικά λόγια για την Συμφωνία των Πρεσπών. Πριν από έναν περίπου μήνα, μιλώντας από την Θεσσαλονίκη είχε πει ότι η σύναψή της θα βοηθούσε την πόλη.
«Παραμένω πεπεισμένος ότι οι μεγαλύτεροι ωφελούμενοι από τη Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς αποκαθίσταται η Θεσσαλονίκη στον ιστορικό της ρόλο ως πρωτεύουσας των Βαλκανίων, πύλης των Δυτικών Βαλκανίων προς τις διεθνείς αγορές», είπε συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρέσβης, υπογραμμίζοντας τον κομβικό ρόλο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως βασικού συστατικού στην όλη διαδικασία.
Σε προηγούμενη τοποθέτησή του, στα τέλη Ιανουαρίου, μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο Athens Energy Forum 2019, έκανε λόγο για τη μεγάλη συνεισφορά της Συμφωνίας των Πρεσπών στη σταθερότητα και την πρόοδο της ευρύτερης περιοχής.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι με την συμφωνία αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας για την περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι στον ενεργειακό τομέα οι ΗΠΑ στηρίζουν το ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.
Στην ομιλία του, εξάλλου, στο ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ο κ. Πάιατ μίλησε για τις συνεργασίες που προωθεί το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για να ενισχυθεί η θέση των ελληνικών εξαγωγών, αλλά και των διεθνών συνεργασιών με έμφαση στην ενέργεια τις τηλεπικοινωνίες και την αγροδιατροφή.
Οι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών μαζί με τις διμερείς επενδύσεις Ελλάδας και ΗΠΑ είναι σε καλό κλίμα και το εμπορικό ισοζύγιο αυξάνεται και είναι ισορροπημένο, υπογράμμισε ο κ. Πάιατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου