Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Συμπληρώνουμε 10 χρόνια – 10 years paneliakos.com

Στις 19 Δεκεμβρίου η ιστοσελίδα μας συμπληρώνει 10 χρόνια. Κοντά ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες (1,600,000) έχουν μπει στην ιστοσελίδα μας.

Σας ευχαριστούμε για την συντροφιά σας και την συμπαράσταση. Τις ευχές σας και τα μηνύματα μπορείτε να τα στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση paneliakos@aol.com.

Μη ξεχνάτε, για παράπονα… η προθεσμία τελείωσε χθες.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ 2020

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Συγχαρητήρια του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ σε Τσίπρα για την επίσκεψη στα Σκόπια


Μήπως παρεμβαίνει στα εσωτερικά και εξωτερικά της Ελλάδας ο κ. Πρέσβης; Ο κ. Τζέφρι Πάιατ. (Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

ΑΘΗΝΑ. Συγχαρητήρια στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την επιτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία, έδωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.
Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στα Σκόπια αποτελεί ελπίδα προς όλη την Ευρώπη για την ενίσχυση των σχέσεων των λαών της, σημείωσε ο κ. Πάιατ.
Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε με θετικά σχόλια στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών για τις εξαγωγές και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα σαν ένα κόμβο για όλη την Ανατολική Μεσόγειο για το Εμπόριο, τις Υποδομές και την Ενέργεια.
Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα έχει μιλήσει με θετικά λόγια για την Συμφωνία των Πρεσπών. Πριν από έναν περίπου μήνα, μιλώντας από την Θεσσαλονίκη είχε πει ότι η σύναψή της θα βοηθούσε την πόλη.
«Παραμένω πεπεισμένος ότι οι μεγαλύτεροι ωφελούμενοι από τη Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς αποκαθίσταται η Θεσσαλονίκη στον ιστορικό της ρόλο ως πρωτεύουσας των Βαλκανίων, πύλης των Δυτικών Βαλκανίων προς τις διεθνείς αγορές», είπε συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρέσβης, υπογραμμίζοντας τον κομβικό ρόλο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως βασικού συστατικού στην όλη διαδικασία.
Σε προηγούμενη τοποθέτησή του, στα τέλη Ιανουαρίου, μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο Athens Energy Forum 2019, έκανε λόγο για τη μεγάλη συνεισφορά της Συμφωνίας των Πρεσπών στη σταθερότητα και την πρόοδο της ευρύτερης περιοχής.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι με την συμφωνία αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας για την περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι στον ενεργειακό τομέα οι ΗΠΑ στηρίζουν το ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.
Στην ομιλία του, εξάλλου, στο ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ο κ. Πάιατ μίλησε για τις συνεργασίες που προωθεί το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για να ενισχυθεί η θέση των ελληνικών εξαγωγών, αλλά και των διεθνών συνεργασιών με έμφαση στην ενέργεια τις τηλεπικοινωνίες και την αγροδιατροφή.
Οι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών μαζί με τις διμερείς επενδύσεις Ελλάδας και ΗΠΑ είναι σε καλό κλίμα και το εμπορικό ισοζύγιο αυξάνεται και είναι ισορροπημένο, υπογράμμισε ο κ. Πάιατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου