Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Μετανάστευση και ασφάλεια στο επίκεντρο της συνάντησης Αβραμόπουλου - Γκουτέρες



ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψή του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ. Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων στους τομείς της μετανάστευσης και της ασφάλειας.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, António Guterres και με τη νέα Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, María Fernanda Espinosa Garcés.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κύρια θέματα της συζήτησης του Ευρωπαίου Επιτρόπου με τον κ. Guterres ήταν η συνεργασία ΕΕ-Ηνωμένων Εθνών στους τομείς της μετανάστευσης και της ασφάλειας, η κατάσταση στη Λιβύη και η κλιμάκωση των εχθροπραξιών, το ζήτημα της αντιμετώπισης των ξένων τρομοκρατών μαχητών και του τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Με την κα Espinosa Garcés συζήτησαν για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και για την ομαλή διαχείριση της κινητικότητας.
Επίσης, στην Νέα Υόρκη ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τους Πρέσβεις της ΕΕ στις ΗΠΑ όπου συζητήθηκαν ευρωπαϊκά ζητήματα, το μεταναστευτικό, η ασφάλεια, οι επικείμενες ευρωεκλογές και το μέλλον της Ευρώπης. Στην Ουάσιγκτον, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Ατλαντικού Συμβουλίου (Atlantic Council) με θέμα τις προκλήσεις στους τομείς της μετανάστευσης και της ασφάλειας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής για την Εσωτερική Ασφάλεια της Γερουσίας κ. Ron Johnson όπου συζήτησαν για τη διαχείριση των συνόρων, την ασφάλεια και τη μετανάστευση.
Ο κ. Αβραμόπουλος ήταν η τιμώμενη προσωπικότητα στις εκδηλώσεις της Ομογένειας για την Επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας, στη Βοστώνη.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου