Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Διαβατήρια χωρίς την ένδειξη «Ευρωπαϊκή Ένωση» εκδίδει η Βρετανία


Τρίτη, 9 Απριλίου, 2019


Νέα διαβατήρια χωρίς την ένδειξη «Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε να εκδίδει η Βρετανία, την ώρα που οι διαφορές αναφορικά με το Brexit τόσο με την ευρωπαϊκή πλευρά όσο και στο εσωτερικό της βρετανικής πολιτικής σκηνής παραμένουν άλυτες.


«Διαβατήρια σκούρου κόκκινου χρώματος χωρίς τις λέξεις Ευρωπαϊκή Ένωση στο εξώφυλλο τέθηκαν σε κυκλοφορία στις 30 Μαρτίου» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σε χθεσινή της ανακοίνωση.
Τα νέα διαβατήρια ξεκίνησαν να εκδίδονται μια μέρα μετά την 29ή Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία είχε αποφασιστεί αρχικά να πραγματοποιηθεί το Brexit, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι τα διαβατήρια με την ένδειξη της ΕΕ«θα εξακολουθήσουν να εκδίδονται για σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ημερομηνία αυτή», προκειμένου να «διατεθούν τα αποθέματα». Η παρουσία ή η απουσία της ένδειξης δεν επηρεάζει την δυνατότητα του κατόχου του διαβατηρίου να ταξιδέψει.


Έως το τέλος του έτους, όλα τα νέα διαβατήρια θα επιστρέψουν από το σημερινό σκούρο κόκκινο χρώμα στο σκούρο μπλε, το χρώμα που τυπώνονταν τα βρετανικά διαβατήρια πριν συμβαδίσουν με εκείνα των κρατών μελών της Ένωσης.
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ζήτησε νέα αναβολή της ημερομηνίας αποχώρησης, η οποία είχε οριστεί αρχικά για τις 29 Μαρτίου και στη συνέχεια παρατάθηκε μέχρι τις 12 Απριλίου. Τώρα η Μέι ζητεί νέα παράταση έως τις 30 Ιουνίου.
Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου