Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Η παρέλαση της Ομογένειας στη Βοστώνη-Τελετάρχης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (βίντεο)


Μαθητές του σχολείου της κοινότητας του Σόμερβιλ μεταφέρουν την Ελληνική σημαία. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Με ενθουσιασμό, παλμό, και με τις ιαχές «Ζήτω η Ελλάδα», «Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821», παρέλασαν υμνώντας την Ελλάδα όλες οι γενεές των ομογενών της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας γενικότερα, μέσα στην καρδιά της πόλης και κατά μήκος της οδού Boylston Street.
Είναι η 198η επέτειος της Επανάστασης των ηρώων του 1821 η οποία έφερε στην Ελλάδα την πολυπόθητη λευτεριά έπειτα από αιχμαλωσία τετρακοσίων ετών από τους Τούρκους.
Κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό μέσα σε μια ανοιξιάτικη μέρα, με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 60 βαθμούς Φαρενάιτ, διεξήχθη η 25η κατά σειρά παρέλαση της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 55 τμήματα, ενώ η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι.
Τα μικρά παιδιά έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην παρέλαση. Ντυμένα με τις ελληνικές παραδοσιακές τους στολές και σελαγίζοντας στα χέρια τους τις σημαίες της Ελλάδος και της Αμερικής τραγουδούσαν «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».
Οι μπάντες έπαιζαν τον βηματισμό και άλλα πατριωτικά εμβατήρια ενώ το τμήμα των ομογενών ευζώνων προσέδιδε ξεχωριστή αίγλη και περηφάνια στην παρέλαση και αποσπούσε τα χειροκρότημα των θεατών ομογενών.
Η παρέλαση ξεκίνησε στη 1 μεταμεσημβρινή ακριβώς, μπροστά από τον ουρανοξύστη Prudential πλησίον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Βοστώνης. Τελετάρχης, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης και Ασφάλειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από οργανωτές και παρελαύνοντες.
.
Ηδη από νωρίς το πρωί είχαν φθάσει τα άρματα τα οποία παρατάχθηκαν στην αρχή της οδού Boylston και κατά μήκος αυτής και έγινε έλεγχος από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για λόγους ασφαλείας καθότι είναι απαραίτητο να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.
Από τις 12 η ώρα άρχισαν να καταφθάνουν ομαδικά οι σύλλογοι, τα σχολεία, οι εκκλησιαστικές κοινότητες, οι ελληνικοί φοιτητικοί σύλλογοι από τα διάφορα πανεπιστήμια της Βοστώνης. Οι υπεύθυνοι της παρέλασης ήταν παρόντες από πολύ νωρίς το πρωί για τον συντονισμό των τμημάτων και των αρμάτων.
Οι μοτοσικλετιστές αστυνομικοί, έδωσαν και φέτος το δυναμικό τους παρών και προηγούνταν της παρέλασης, ενώ η οδός Boylston και οι συνδεόμενοι με αυτή δρόμοι και πάροδοι είχαν κλείσει και η κυκλοφορία προς το κέντρο της πόλης γινόταν από την οδό Beacon και St. Adams.
Το πρωί τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας Δοξολογία, ενώ ακολούθησε στην κοινοτική αίθουσα σερβίρισμα καφέ και αναψυκτικών προσφορά της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.
Μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησε πολιτιστική εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης, στην οποία συμμετείχαν επτά χορευτικά συγκροτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου