Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Η Ομογένεια έχει εθνικό φρόνημα είπε στον «Ε.Κ.» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Τετάρτη, 10 Απριλίου, 2019

Φώτο: Φώτη Κουτρουμπή







 

Στράτος Ευθυμίου, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νίκος Λυγερός κατά την παρέλαση της Βοστώνης. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. «Ο αυθορμητισμός, ο πατριωτισμός, τα αγνά αισθήματα των ομογενών μας έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα για το τι σημαίνει εθνικό φρόνημα, άδολη αγάπη για την πατρίδα» είπε ο τελετάρχης της παρέλασης της Βοστώνης, Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μετά το τέλος της παρέλασης μοιράσθηκε τις σκέψεις και τα βιώματά του με τον «Ε.Κ.».
Τόνισε πως «με χαρά είδα και τον καινούργιο γενικό πρόξενο, τον Στράτο Ευθυμίου, τον οποίο γνωρίζω από παλιά, από την εποχή που ήμουν υπουργός των Εξωτερικών».
«Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για την πρόσκληση που μου απηύθυνε, τον πρόεδρο Βασίλη Καυκά, ο οποίος κατάγεται από την άλλη πλευρά των οικογενειακών μου καταβολών, από την Ηλεία», τόνισε. Και συνέχισε: «Ο Ελληνισμός της Βοστώνης έχει μία μεγάλη παράδοση για πάρα πολλές δεκαετίες και διαχρονικά στέλνει τα δικά του μηνύματα».
«Φεύγοντας από τη Βοστώνη τι μηνύματα και βιώματα παίρνετε μαζί σας;» τον ρωτήσαμε. «Ολοι εμείς που ερχόμαστε εδώ για να μοιρασθούμε αυτές τις στιγμές δίνουμε λιγότερα από εκείνα που παίρνουμε. Ενα μήνυμα προς την Ελλάδα ότι απαιτείται να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε με το συλλογικό εμείς από ό,τι με το προσωπικό εγώ. Είναι δύσκολα διότι η ανθρώπινη φύση έχει τους δικούς της κανόνες, αλλά εδώ είναι που κρίνεται ο βαθμός του δημοκρατικού μας πολιτισμού», απάντησε.
Για την Ομογένεια, σχολίασε πως «δεν είχα την ευκαιρία να δω και να μάθω περισσότερα, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ομογένεια έχει δύο όψεις, είναι αυτό που βλέπουμε κι είναι και η κρυφή της πλευρά που ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει. Είναι οι νεότερες γενεές Ελλήνων που διακρίνονται, ξεχωρίζουν, πρωτεύουν στα γράμματα, στις τέχνες, στις επιστήμες, στις δουλειές παντού. Είναι οι άνθρωποι της δουλειάς και της προσπάθειας αλλά και του αποτελέσματος.
»Είναι οι συνεχιστές εκείνων που στο ξεκίνημα του προηγούμενου αιώνα πήραν την απόφαση να φύγουν από την Ελλάδα για να πάνε κόντρα στη μοίρα τους, αλλά πρόκοψαν, ξεχώρισαν. Στα πλαίσια της παρέλασης συνάντησα και διακεκριμένους επιστήμονες. Η Βοστώνη μπορεί να θεωρηθεί κοιτίδα των Ελλήνων επιστημόνων έξω από τα σύνορα της χώρας. Εκατοντάδες διακεκριμένοι καθηγητές είναι στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Βοστώνης», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Το άρμα Κρητών «Ραδάμανθυς –Ιδη»: ο Κώστας Τραβαγιάκης, ο Δημήτρης Ματθαίος και οι τρεις καλλιτέχνες από την Κρήτη, Βασίλης Δραμουντάνης, Δημήτρης Ξυλούρης και Νίκος Χατζής
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος ΚαλμούκοςΌλες οι γενιές των ομογενών αρχίζοντας από τα βρέφη μέχρι και τους προχωρημένης ηλικίας συμμετείχαν στην παρέλαση. Στο στιγμιότυπο ευτυχείς γονείς με τα παιδάκια τους.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος ΚαλμούκοςΜικρά Κρητικόπουλα από τη Βοστώνη ντυμένα με τις παραδοσιακές Κρητικές στολές τους, σταμάτησαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και χόρεψαν και χάρη και καμάρι πεντοζάλη.
Φωτογραφίες Εθνικός Κήρυκας- Θεόδωρος ΚαλμούκοςΗ Ελληνορθόδοξη κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ, έδωσε δυναμικό παρών στην παρέλαση με επικεφαλής τον ιερατικό της προϊστάμενο π. Βασίλειο Μπέμπη.
Φωτογραφίες Εθνικός Κήρυκας- Θεόδωρος ΚαλμούκοςΔύο νέοι, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, κομίζουν με περηφάνια το πανό της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, πάνω στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «Ακύρωση Προσυμφώνου των Πρεσπών».
Φωτογραφίες Εθνικός Κήρυκας- Θεόδωρος ΚαλμούκοςΤο άρμα της Παμμακεδονικής πάνω στο ποίο ήταν φιλοτεχνημένη η μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Διακρίνονται στελέχη της Παμμακεδονικής με επικεφαλής τον ιατρό Σεραφείμ Παπαγιάννη.
Φωτογραφίες Εθνικός Κήρυκας- Θεόδωρος ΚαλμούκοςΣτελέχη της κοινότητας του Σόμερβιλ κομίζουν την Αμερικανική σημαία: Κώστας Τωμαδάκης, Γιάνης Γιαννούκος, Ευάγγελος Κεχρής, Ντόρα Σφήκα, Λαμπρινή Κεχρή, Αρθουρ Σέρφης.
Φωτογραφίες Εθνικός Κήρυκας- Θεόδωρος ΚαλμούκοςΤο Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας Αγίου Γεωργίου Λιν. Διακρίνεται η διευθύντρια Λένα Τριάντου.
Φωτογραφίες Εθνικός Κήρυκας- Θεόδωρος ΚαλμούκοςΟ Γαβριήλ Βιδάλης, ο οποίος επί πολλά χρόνια πρωτοστατεί στα ομογενειακά πράγματα της Βοστώνης προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες. Από το ξεκίνημα των παρελάσεων πριν από 25 χρόνια συντονίζει τη διεξαγωγή τους.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.Το άρμα της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας του Νιούτον ήταν αφιερωμένο στις Καρυάτιδες. Σταμάτησε μπροστά στην εξέδρα των επισήμων όπου μικρό κοριτσάκι απάγγειλε ποίημα.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου