Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

Νέο καταυλισμό «έστησαν» οι πρόσφυγες στα Διαβατά (βίντεο - φωτογραφίες)

Για δεύτερη νύχτα παρέμειναν οι περίπου 700 πρόσφυγες από σχεδόν όλη την Ελλάδα, οι οποίοι βρίσκονται έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά με στόχο να φτάσουν στην Ειδομένη περπατώντας ώστε να περάσουν τα σύνορα. 
Μετά τη λήξη των επεισοδίων με τις αστυνομικές αρχές, οι πρόσφυγες αποφασισμένοι να μείνουν στην περιοχή, «έστησαν» καταυλισμό όπου άναψαν φωτιές με κλαδιά, γυψοσανίδες, χαρτόνια και απορρίματα που συγκεντρώνουν από τα γύρω χωράφια και τις παρακείμενες αποθήκες. 
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πρόσφυγες επιχείρησαν να προφυλαχτούν από το κρύο ή το ενδεχόμενο βροχής, ενώ μεγάλη αστυνομική δύναμη βρισκόταν επί ποδός γύρω από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό. 
Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ ώρα ξέσπασε φωτιά κοντά στον καταυλισμό, η οποία πιθανότατα προκλήθηκε όταν πρόσφυγες έκαψαν λάστιχα και πλαστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, ομάδα προσφύγων προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό ώστε να προχωρήσουν με κατεύθυνση προς την Ειδομένη και την αστυνομία με απαντά με δακρυγόνακαι χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσει το πλήθος.
Οι πρόσφυγες κινητοποιήθηκαν από αναφορές στο Facebook, σύμφωνα με τις οποίες θα άνοιγαν τα σύνορα στην Ειδομένη.
Νωρίτερα, πρόσφυγες είχαν «κλείσει» τις σιδηροδρομικές γραμμές στον Σταθμό Λαρίσης Πάντως με αίτημα να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα. 

Πηγή: thessnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου