Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

Νέο καταυλισμό «έστησαν» οι πρόσφυγες στα Διαβατά (βίντεο - φωτογραφίες)

Για δεύτερη νύχτα παρέμειναν οι περίπου 700 πρόσφυγες από σχεδόν όλη την Ελλάδα, οι οποίοι βρίσκονται έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά με στόχο να φτάσουν στην Ειδομένη περπατώντας ώστε να περάσουν τα σύνορα. 
Μετά τη λήξη των επεισοδίων με τις αστυνομικές αρχές, οι πρόσφυγες αποφασισμένοι να μείνουν στην περιοχή, «έστησαν» καταυλισμό όπου άναψαν φωτιές με κλαδιά, γυψοσανίδες, χαρτόνια και απορρίματα που συγκεντρώνουν από τα γύρω χωράφια και τις παρακείμενες αποθήκες. 
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πρόσφυγες επιχείρησαν να προφυλαχτούν από το κρύο ή το ενδεχόμενο βροχής, ενώ μεγάλη αστυνομική δύναμη βρισκόταν επί ποδός γύρω από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό. 
Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ ώρα ξέσπασε φωτιά κοντά στον καταυλισμό, η οποία πιθανότατα προκλήθηκε όταν πρόσφυγες έκαψαν λάστιχα και πλαστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, ομάδα προσφύγων προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό ώστε να προχωρήσουν με κατεύθυνση προς την Ειδομένη και την αστυνομία με απαντά με δακρυγόνακαι χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσει το πλήθος.
Οι πρόσφυγες κινητοποιήθηκαν από αναφορές στο Facebook, σύμφωνα με τις οποίες θα άνοιγαν τα σύνορα στην Ειδομένη.
Νωρίτερα, πρόσφυγες είχαν «κλείσει» τις σιδηροδρομικές γραμμές στον Σταθμό Λαρίσης Πάντως με αίτημα να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα. 

Πηγή: thessnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου