Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

Οταν τα παιδιά μας διδάσκουν

Δευτέρα, 1η Απριλίου, 2019


Η Ιωάννα Χατζηζήση στο βήμα στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης εκφωνεί λόγο θύμησης ιερής της γενοκτονίας και του κατατρεγμού του Ποντιακού Ελληνισμού. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας- Θεόδωρος Καλμούκος
Την περασμένη Παρασκευή 29 Μαρτίου, τη γιορτή στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος σημάδεψαν με τον λόγο και την ψυχή τους δύο θαυμάσια κοριτσάκια της Ομογένειάς μας, η Ιωάννα Χατζηζήση, μαθήτρια του Ελληνικού Σχολείου του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης και η Αγγελική Ανούση μαθήτρια του Σχολείου της κοινότητας Αγίας Αικατερίνης του Μπρέιντρι (Braintree) της Μασαχουσέτης.
Μίλησαν για τον κατατρεγμό και τη γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου φέτος που συμπληρώνονται εκατό χρόνια από εκείνη την τουρκική θηριωδία. Ο λόγος τους δυνατός, τεκμηριωμένος, συγκροτημένος, εκφρασμένος σωστά, κάτι σαν πεζοτράγουδο σε άπταιστα ελληνικά. Βούρκωσαν τα μάτια μου και δεκάδων άλλων φίλων και γνώριμων ακούγοντας αυτά τα κορίτσια να μιλούν με το ανάκρασμα της καρδιάς τους για τον Πόντο και τον αδυσώπητο σφαγιασμό των ανθρώπων του. Μπράβο στα δύο αυτά κορίτσια και μπράβο στους γονείς και δασκάλους τους.
Αυτά τα κορίτσια είπαν τόσα πολλά όσα δεν μπόρεσαν να πουν όλοι οι «ηγέτες» μαζί που απηύθυναν μηνύματα και χαιρετισμούς. Δίδαξαν και μάλιστα τόσο εύγλωττα μαθήματα πατριωτικής συνείδησης, πολιτιστικής ταυτότητας και ιστορικής θύμησης σε όλους μας και ιδιαίτερα σ’ εκείνους που δεν καταδέχθηκαν να πουν ούτε μια λέξη στη γλώσσα για την οποία έχυσαν το αίμα τους οι επαναστάτες ήρωες του 1821, αλλά και σ’ αυτούς που είπαν πέντε λόγια στα ελληνικά για να σωθούν τα προσχήματα.
Αυτά τα δύο κορίτσια και άλλα πολλά σαν κι αυτά που έχει η Ομογένειά μας θα διασώσουν τελικά μια μέρα το ήθος το Ελληνικό και το Ορθόδοξο. Κάπως, κάποτε, θα αρχίσει να αχνοφέγγει μια καινούργια μέρα, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Υπομονή λίγο ακόμα γιατί να «σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες».
Θ.Κ., Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου