Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

Καλοκαιρία προβλέπεται για τις παρελάσεις Βοστώνης και Φιλαδέλφειας στις 7 Απριλίου


Σάββατο, 6 Απριλίου, 2019Το τμήμα των ομογενών ευζώνων της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας. Διακρίνεται ο αρχηγός τους κ. Δημήτρης Παπασλής, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Καλός καιρός προβλέπεται για τις παρελάσεις, που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 7 Απριλίου σε Βοστώνη και Φιλαδέλφεια, προς τιμήν της 198ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που χάρισε στην Ελλάδα την πολυπόθητη λευτεριά από τους Τούρκους.
Στη Βοστώνη αναμένεται ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να κυμανθεί μεταξύ 60 και 65 βαθμών Φαρενάιτ, εκτός απροόπτου.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στη 1 η ώρα ακριβώς μπροστά από τον ουρανοξύστη Prudential, θα διασχίσει την κεντρική οδό Boylston Street και θα τερματίσει δίπλα στον Εθνικό Κήπο Βοστώνης απέναντι από το ξενοδοχείο «Four Seasons». Αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 50 τμήματα.
Τελετάρχης και τιμώμενο πρόσωπο στην παρέλαση θα είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα παρευρεθεί στο δείπνο το Σάββατο το βράδυ 6 Απριλίου και στη Δοξολογία την Κυριακή το πρωί 7 Απριλίου στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης.
Επίσης, στην παρέλαση θα παρευρεθούν η υποκυβερνήτης της Μασαχουσέτης Κάριν Πολίτο (Karyn Polito), ο δήμαρχος της Βοστώνης Μάρτιν Γουόλς (Martin J. Walsh) πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ομογενής δήμαρχος του Λόουελ Βασίλης Σαμαράς και πολλοί πολιτειακοί γερουσιαστές και βουλευτές.
Το Τμήμα Ευζώνων της Ομοσπονδίας φέτος θα παρελάσει με 20 νέους της Νέας Αγγλίας, υπό την επιστασία των Δημήτρη Παπασλή και Κώστα Μαμάκου.
Το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ., θα γίνει το επίσημο δείπνο στο κοινοτικό κέντρου του Καθεδρικού Ναού.
Θα δοθούν δύο βραβεία, το ένα στην Ελληνική Εκπαιδευτική Εταιρεία «Παιδεία», την οποία ίδρυσε ο Ηλίας Τομάζος και το δεύτερο μεταθανατίως στον Κωνσταντίνο Κατσίφα από την Βόρειο Ηπειρο τον οποίον σκότωσε εν ψυχρώ η αλβανική αστυνομία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Θα παρευρεθούν οι δύο αδελφές του για να παραλάβουν το βραβείο.
Θα δοθούν επτά υποτροφίες σε παιδιά της Ομογένειας από 1.000 δολάρια έκαστη. Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα με χορούς από επτά χορευτικά συγκροτήματα στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης.
Παρέλαση Φιλαδέλφειας
Επίσης, την Κυριακή θα γίνει και η παρέλαση στη Φιλαδέλφεια την οποία διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων της Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ (Federation of Hellenic-American Societies of Philadelphia and Greater Delaware Valley).
Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στο Benjamin Franklin Parkway και θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο μνήμης εκατό χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους. Ιδιαίτερο χρώμα και παλμό θα δώσουν οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, ενώ αναμένεται να είναι ηλιόλουστη μέρα με θερμοκρασία στους 67 βαθμούς.
Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, θα είναι Μέγας Τελετάρχης της Παρέλασης, ενώ τελετάρχες επί τιμή θα είναι ο Κυριάκος Μωσαΐδης, η Ιφιγένεια Παυλίδου-Οικονόμου και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται».
Οι συμμετοχές στην παρέλαση και τις εκδηλώσεις θα είναι από τοπικούς συλλόγους και σωματεία, εκκλησιαστικές κοινότητες, κλήρο, εκκλησιαστικά συμβούλια, χορευτικά συγκροτήματα, μαθητές και μαθήτριες Ελληνικών απογευματινών Σχολείων, εκπαιδευτικοί.
Την Παρασκευή έγινε εκδήλωση και τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας εντός του δημαρχείου. Είχε προγραμματιστεί να γινόταν στον εξωτερικό χώρο αλλά δεν κατέστη δυνατόν λόγω της καταρρακτώδους βροχής.
Το εσπέρας της Παρασκευής είχε προγραμματισθεί να τελεστεί Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελο, μπροστά στο μνημείο των μαρτυρησάντων Ποντίων το οποίο έχει στηθεί στον ναό του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Upper Darby της Πενσυλβάνιας.
Παρακάτω παραθέτουμε τη σειρά παρέλασης της Βοστώνης:
Greek Independence Day Parade
Sunday, April 7, 2019 – 1PM
Boylston St, Boston, MA
(Starts at the intersection of Boylston Street and Massachusetts Avenue and ends at the Boston Common)
HEADQUARTERS DIVISION
25thAnnual Greek Independence Day Parade 1. Boston Police 2. Suffolk County Sheriff’s Department 3. USA & Greek Flags – Military Guards 4. Grand Marshalls, Federation President, Consul General, Dignitaries
– Lowell High School Band-
5. Honorary Grand Marshals and Elected Officials
City Councilors, State Representatives, State Senators
6. Kariatides with Greek Flag 7. Past Presidents of the FHASNE 8. Board of Directors of the FHASNE 9. FHASNE FLOAT 10. Greek Orthodox Metropolis of Boston w/ Dance Group 11. Holy Cross Greek Orthodox School of Theology; Hellenic College 12. Athenian-Piraean Association 13. Annunciation Cathedral of New England 14. District 8 AHEPA Family
-Waltham American Legion Band-
15. Holy Trinity Church and Hellenic American Academy of Lowell 16. Hellenic American Academy of Lowell TROLLEY 17. Katsifas Family with Flag 18. Northern Epirotic Society of Boston
19. Northern Epirotic Society of Boston FLOAT
DIVISION A 20. PINDOS Society of Boston
21. Annunciation Greek Orthodox Church of Woburn, MA
22. Saint John the Baptist Greek Orthodox Church of Boston, MA
-Italian American Band-
23. Saint Spyridon Greek Orthodox Church of Worcester, MA
24. Saint Spyridon Greek Orthodox Church Dance Group of Worcester, MA
25. Saint Spyridon Greek Orthodox Church Dance Group FLOAT
26. Saint George Greek Orthodox Church of Lynn, MA
27. Greek Tutoring, Lexington, MA w/ TRUCK
28. Taxiarchae Greek Orthodox Church of Watertown, MA
29. Cultural Center Hrisihorafiton Alexander the Greek of Worcester, MA
w/dance group
30. Annunciation Greek Orthodox Church of Cranston, RI
31. Dormition of Virgin Mary of Somerville, MA
-Tony Barrie Band-
32. Annunciation Greek Orthodox Church of Brockton, MA 33. Paideia, Rhode Island and University of Connecticut 34. Saint Nectarios Greek Orthodox Church of Roslindale, MA 35. Colleges/Universities
a. Boston College
b. Boston University
c. Harvard
d. MIT
e. Northeastern
DIVISION B
36. Pan-Macedonian Associations
a. Flags/Officers
b. Pan-Macedonian FLOAT
c. Sons and Daughters of Alexander the Great (dance group)
d. Filippos o Makedon and Cleopatra
e. Aimilianos & Theodora
-The New Magnolia Jazz Band-
37. Saint Athanasius Greek Orthodox Church of Arlington, MA
38. Saint Catherine’s Greek Orthodox Church of Braintree, MA
39. Saint Demetrios Greek Orthodox Church of Weston, MA
40. Greek Evangelical Church and Greek School, Newton, MA
41. Greek Evangelical Church and Greek School, Newton, MA FLOAT
42. Sts. Constantine & Helen Greek Orthodox Church of Cambridge,MA
43. Saint Vasilios Greek Orthodox Church of Peabody, MA
44. Greek Flag VAN
-Northeast Italian Band-
45. Greek Orthodox Parishes of Manchester, NH (St. George, Assumption St. Nicholas)
46. Holy Trinity Church of Fitchburg
47. St. Anargyroi Greek Orthodox Church of Marlboro, MA
48. Greek Orthodox Parishes, Maine
49. Saint George Greek Orthodox Church of Cape Cod
50. Pan-Cretan Association of America – First District
51. Pan-Cretan Association of America – First District FLOAT
FHASNE Parade Coordinators
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου