Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 7 Απριλίου, 2019

  • Φωτιά εν κινήσει σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (video). Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο και δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ η φωτιά σβήστηκε από τον οδηγό με τη χρήση πυροσβεστήρων του λεωφορείου, πριν ακόμη φτάσει κλιμάκιο της πυροσβεστικής, αποτελούμενο από δύο οχήματα και έξι άνδρες. .
  • Δημοσκόπηση Metron Analysis:Προβάδισμα 24 μονάδων για τον Κώστα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης προβάδισμα 24 ποσοστιαίων μονάδων παρουσιάζει ο Κώστας Μπακογιάννης καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 37%, έναντι του Παύλου Γερουλάνου που έπεται με ποσοστό 13%. .
  • Εξάρχεια:Tι αναφέρει εισαγγελέας που παρέστη στην επιχείρηση του Λιμενικού. Σύμφωνα με την μαρτυρία της εισαγγελέως που ήταν παρούσα στην επιχείρηση και φυγαδεύτηκε από τους λιμενικούς η όλη παραμονή εντός της οικίας διήρκησε περί τα 8 λεπτά. .
  • Κακοκαιρία στην Κρήτη: Διάσωση 18 ατόμων που κινδύνευσαν μέσα σε σπίτια. Μέσα σε λίγες ώρες, το σκηνικό που διαμορφώθηκε από τη βροχή, προκάλεσε αγωνία, καθώς οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς ήταν συνεχείς. .
  • Πορεία μνήμης για την χαμένη Εβραϊκή κοινότητα Καστοριάς στο Άουσβιτς. Οι εκδηλώσεις μνήμης για τους 1.000 Εβραίους της πόλης που χάθηκαν στους φούρνους των Ναζί πραγματοποιούνται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην πόλη με πρωτοβουλία ιδιωτών και συλλόγων. .
Κόσμος
  • Ασθενέστερη από κάθε άλλη φορά η 21η κινητοποίηση των Κίτρινων Γιλέκων. Η υποχώρηση των «κίτρινων γιλέκων» καταγράφεται την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει την επόμενη εβδομάδα τον απολογισμό της «μεγάλης συζήτησης» που είχε ως στόχο να αμβλύνει την οργή, πριν από την ανακοίνωση μέτρων που αναμένεται να γίνει στα μέσα του Απριλίου. .
  • Τραμπ: Δεν έχω διαβάσει ακόμη την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Μάλερ. «Δεν έχω διαβάσει ακόμη την Έκθεση Μάλερ, αν και έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Ξέρω μόνο τα αποτελέσματα, και για το μεγάλο θέμα, Καμία Συμφωνία.» .
  • Προσάρτηση εβραϊκών οικισμών στα κατεχόμενα σχεδιάζει ο Νετανιάχου. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι θα προσαρτήσει εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, εάν εξασφαλίσει νέα πρωθυπουργική θητεία στις εκλογές της Τρίτης. .
  • Σχολείο ανάγκαζε αυτιστικό παιδί να φορά φωσφοριζέ γιλέκο για να ξεχωρίζει. Μάλιστα όπως φαίνεται η πρακτική αυτή είχε υιοθετηθεί από τους εκπαιδευτικούς ήδη από το Φεβρουάριο του 2018, ωστόσο ο μικρός Τσάρλι ένιωθε ντροπή να αποκαλύψει στην μητέρα του το γεγονός μέχρι και σήμερα. .
  • Γερμανία:Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά «της τρέλας των ενοικίων» (vid). Διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν επίσης στο Μόναχο, στην Κολωνία, στη Φρανκφούρτη, στο Γκέτινγκεν, στο Φράιμπουργκ, στο Μάνχαϊμ. .
Πολιτική
  • Τσίπρας από Γαλάτσι: Σήμερα ενώνουμε δυνάμεις για την αρχή νέας πορείας. Το νέο πολιτικό τοπίο ορίζει νέα καθήκοντα, νέες προκλήσεις και νέες δυνατότητες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να προτάσσονται διαφορές. .
  • Γεννηματά: Είναι ρετρό πολιτική να έχεις τη δίψα για την εξουσία. Η κ. Γεννηματά είπε ακόμα ότι κατά την άποψή της «ό,τι έχει κοινωνικό όφελος δεν έχει πολιτικό κόστος» σημειώνοντας παράλληλα «βλέπω με μια άλλη ματιά το τι πρέπει να γίνει στη χώρα». .
  • Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 10,8 μονάδων για την ΝΔ στις ευρωεκλογές. Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9,1 μονάδες, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης και ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι κοντά στο 3%. .
  • ΔΗΜΑΡ: Παραιτήθηκαν δύο πρώην βουλευτές και τρία μέλη της ΚΕ . Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ». Αναφέρουν οι πέντε. .
  • Κοτζιάς: Το ΠΡΑΤΤΩ στηρίζει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (video). Το ΠΡΑΤΤΩ θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να δίνει λευκή επιταγή ή επιταγή επ΄αόριστον δήλωσε στην εισήγησή του στην ΚΕ του ΠΡΑΤΤΩ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. .
Οικονομία
  • Καμπανάκι ΑΑΔΕ για πιθανή χαλάρωση των φορολογουμένων ενόψει εκλογών. Η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι η επίδραση του εκλογικού κύκλου ενδέχεται να συντελέσει στη μη έγκαιρη καταβολή των φόρων .
  • Ρέγκλινγκ: Υπέρ της πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ ο ESM. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας επεσήμανε πως η εκταμίευση θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης και «όχι αργότερα από τις αρχές Μαΐου». .
  • Πράσινο φως του Eurogroup στη δόση του 1 δισ. ευρώ. Εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης η εκταμίευσης της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. .
  • Οι ευρωεκλογές, το ευρώ και η Ελλάδα στο Βουκουρέστι. Ο γερμανικός τύπος σχολιάζει την οικονομική κατάσταση στη ευρωζώνη στη σκιά των ευρωεκλογών, θέμα που θα απασχολήσει τους υπ. Οικονομικών που συνέρχονται στο Βουκουρέστι. .
  • Eurogroup: Πρώτο θέμα η δόση του 1 δισ. στη σημερινή συνεδρίαση. Η αποδέσμευση της δόσης του ενός περίπου δισεκατομμυρίου ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος είναι το πρώτο θέμα συζήτησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. .
Αθλητισμός
  • Με σούπερ Ινσούα ο Παναθηναϊκός «ζωγράφισε» τον Άρη!. Νίκη-βάλσαμο για τον Παναθηναϊκό στο «κρύο» ΟΑΚΑ! .
  • Μην ξεγράφετε τον ΟΦΗ!. Οι Κρητικοί επικράτησαν 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεντί Κουλέ» για την 27η αγωνιστική και με το δεύτερο «τρίποντό» τους στα τρία τελευταία ματς, μείωσαν στον έναν πόντο (26 έναντι 25) την απόσταση από τους Ηπειρώτες και την 13η θέση που (με τα τωρινά δεδομένα) οδηγεί στα μπαράζ. .
  • Εκπληκτικός και πρώτος ο Αντετοκούνμπο στη νίκη των Μπακς επί των Σίξερς. Εκπληκτικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 45 πόντους και μάζεψε 13 ριμπάουντ, οδηγώντας τους Μπακς σε νίκη με 128-122 επί των Σίξερς μέσα στη Φιλαδέφλεια, καταφέρνοντας να «κλειδώσουν» το καλύτερο ρεκόρ στην περιφέρεια της Ανατολής. .
  • «Σούπερ» Σάκκαρη, συνεχίζει στο Τσάρλεστον. H 23χρονη πρωταθλήτρια ισοφάρισε σε 3-3 τις μεταξύ τους μονομαχίες και σημείωσε την τρίτη νίκη της καριέρας της κόντρα σε μία αθλήτρια που βρίσκεται μέσα στις δέκα κορυφαίες της κατάταξης. .
  • Πιτίνο: Ανυπομονώ για τα παιχνίδια με τη Ρεάλ . Ο Ρικ Πιτίνο είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά την νίκη-πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, πως ήταν τιμή του που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον έφερε στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ και στάθηκε τα 30 diflections των παικτών του και στον τρόπο παιχνιδιού των Κροατών και στα πολλά τρίποντα που επιχείρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου