Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 4/4/19


  • Φωτιά σε εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής στο Σιδηρόκαστρο Σερρών (video). Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές και δεν κινδυνεύουν παρακείμενες περιουσίες. .
  • Ο «πλούσιος» βίος της μαφίας των φυλακών και το κουβάρι που κύλισε το 2014. Απόπειρες δολοφονίας, έρωτες, εκτελεστές, και αρχηγοί «κρυμμένοι» στην φυλακή. .
  • Ποιες επενδύσεις έχει καθυστερήσει το ΚΑΣ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΑΣ έχει αναδειχθεί πρωταγωνιστής σε διάφορες επενδυτικές προσπάθειες. .
  • Επιχορηγήσεις 1,7 εκατ. ευρώ σε έξι Δήμους για αναβάθμιση παιδικών σταθμών. Το μεγαλύτερο μέρος της επιχορήγησης προορίζεται για το Αγρίνιο. .
  • Μαφία φυλακών: Μεταγωγή του προφυλακισμένου δικηγόρου στο Εφετείο . Το δικαστήριο διέταξε την μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Εφετείο, ώστε ο ίδιος να εξηγήσει αν θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του και με ποιο συνήγορο. .
Κόσμος
  • Μπουρκίνα Φάσο: 62 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών. Εξήντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μπουρκίνα Φάσο από την Κυριακή ως την Τρίτη, όπου διαπράχθηκαν τζιχαντιστικές επιθέσεις που ακολουθήθηκαν από συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων φυλών στην πόλη Αρμπιντά (βόρεια), κοντά στα σύνορα με το Μαλί, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της χώρας το βράδυ της Τετάρτης. .
  • Τουρκία: Οι ΗΠΑ έδωσαν παραπλανητική εικόνα για τη συνάντηση με Πομπέο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι έδωσε παραπλανητική εικόνα για τη συζήτηση που είχαν οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών. .
  • Αιθιοπία: Σήμερα το προκαταρκτικό πόρισμα για τη συντριβή του Boeing 737 MAX 8. Οι αρχές της Αιθιοπίας αναμένεται να δώσουν σήμερα στη δημοσιότητα τα προκαταρκτικά ευρήματα της έρευνας για το δυστύχημα του Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους νοτιοανατολικά της Αντίς Αμπέμπα τη 10η Μαρτίου, ανέφεραν χθες Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο πηγές προσκείμενες στην έρευνα. .
  • Σάλος για το «λιντσάρισμα» διαφυλικής γυναίκας σε πορεία στο Παρίσι (video). Οι αρχές ερευνούν ένα περιστατικό βίας που βιντεοσκοπήθηκε όπου άγνωστοι επιτέθηκαν εναντίον μιας διαφυλικής γυναίκας, την Κυριακή, στο Παρίσι, στο περιθώριο συγκέντρωσης συμπαράστασης στον λαό της Αλγερίας. Το συμβάν προκάλεσε την αγανάκτηση πολιτικών αξιωματούχων και οργανώσεων στη Γαλλία. .
  • Αυστηρή προειδοποίηση των ΗΠΑ σε Τσαβούσογλου για τη Συρία. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο προειδοποίησε χθες τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου εναντίον των «δυνητικά καταστροφικών συνεπειών» της ενδεχόμενης «μονομερούς τουρκικής στρατιωτικής δράσης» στη Συρία. .
Πολιτική
  • H DW για τη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ. H χθεσινή συνάντηση των δύο πρωθυπουργών μόνο θετικά σχόλια απέσπασε γράφει η DW. Χαρακτηρίστηκε στα Σκόπια ως ιστορικό βήμα για την ενίσχυση της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Εκκωφαντική σιωπή από την αντιπολίτευση. .
  • FT για συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ: «Δύο γείτονες επικεντρώνονται στο μέλλον». Η εφημερίδα Financial Times, γράφει στην πρώτη της σελίδα για τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ, με φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού και του Σκοπιανού ομολόγου του. .
  • Γεννηματά στον ΣΚΑΪ: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες. Στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ, με τη Νίκη Λυμπεράκη και τον Παύλο Τσίμα, μίλησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία επιτέθηκε τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στον ελληνικό λαό. .
  • Επίκαιρη επερώτηση 16 βουλευτών ΝΔ για μέτρα αντιπυρικής προστασίας. «Σε ένα μήνα εισερχόμαστε στην αντιπυρική περίοδο, για τις ανάγκες της οποίας η προετοιμασία, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η διασφάλιση των αναγκαίων μέσων, προγραμματίζονται και υλοποιούνται πολύ νωρίτερα», τονίζουν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. .
  • Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 4 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ (φωτό). Με τους τέσσερις νέους υποψηφίους ευρωβουλευτές συμπληρώνονται 39 από τους 42 του ευρωψηφοδελτίου .
Οικονομία
  • Τσακαλώτος: Aισιόδοξοι για την εκταμίευση του ενός δισ. τη Δευτέρα. Η Άγκυρα απάντησε άμεσα στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, που νωρίτερα την κάλεσε «να επιλέξει» αν θα παραμείνει σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, εντείνοντας τις πιέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για να μην προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. .
  • Reuters: Τρίτη έξοδο στις αγορές και εξαγορά χρέους ΔΝΤ σχεδιάζει η Ελλάδα. Με αυτή την έκδοση η Αθήνα μπορεί να πετύχει τον στόχο της για άντληση 7 δισεκ. ευρώ από τις αγορές φέτος. .
  • Καμία δεσμευτική προσφορά για τα ΕΛΠΕ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει άμεσα για να εξετάσει την επόμενη ημέρα. .
  • Θετικό σήμα Κομισιόν για το 1 δισ. αλλά με αστερίσκους για την α’ κατοικία. Για μοναδικό καθεστώς που εφαρμόζεται μόνον στην Ελλάδα κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφερόμενη στην απόφαση ένταξης και επιχειρηματικών δανείων με χρέος έως 100.000 ευρώ στην προστασία. .
  • Δημοπρασία εντόκων γραμματίων ύψους 1,138 δισ. ευρώ. Το ποσό των 1,138 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας με απόδοση σημαντικά μειωμένη στο 0,58% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοπρασία. .
Αθλητισμός
  • Πρέμιερ Λιγκ: «Πάτησε» ξανά κορυφή η Σίτι. Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Μάντσεστερ Σίτι να «καθαρίσει» ουσιαστικά το ματς με την Κάρντιφ. .
  • Κύπελλο Ελλάδας: Δεν «σκόνταψε» από τη Λαμία η ΑΕΚ και πάει τελικό . Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ εμφανίστηκε διαβασμένη κόντρα στην ομάδα που απέκλεισε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, πήρε «καθαρό» σκορ (2-0) και μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. .
  • Mπάσκετ: Ο Ράις στέρησε στην ΑΕΚ το Final Four. Πικρή νίκη για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι επικράτησε 71-69 στο σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ την Μπάμπεργκ, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να υπερκαλύψει το -4 του πρώτου αγώνα. .
  • Μάτωσε αλλά βλέπει τελικό Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ. Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου έκανε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 2-0 του Αστέρα στην Τούμπα. Πρωταγωνιστής ο Λέο Μάτος που πέτυχε και τα δύο γκολ. Οριακά οφσάιντ το πρώτο! .
  • Πιτίνο σε άπταιστα ελληνικά: «Να είστε εδώ νωρίς» (video). Τα «κλειδιά» της επιτυχίας απέναντι στην Μπουντούτσνοστ στο ΟΑΚΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου