Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν στα 2 χρόνια την ισχύ των θεωρήσεων ESTA για Ελληνες ταξιδιώτες
Παρασκευή, 5 Απριλίου, 2019

Φωτογραφία αρχείου: Associated Press.

ΑΘΗΝΑ. Στις 4 Απριλίου ο Αμερικανός Πρέσβης Πάιατ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας για την εφαρμογή του Νόμου στην Ελλάδα για τα Στοιχεία Επιβατών σε συνέχεια των συζητήσεων σε θέματα εφαρμογής του νόμου και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας κατά τη διάρκεια του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας τον Δεκέμβριο του 2018.
Η χρήση των στοιχείων των κατά τη διάρκεια των ελέγχων των ταξιδιωτών είναι μέρος μιας σημαντικής προσπάθεια της Ελλάδας να αποτρέψει τα ταξίδια τρομοκρατών, εγκληματιών, και άλλων κακόπιστων ατόμων σύμφωνη με την εφαρμογή διεθνών και Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.
Σε αναγνώριση αυτής, καθώς και άλλων βελτιώσεων στη συνοριακή ασφάλεια, και με βάση το μνημόνιο, το Αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) θα ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να αποκαταστήσει την ισχύ της ESTA, της ηλεκτρονικής θεώρησης επισκέψεων στις ΗΠΑ για Ελληνες ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με το καθεστώς VISA WAIVER PROGRAM για δουλειές ή για τουρισμό μέχρι 90 ημέρες.
Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδιδαν ESTA με μονοετή ισχύ σε Έλληνες ταξιδιώτες που επισκέπτονταν τις ΗΠΑ με το καθεστώς του VISA WAIVER PROGRAM.
Σε ανταπόκριση της συνεργασίας της Ελλάδας στην εφαρμογή αυτού του νόμου για τα στοιχεία των επιβατών (PNR), το Αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επεκτείνει την ισχύ των θεωρήσεων ESTA που χορηγούνται σε Έλληνες ταξιδιώτες στα δύο χρόνια. Η αλλαγή αυτή θα τεθεί σε ισχύ σε 48 ώρες.
Ο Πρέσβης Πάιατ αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη στην Ελλάδα της Αναπληρώτριας Συντονίστριας του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα τρομοκρατίας Alina Romanowski
. Το Αντιτρομοκρατικό Γραφείο του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει την εφαρμογή της συνεργασίας σε θέματα PNR. Ο Πρέσβης Πάιατ και η κυρία Romanowski καλωσόρισαν τις συνεχείς προσπάθειες της Ελλάδας στο πλαίσιο του VISA WAIVER PROGRAM.
Για περισσότερες πληροφορίες στο VISA WAIVER PROGRAM και για νεότερες ενημερώσεις για το καθεστώς της διετούς ισχύος της ESTA επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου