Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 2 Απριλίου, 2019


  • Κομοτηνή: Απανθρακώθηκε 38χρονος μέσα στην οικία του. Ένας 38χρονος εντοπίστηκε απανθρακωμένος κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη μονοκατοικία όπου διέμενε με τον αδελφό του, επί της οδού Λαβυρίνθου 103, στην Κομοτηνή. .
  • Προφυλακιστέος και ο δεύτερος δικηγόρος για τη «μαφία των φυλακών». Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την μαραθώνια απολογία του στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή, ο 65χρονος δικηγόρος που εμπλέκεται στην λεγόμενη «μαφία των φυλακών». .
  • Ομογενείς τα έψαλαν στον Κατρούγκαλο στη Νέα Υόρκη για τις Πρέσπες (video). Μάλιστα, λίγο έλειψε να ξεφύγει η κατάσταση, όταν ο πρόεδρος των Βορειοηπειρωτών της Νέας Υόρκης, Κωνσταντίνος Τσιούρης, ζήτησε να κάνει ερώτηση επίμονα .
  • Θεσσαλονίκη: Θρασύτατη ληστεία σε κατάστημα στο Ωραιόκαστρο (video) . Οι ληστές έσπασαν την πόρτα του καταστήματος ρούχων και αφαίρεσαν ρούχα και παπούτσια .
  • Εισαγγελική παρέμβαση για τα ηλεκτρικά πατίνια στη Θεσσαλονίκη. Το νέο μέσο μεταφοράς έκανε τους τελευταίους μήνες την εμφάνισή του στην πόλη, στο πλαίσιο πιλοτικής λειτουργίας και από τις πρώτες μέρες αρκετοί, κυρίως μικρότερης ηλικίας Θεσσαλονικείς, έσπευσαν να το χρησιμοποιήσουν, χαρακτηρίζοντάς το ως εύκολο και οικολογικό μέσο μετακίνησης. .
Κόσμος
  • Ένας νεκρός από επιδημία χολέρας στη Μοζαμβίκη. Το θύμα καταγράφηκε στην πόλη Μπέιρα, λιμάνι που υπέστη εκτεταμένες καταστροφές από τον Ιντάι, διευκρίνισε ο διευθυντής του εθνικού συστήματος υγείας Γιουσέιν Ισέ κατά τη διάρκεια της καθημερινής πλέον ενημέρωσης του Τύπου. .
  • Washington Post: Τα παιδιά του Κασόγκι έλαβαν αποζημιώσεις εκατομμυρίων . Τα παιδιά του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, έλαβαν το καθένα ως αποζημίωση σπίτια αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και θα λαμβάνουν επίσης κάθε μήνα χιλιάδες δολάρια από τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας, αποκάλυψε τη Δευτέρα η εφημερίδα «The Washington Post». .
  • Τουλάχιστον 10 μετανάστες πνίγηκαν βόρεια της Αϊτής. Η αστυνομία και οι υπηρεσίες μετανάστευσης κατάφεραν να διασώσουν 14 ανθρώπους. .
  • Φερχόφστατ: Σχεδόν αναπόφευκτη η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου . «Την Τετάρτη θα δοθεί η τελευταία ευκαιρία στο Ηνωμένο Βασίλειο να βγει από το αδιέξοδο ή να βρεθεί μπροστά στην άβυσσο», έκρινε ο φιλελεύθερος Βέλγος ευρωβουλευτής. .
  • Brexit: Η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε όλες τις εναλλακτικές. Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων απέρριψαν όλες τις εναλλακτικές στη Συμφωνία Αποχώρησης την οποία διαπραγματεύθηκε η πρωθυπουργός του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις λεγόμενες «ενδεικτικές» ψηφοφορίες οι οποίες διεξήχθησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας. .
Πολιτική
  • Π. Κόκκαλης: Έχω βιώματα και αναφορές από το χώρο της Αριστεράς. Για ριζοσπαστικές αλλαγές που «καλούμαστε να κάνουμε» στον προοδευτικό πόλο της Ευρώπης που συγκροτείται, έκανε λόγο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1. .
  • Στα Σκόπια την Τρίτη ο πρωθυπουργός – Στόχος η ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στα Σκόπια αναλυτικά .
  • Αυτοί είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ . Μέσα και η Σεμίνα Διγενή . Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ συμμετέχουν μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Σεμίνα Διγενή, αλλά και ο προπονητής στίβου Ιγκόρ Πομάσκι. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει επίσης πλήθος εργαζομένων από διάφορους κλάδους. .
  • Μυρσίνη Λοΐζου: Τι απαντά στο ΚΙΝΑΛ για τη χρήση του Καλημέρα Ήλιε στο ΣΕΦ. Τι απαντά η Μυρσίνη Λοΐζου στο ΚΙΝΑΛ για την χρήση του «Καλημέρα Ήλιε» στο συνέδριο παρά την απαγόρευση της. .
  • Κόντρα Ποταμιού – Δανέλλη για υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή. Ποτάμι: «Παρακλητικό ύφος Δανέλλη για την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ» - Δανέλλης: «Να τελειώνουμε με τις μικροπρέπειες» .
Οικονομία
  • Η αβεβαιότητα του Brexit κοστίζει στη Βρετανία 600 εκατ. λίρες την εβδομάδα. «Οι πολιτικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να προσπαθούν να εκπληρώσουν το δημοψήφισμα» .
  • Γερμανικός Τύπος: Η ύφεση γονάτισε τον Ερντογάν. Στις σελίδες του γερμανικού Τύπου: η πύρρειος νίκη του Ερντογάν στις αυτοδιοικητικές και ο υπερβολικά μικρός αριθμός επαναπροωθήσεων παράτυπων μεταναστών από τη Γερμανία στην Ελλάδα, βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου. .
  • Eurostat: Στο 18% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2018 . Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. καταγράφονται στην Ελλάδα (39,5% τον Δεκέμβριο), στην Ιταλία (32,8%) και στην Ισπανία (32,4%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (5,6%) και στην Τσεχία (6%) .
  • ΤτΕ: Ανάπτυξη 1,9% το 2019 αντί για 2,5% που προβλέπει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΤτΕ το μεσημέρι της Δευτέρας, αναμένει ανάπτυξη της τάξης του 1,9% για το 2019 έναντι 2,5% που προβλέπει η κυβέρνηση. .
  • Τουρκία: Σε ελεύθερη πτώση η λίρα μετά τις απώλειες Ερντογάν στις εκλογές. Η τουρκική λίρα κατέγραψε πτώση 2,5% έναντι του δολαρίου σήμερα το πρωί μετά τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία στις οποίες το κόμμα AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν έχασε τον έλεγχο της πρωτεύουσας Άγκυρας και υπολείπεται στην καταμέτρηση ψήφων στην Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. .
Αθλητισμός
  • Άνετη νίκη του Παναθηναϊκού με σόου Μακέντα. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα 3-1 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, με το εκπληκτικό γκολ του Μακέντα να κλέβει τις εντυπώσεις. .
  • Ίδρωσε, αλλά «τούμπαρε» τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός!. Σούπερ ανατροπή σε σούπερ ματς από τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν πίσω στο σκορ από τον εξαιρετικό στο α’ ημίχρονο Ατρόμητο, αλλά με γκολ των Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη «καθάρισαν» τη νίκη (2-1). .
  • Καταγγελία για βιασμό σε βάρος του Πορζίνγκις. Αρνείται τις καταγγελίες, δια του δικηγόρου του, ο αστέρας του NBA. .
  • Ήττα για τον Τσιτσιπά στον τελικό του διπλού στο Miami Open. Ο έλληνας αθλητής και ο ολλανδός συμπαίχτης του ηττήθηκαν με 2-0 σετ από τους ζωντανούς θρύλους στα διπλά, Μπομπ και Μάικ Μπράιαν. .
  • Χαλαρά στην κορυφή της Premier League η Σίτι. Με δύο γκολ μέχρι το 30' η Μάντσεστερ Σίτι αφόπλισε την Φούλαμ και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου