Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2019


  •  Επέστρεψε εκτάκτως στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο Blue Galaxy . Ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω, μισή ώρα περίπου μετά τον απόπλου ένας επιβάτης εκδήλωσε πρόβλημα υγείας. .
  • Καλαμάτα: Μηχανήματα ασφαλείας από το αεροδρόμιο για την ομιλία Τσίπρα . Οι παρευρισκόμενοι χρειάστηκε να περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου του αεροδρομίου, πριν εισέλθουν στον χώρο για να παρακολουθήσουν την ομιλία. .
  • Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στα Χανιά. Οι δύο συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους 7,7 κιλά χασίς σε συσκευασίες. .
  • Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Η ποινική προδικασία είναι μυστική. Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων .
  • (Μη) απονομή δικαιοσύνης στα όρια της αρνησιδικίας - Δηλώσεις στον ΣΚΑΪ. Οι δύο περιπτώσεις που παρουσιάζει ο ΣΚΑΪ είναι ενδεικτικές… .
Κόσμος
  • ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε «νέο όπλο». Επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο το γεγονός πως η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια νέα δοκιμή οπλικού συστήματος την Τετάρτη, διευκρινίζοντας ότι δεν επρόκειτο για πύραυλο. .
  • Γαλλία: 30 χρόνια φυλακή στον αδελφό του δράστη του μακελειού στην Τουλούζη . Ποινή κάθειρξης τριάντα ετών για «συνέργεια» σε ανθρωποκτονίες επέβαλε εφετείο του Παρισιού στον αδελφό του ισλαμιστή εξτρεμιστή που δολοφόνησε επτά ανθρώπους στην Τουλούζη το 2012. .
  • ΛΔ Κονγκό: Για πρώτη φορά το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για διάπραξη επίθεσης. Οι τρεις θάνατοι σημειώθηκαν σε βίαια επεισόδια την Τρίτη στην Μποβάτα, στην πόλη Μπένι, δήλωσαν μια πηγή προσκείμενη στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ και ο επικεφαλής μιας ΜΚΟ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. .
  • Διχασμένο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα της Λιβύης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που συγκάλεσε η γερμανική προεδρία, ήταν να ενημερωθεί το ΣΑ για την κατάσταση «επί του πεδίου από τον ειδικό επιτετραμμένο του ΟΗΕ Γασάν Σαλάμε», ανέφερε ο Γερμανός πρεσβευτής Κριστόφ Χόισγκεν. .
  • Λιβύη: Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Χαφτάρ. Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος διέταξε στις αρχές του μηνός τις δυνάμεις του να καταλάβουν την Τρίπολη. .
Πολιτική
  • Αποστολάκης: Με ανησυχεί η προοπτική ενίσχυσης της Τουρκίας με S-400. «Άλλοτε έντονα και άλλοτε με κάποια ισορροπία. Η Τουρκία έχει προβλήματα με τους γύρω της, με την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Δεν είναι το πρώτο πρόβλημα της Τουρκίας η Ελλάδα», τόνισε. .
  • Ν.Δ.: Σε υβριστικό παραλήρημα βρίσκεται ο Τσίπρας. «Όσο ο χρόνος του κ.Τσίπρα τελειώνει τόσο ο ίδιος κι η κυβέρνησή του θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι», σχολίασε με ανακολίνωσή της η ΝΔ την ομιλία του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα. .
  • Μητσοτάκης: Επαναδιαπραγμάτευση των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας . Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά διδάγματα από το παράδειγμα της Κύπρου στην αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης. .
  • Εγκρίθηκε η τροπολογία που μειώνει τους φόρους σε κανάλια χωρίς άδεια. .
  • Τσίπρας: Το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι σαφές. "Το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού" .
Οικονομία
  • Ζάεφ: Η Ελλάδα θα διαθέσει στη Βόρεια Μακεδονία 80 με 90 εκατ. ευρώ . "Οι δυνατότητες που διαμορφώνονται με την Ελλάδα, ιδιαίτερα γι' αυτή την περιοχή, αλλά πιστεύω και για όλη την χώρα, θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την αύξηση του εμπορίου, της παραγωγής, της προώθησης των προϊόντων στην Ελλάδα" .
  • Οδυνηρές οι απώλειες για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο. Ακόμα και για σχετικά χαμηλά δάνεια που δεν υπερβαίνουν τα 100.000 φράγκα το επιπρόσθετο κόστος ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. .
  • Πρόωρη εξόφληση του ρωσικού δανείου εξετάζει η Κύπρος. Η Κύπρος μπορεί πλέον να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. .
  • Αχτσιόγλου: Προ των πυλών το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις στα ταμεία. Έτοιμη για την κατάθεσή του στη Βουλή, δήλωσε, η Έφη Αχτσιόγλου. Προϊδέασε για χωριστό νομοσχέδιο για τις εφορίες. .
  • 10 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις εισφορές στις αποδείξεις δαπάνης. Και οι συνταξιούχοι που εργάζονται περιστασιακά και αμείβονται με τίτλο κτήσης υποχρεούνται στην καταβολή εισφορών, ενώ περιορίζεται και η σύνταξή τους. Αυτό ξεκαθαρίζει ο ΕΦΚΑ με σειρά ερωτήσεων - απαντήσεων που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του και αφορά τους τίτλους κτήσης. .
Αθλητισμός
  • Πόλο: «Εμφύλιος» Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης για τον τελικό. Εννέα χρόνια μετά την Κέρκυρα, Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη δίνουν ξανά από κοινού το «παρών» στο final-4 της Euroleague υδατοσφαίρισης γυναικών, το οποίο διεξάγεται στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας. .
  • Europa League: Άρσεναλ για κούπα - Ιστορική πρόκριση για Άιντραχτ. Την πιο πειστική πρόκριση απ’ όλες τις ομάδες που θα βρεθούν στους «4» του Europa League σφράγισε η Άρσεναλ. .
  • Euroleague: Άλωσε τη Μόσχα η Μπασκόνια. Με τον Πουαριέ να κάνει «θραύση» στη ρακέτα και τον Χίλιαρντ να μιλάει στα κρίσιμα, οι Βάσκοι πήραν την πρώτη τους νίκη (78-68) μέσα στη Μόσχα μετά το 2003 και έπειτα από 16 σερί ήττες, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs. .
  • Euroleague: Θρίαμβος της Ζαλγκίρις μέσα στην Πόλη . Η Φενέρμπαχτσε επέστρεψε από το -15 του 30', αλλά η ομάδα του Γιασικεβίτσιους άντεξε στην αντεπίθεση και με ένα καθοριστικό καλάθι του Ουλάνοβας και ένα λάθος του Γκούντουριτς στο τέλος έκανε το break (82-80), για το 1-1 στη σειρά. .
  • «Διπλός» Γιάννης Αντετοκούνμπο οδηγεί τους Μπακς . Εκπληκτικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, φτάνοντας σε ένα ακόμα double double με 26 πόντους και 12 ριμπάουντ, κατάφερε να οδηγήσει τους Μπακς σε νέα νίκη, με 120-99 επί των Πίστονς στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι, κάνοντας το σκορ 2-0 στη μεταξύ τους σειρά αγώνων και μένοντας πλέον δύο νίκες μακριά από την πρόκριση στα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου