Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2019

  • Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια. Η επιχείρηση διεξάγεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα στον ΣΚΑΪ, όπου υποστήριξε ότι «για εμάς δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια». .
  • Ηράκλειο: Σύλληψη διαρρήκτη που είχε ανοίξει 121 αυτοκίνητα. O 44χρονος ήταν γνωστός στις αρχές καθώς στο παρελθόν είχε διαπράξει ανάλογες κλοπές. .
  • Δημόσια δήλωση κατά ακροδεξιάς και ρατσισμού από ανθρωπιστικές οργανώσεις. Περισσότερες από 110 οργανώσεις και κοινότητες της Κοινωνίας των Πολιτών από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες συνυπογράφουν δημόσια δήλωση ενάντια στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό στην Ευρώπη και καλούν όλους τους πολίτες να πάρουν θέση υπογράφοντάς τη. .
  • Νέος σεισμός 3,7R στη Ζάκυνθο. Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:27 στη Ζάκυνθο. .
  • Η Δικαιοσύνη άργησε δύο δεκαετίες, με σφραγίδα του Δημοσίου. Δικαστικό Γολγοθά βίωσε η οικογένεια του 22χρονου φοιτητή που έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα στρατιωτικού στον Σκαραμαγκά. .
Κόσμος
  • Η Γερμανία συγκάλεσε νέα συνεδρίαση του Σ.Α του ΟΗΕ για τη Λιβύη. Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκάλεσε η Γερμανία χθες, σχετικά με τη κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Λιβύη, αφού δεν μπόρεσε να διαμορφωθεί συναίνεση ώστε να διατυπωθεί ομόφωνα έκκληση να τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός στη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής. .
  • «Ανάστατη» η ισραηλιτική κοινότητα λόγω εκδήλωσης νεοναζιστικών οργανώσεων στη Σόφια. Η σύναξη που προγραμματίζουν το Σαββατοκύριακο στη Βουλγαρία ευρωπαϊκές ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις αναστάτωσε την ισραηλιτική κοινότητα στη χώρα, τόνισε μια από τις ηγετικές της μορφές στη δημόσια βουλγαρική ραδιοφωνία την Τετάρτη. .
  • Μαδούρο: Παράνομες και ανήθικες οι κυρώσεις ΗΠΑ στην κεντρική μας τράπεζα. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε την Τετάρτη «εντελώς παράνομες και ανήθικες» τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην κεντρική τράπεζα της χώρας του, ώστε να κλιμακώσει περαιτέρω την πίεση που ασκεί στο Καράκας. .
  • Κούβα προς ΗΠΑ: Εμείς οι Κουβανοί δεν παραδινόμαστε. «Κανείς δεν θα μας αποσπάσει την πατρίδα μας», τόνισε ο Ντίας-Κανέλ σε ανάρτησή του στο Twitter. .
  • Ισραήλ: Πρώτα οι ΗΠΑ και μετά η προσάρτηση εβραϊκών οικισμών στη Δ. Όχθη. «Δεν νομίζω πως θα δούμε κάποια μείζονα ενέργεια από την κυβέρνησή μας πριν παρουσιαστεί» το σχέδιο των ΗΠΑ, είπε ο Ντάνον σε δημοσιογράφους. .
Πολιτική
  • Ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 19:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας. .
  • Παπακώστα στον ΣΚΑΪ: Για εμάς δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια. Στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ, και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη μίλησε το βράδυ της Τετάρτης η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία για μία ακόμη φορά, είπε πως «για εμάς, δεν υπάρχει άβατο στην περιοχή των Εξαρχείων». .
  • Στην Βουλή η δικογραφία για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου. Στην Επιτροπή αναμένεται να συζητηθούν άλλες τέσσερις δικογραφίες. .
  • Εγκρίθηκε από την Βουλή το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Το σχέδιο ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία επί των παρόντων, αλλά ενώ πολλοί απουσίαζαν από την Ολομέλεια. .
  • Κώστας Μπακογιάννης: Παρουσίασε πρόγραμμα παρεμβάσεων για τον δήμο Αθηναίων. Υπάρχει μέριμνα για παρεμβάσεις σε Καθαριότητα, Ασφάλεια, Πράσινο, Φωτισμό, Προσβασιμότητα, Αναπλάσεις, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Ναρκωτικά, Φροντίδα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, Επιχειρηματικότητα, Τουρισμό, Πολιτισμό, Άθληση, Μετανάστες, Διαφάνεια, Ψηφιακές Υποδομές, Προστασία των ζώων κ.λ.π .
Οικονομία
  • FT: Ανορθόδοξο δεκανίκι φουσκώνει τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας. Η κεντρική τράπεζα έχει αυξήσει τα αποθέματά της με βραχυπρόθεσμο δανεισμό, που σημαίνει ότι ίσως δεν είναι πραγματικά σε θέση να υπερασπιστεί την τουρκική λίρα σε περίπτωση νέας κρίσης. .
  • Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των CAEA 2019 (video). Corporate Affairs Excellence Awards 2019: Οι Εταιρικές Υποθέσεις στην πιο υψηλή θέση .
  • Θετικό ισοζύγιο στις προσλήψεις, αλλά με όπλο την ευέλικτη εργασία. Για έναν ακόμα μήνα οι προσλήψεις σε θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης ήταν σαφώς περισσότερες από τις θέσεις πλήρους απασχόλησης που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα. .
  • Φέσσας: Κίνδυνος ακόμα και ύφεσης εάν υπάρξει μεγάλη προεκλογική περίοδος. Για μεγάλα αναχώματα στην κάλυψη του μεγάλου επενδυτικού κενού 100 δισεκ. ευρώ, που διογκώθηκε τα χρόνια της κρίσης, προειδοποιεί ο ΣΕΒ. .
  • Μητσοτάκης σε Cosco:Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την επένδυση στο λιμάνι Πειραιά. Ο κος Μητσοτάκης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία στηρίζει ανεπιφύλακτα την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά. .
Αθλητισμός
  • Euroleague: Έχασε τεράστια ευκαιρία για το break ο ΠΑΟ στη Μαδρίτη. Χρυσή ευκαιρία να σπάσει την έδρα της Ρεάλ και να πάρει δικό του το πλεονέκτημα έδρας έχασε ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη. .
  • Ch. League: Πέρασε και περιμένει τη Μπαρτσελόνα η Λίβερπουλ. Παρά το γεγονός πως η Πόρτο μπήκε δυνατά στο ματς και είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο εικοσάλεπτο, η Λίβερπουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο από τη στιγμή που ο Μανέ άνοιξε το σκορ. .
  • Ch. League: Επική πρόκριση της Τότεναμ στο ματς της δεκαετίας. Το ματς του αιώνα, μια ποδοσφαιρική παράνοια. Η Σίτι κέρδισε με 4-3 την Τότεναμ, αλλά οι «σπερς» πήραν στο τέλος την πρόκριση στα ημιτελικά και έγραψαν ιστορία. Ακυρώθηκε γκολ του Στέρλινγκ στο τέλος! .
  • Ανατροπή στην Εφέσεων: Νικητής στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός, -5 για Παναθηναϊκό. Η Επιτροπή Εφέσεων δικαίωσε τον Ολυμπιακό κατακυρώνοντάς του το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τιμωρείται με -5. .
  • Ch. League: «Άλωσε» το Τορίνο ο Άγιαξ – Εύκολα η Μπάρτσα τη Γιουνάιτεντ. Με τον Μέσι να πετυχαίνει δύο γκολ (το δεύτερο το "έπνιξε" ο Ντε Χέα), η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 την Γιουνάιτεντ, με τον Κουτίνιο να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα με τρομερό γκολ, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου