Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2019


  • Παραδόθηκε ο 37χρονος που άνοιξε πυρ εναντίον επιχειρηματία στη Νέα Μάκρη. Ο άνδρας εμφανίστηκε στους αστυνομικούς μαζί με τον δικηγόρο του προκειμένου να απολογηθεί επειδή άνοιξε πυρ κατά του ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Λεωφόρο Ποσειδόνος. .
  • Μαχαίρωσαν πρόσφυγα στο Hot Spot στο Κουτσόχερο. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 22χρονο στο Νοσοκομείο Λάρισας .
  • Σε νέες περιπέτειες ο «τραγουδιστής δραπέτης»- Πιάστηκε με χασίς στη φυλακή. Δεν πρόλαβε να επιστρέψει στη φυλακή και οδηγήθηκε εκ νέου στο Δικαστήριο .
  • Aποζημίωση για στρατιωτικό ατύχημα μετά από 19 χρόνια. Αποζημίωση σε συγγενείς νεαρού μετά από 19 χρόνια.Το ΣτΕ επιδίκασε 800 χιλιάδες ευρώ στην οικογένεια φοιτητή, τότε, που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στρατοπέδου στον Σκαραμαγκά. .
Κόσμος
  • Ισραήλ: «Ναι» στην απέλαση του διευθυντή του παραρτήματος του HRW. Το δικαστήριο της Ιερουσαλήμ έδωσε στον Όμαρ Σακίρ, Aμερικανό υπήκοο, προθεσμία έως την 1η Μαΐου για να εγκαταλείψει την επικράτεια, απορρίπτοντας την προσφυγή του εναντίον της απόφασης απέλασης. Μπορεί ωστόσο να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο. .
  • Τα ΗΑΕ χαιρετίζουν το βέτο Τραμπ στην απόφαση του Κογκρέσου για Υεμένη. «Η επιβεβαίωση της υποστήριξης του προέδρου Τραμπ στην αραβική συμμαχία στην Υεμένη είναι θετική ένδειξη», έκρινε ο Γκαργκάς σε ανάρτησή του στο Twitter τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. .
  • Ινδονησία: Σε εξέλιξη οι μεγαλύτερες εκλογές στον πλανήτη. Οι Ινδονήσιοι άρχισαν σήμερα να προσέρχονται στις κάλπες για τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται για πρώτη φορά ταυτόχρονα, με τον νυν πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο και τον στρατηγό εν αποστρατεία Πραμπόβο Σουμπιάντο να αναμετρώνται για τα ηνία της πολυπληθέστερης μουσουλμανικής χώρας του κόσμου. .
  • Βέτο Τραμπ στο Κογκρέσο για τον ρόλο των ΗΠΑ στον πόλεμο της Υεμένης. Ο Τραμπ έκανε λόγο για μια «ανώφελη» και «επικίνδυνη» απόπειρα να «αποδυναμωθούν οι εξουσίες που μου παραχωρούνται από το Σύνταγμα» των ΗΠΑ, κάτι που θα μπορούσε να «θέσει σε κίνδυνο τη ζωή αμερικανών πολιτών και γενναίων στελεχών των ενόπλων μας δυνάμεων». .
  • Ισπανία-εκλογές: Οι Σοσιαλιστές οδεύουν σε νίκη στις 28 Απριλίου. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE) οδεύει να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου συγκεντρώνοντας το 31,3% των ψήφων, υποδεικνύει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα. .
Πολιτική
  • Γεροβασίλη: Έκκληση σε φορείς για συνεργασία στην καθημερινότητα των ΑΜΕΑ. Στη διαπίστωση ότι «στις σύγχρονες κοινωνίες η ευαισθησία απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία είναι αυξημένη, αλλά με πρόσχημα την καθημερινότητα παραβιάζονται όλες οι συνθήκες που διευκολύνουν την καθημερινότητα τους» προχώρησε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη. .
  • Πού σαι Thanassis: Το σποτ των ΑΝΕΛ με τη Μέρκελ και το κανίς της (video) . «Κάνε κωλοτούμπα! Φάε ψίχουλα!» - Aναλυτικά οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ. .
  • Tσίπρας: Ενάρετος οικονομικός κύκλος, ή ελλείμματα και απολύσεις;. «Ως χώρα συνολικά αποκτούμε την αυτονομία μας και την οικονομική μας ανεξαρτησία» .
  • Μητσοτάκης-ΧΥΤΑ Φυλής: «Η Αττική κάθεται πάνω σε μεγάλη υγειονομική βόμβα». Τον ΧΥΤΑ Φυλής επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης .
  • Στο Βελβεντό Κοζάνης μεταβαίνει σήμερα ο Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με μέλη και παραγωγούς και θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με πολίτες και φορείς της περιοχής. .
Οικονομία
  • ΣΕΒ: Ανάκαμψη χωρίς επενδυτική ορμή – Χειροτερεύει η ανταγωνιστικότητα. "Συνεχίζεται, επίσης, η χειροτέρευση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας που, αργά ή γρήγορα, θα επιβαρυνθεί περαιτέρω από διάφορες προεκλογικές παροχές και μέτρα χαλάρωσης της δημοσιονομικής πειθαρχίας" .
  • Δραγασάκης: Τα αποθέματα μας επιτρέπουν να μην δανειστούμε μέχρι το 2023. Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στη Βουλή. .
  • Εντός της εβδομάδας το αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τους όρους που είχαν συμφωνηθεί στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, σε περίπτωση πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα έπρεπε να αποπληρωθεί και αυτός με το ίδιο ποσό. .
  • ΙΟΒΕ: Η «ακτινογραφία» του ασφαλιστικού - Στοιχεία σοκ για το μέλλον . Σύμφωνα με το Ίδρυμα, η προτεινόμενη μείωση των εισφορών ενισχύει τα κίνητρα για απασχόληση, αυξάνοντας τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας κατά περίπου 100 χιλιάδες άτομα .
  • Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Επεκτείνεται και για το 2019 η δυνατότητα άρσης της ακινησίας των οχημάτων με την καταβολή αναλογικών τελών κυκλοφορίας. .
Αθλητισμός
  • Ch. League: «Άλωσε» το Τορίνο ο Άγιαξ – Εύκολα η Μπάρτσα τη Γιουνάιτεντ. Με τον Μέσι να πετυχαίνει δύο γκολ (το δεύτερο το "έπνιξε" ο Ντε Χέα), η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 την Γιουνάιτεντ, με τον Κουτίνιο να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα με τρομερό γκολ, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. .
  • Euroleague: Διέλυσε τη Ζαλγκίρις η Φενέρ - «Γκάζωσε» στο β' ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ. Τρόμο με το «καλημέρα» σκόρπισε η Φενέρμπαχτσε, συντρίβοντας 76-43 τη Ζαλγκίρις, για το επιβλητικό 1-0 στα playoffs της Ευρωλίγκας. .
  • Συγκινητικά μηνύματα ανθρώπων του ποδοσφαίρου για την Παναγία των Παρισίων. Παίκτες όπως ο Πολ Πογκμπά, ο Νεϊμάρ, ο Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, εξέφρασαν μέσω των social media την συμπαράστασή τους για την Παναγία των Παρισίων. .
  • Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Βασιλειάδη για να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση. Πιέσεις στον Γιώργο Βασιλειάδη για να μη γίνει η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος ασκούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM ο Κυριάκος Θωμαΐδης, 11 εξ αυτών βρίσκονται στο γραφείο του. .
  • Αγώνες «ΑΚΡΙΣΙΑ 2019» : 15 μετάλλια για την ομάδα του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης. Ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης έλαβε μέρος στους αγώνες με 18 αθλητές-τριες και κατέκτησε την τρίτη θέση στην σχετική κατάταξή μεταλλίων ,με 15 μετάλλια, 9 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου