Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 16 Απριλίου, 2019

  • Σούδα: Σύλληψη 36χρονου για κατοχή 700 γραμμαρίων κάνναβης. Άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν χθες το πρωί έναν 36χρονο, στο λιμάνι της Σούδας. .
  • Μήνυμα συμπαράστασης στον Μακρόν από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέφερε την θλίψη του στον Γάλλο Πρέσβη. .
  • Τσίπρας: Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων μας θλίβει βαθιά. «Δεν αποτελεί μόνο εθνική καταστροφή για τη Γαλλία, αλλά και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Εμανουέλ Μακρόν, είμαστε στο πλευρό σας», προσθέτει στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός. .
  • Γεννηματά: Ανείπωτη θλίψη προκαλεί η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων. Σε ανακοίνωσή της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφέρει ότι προκαλεί «ανείπωτη θλίψη σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στο γαλλικό λαό, σε όλους μας, η τεράστια καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίων». .
  • Μητσοτάκης: Όλες μας οι σκέψεις και οι προσευχές είναι με το Γαλλικό λαό. "Η Παναγία των Παρισίων είναι ένα ιστορικό και θρησκευτικό αξιοθέατο του Παρισιού" .
Κόσμος
  • Ξένος Τύπος: Θρήνος για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων. Η τεράστια καταστροφή από τη μεγάλη πυρκαγιά στην εμβληματική Παναγία των Παρισίων το βράδυ της Δευτέρας, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων διεθνών εφημερίδων, για το πλήγμα στη Γαλλία και ολόκληρη τη χριστιανοσύνη. .
  • Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τον θάνατο του υπαρχηγού της Αλ Κάιντα στη Σομαλία. Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν χθες ότι εξόντωσαν με αεροπορική επιδρομή που διεξήγαγαν τον υπαρχηγό του βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους στη Σομαλία, οργάνωσης μάλλον μικρής σε σύγκριση με τη Σεμπάμπ, η οποία είναι προσκείμενη στην Αλ Κάιντα. .
  • Τσαντ: 7 στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ. Επτά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων του Τσαντ σκοτώθηκαν και άλλα 15 τραυματίστηκαν σε επίθεση τζιχαντιστών της νιγηριανής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. .
  • Παναγία των Παρισίων: Αποκλείονται τα σενάρια εμπρησμού και τρομοκρατίας. Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι έχουν αποκλείσει το σενάριο του εμπρησμού, συμπεριλαμβανομένης και της εκδοχής της τρομοκρατικής ενέργειας. .
  • Λιβύη: «Ο Χαλίφα Χάφταρ θα φέρει 30 χρόνια εμφυλίου πολέμου». Ο Χάφταρ προσπαθεί «να πουλήσει στην Ευρώπη και στον κόσμο την ιδέα ότι θα πατάξει την τρομοκρατία. Αντ' αυτού θα φέρει 30 χρόνια εμφυλίου πολέμου, 30 χρόνια (δράσης του) Ισλαμικού Κράτους, 30 χρόνια αφανισμού», τόνισε ο Μαϊτίγκ. .
Πολιτική
  • Στο Βελβεντό Κοζάνης μεταβαίνει σήμερα ο Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με μέλη και παραγωγούς και θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με πολίτες και φορείς της περιοχής. .
  • Βουλή: Πολιτική στήριξη σε Ξεπαπαδέα από τον Παπαγγελόπουλο . Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ Χάρη Θεοχάρη και του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποβάθμισε τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα που ενέπλεκαν την κ. Ξεπαπαδέα με κυπριακή off shore εταιρία .
  • Τσίπρας: Ο Κώστας Καραμανλής απέδρασε το 2009, εγώ θα πάω μέχρι τέλους. «Οι εκλογές στην εξάντληση της τετραετίας είναι στρατηγική επιλογή δεν πρόκειται να αλλάξει, είναι απτή απόδειξη επιστροφής της χωράς στην κανονικότητα». .
  • Η συνάντηση του Μητσοτάκη με διανομείς φαγητού - Tι τούς υποσχέθηκε (φωτό). «Η συνάντηση γίνεται περισσότερο για να σας ακούσω και λιγότερο για να μιλήσω». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τη συζήτηση που είχε με διανομείς τη Δευτέρα το μεσημέρι σε ταβέρνα στο Μοσχάτο .
  • Παπακώστα:Όσοι θυμήθηκαν τη Μαρία Αντουανέτα, ας ρωτήσουν τον καθρέφτη τους. «Όσοι θυμήθηκαν την Μαρία Αντουανέτα, ως τί μιλούν; Ως sans cullotes; Ανοιχτοί από παντού, δίχως αίσθηση της ευθύνης τους» αναφέρει μεταξύ άλλψν η κα Παπακώστα στη νέα της δήλωση .
Οικονομία
  • Εντός της εβδομάδας το αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τους όρους που είχαν συμφωνηθεί στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, σε περίπτωση πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα έπρεπε να αποπληρωθεί και αυτός με το ίδιο ποσό. .
  • ΙΟΒΕ: Η «ακτινογραφία» του ασφαλιστικού - Στοιχεία σοκ για το μέλλον . Σύμφωνα με το Ίδρυμα, η προτεινόμενη μείωση των εισφορών ενισχύει τα κίνητρα για απασχόληση, αυξάνοντας τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας κατά περίπου 100 χιλιάδες άτομα .
  • Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Επεκτείνεται και για το 2019 η δυνατότητα άρσης της ακινησίας των οχημάτων με την καταβολή αναλογικών τελών κυκλοφορίας. .
  • Οι «τυχεροί» στη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις. Aλλάζει εκ βάθρων η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στην εφορία, με την κυβέρνηση να προχωρεί στη θεσμοθέτησή της πριν από το Πάσχα. .
  • Reuters: Σε ιστορικό χαμηλό τα ελληνικά ομολόγα λόγω αποπληρωμής ΔΝΤ . Υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι η Ελλάδα επιδίωκε να συνάψει συμφωνία το σαββατοκύριακο για να αποπληρώσει πρόωρα περίπου τα μισά από τα δάνεια που έλαβε από το ΔΝΤ, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της .
Αθλητισμός
  • Πρέμιερ Λιγκ: Η Άρσεναλ «κουνάει σεντόνι» . Οι «κανονιέρηδες» έφτασαν την Τσέλσι στους 66 βαθμούς και συνεχίζουν δυνατά για το Τσάμπιονς Λιγκ .
  • France Football: Μέσι-Ρονάλντο φιλιούνται σε δρόμο της Βαρκελώνης. Το γκράφιτι σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη δρόμου που φέρει το όνομα Salva «Tvboy», σε δρόμο της Βαρκελώνης, πριν από αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. .
  • Τόμας: Να καλύψουμε όλοι την απουσία του Γκιστ . Διαβάστε τις δηλώσεις του Ντεσόν Τόμας πριν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Μαδρίτη. .
  • H Λευκάδα φιλοξενεί τους θρύλους της Ελλάδας και της Μονακό. Ο Οδυσσέας Νυδριού, που από το 2016 έχει αδελφοποιηθεί με την Μονακό, διοργανώνει φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα την Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 18.30 στο Δημοτικό στάδιο Λευκάδας. .
  • Άσχημα τα νέα για Βιεϊρίνια!. Ρήξη πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου είναι η επίσημη ενημέρωση του ΠΑΟΚ όσον αφορά τον άσχημο τραυματισμό του Αντρέ Βιεϊρίνια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου