Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2019


  • DW για Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα: Δίκη στις Σέρρες για τη λέξη «ντόπια» . Το Πρωτοδικείο Σερρών κλήθηκε να εκδικάσει την περίπτωση πολιτιστικού συλλόγου με αφορμή χορούς και γλώσσα. Το θέμα της ύπαρξης σλαβομακεδονικής μειονότητας και πάλι στο προσκήνιο αναφέρει η Deutsche Welle. .
  • Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι αρχαιοφύλακες. Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (8.00-11.00 πμ), πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων. .
  • Απεργούν σήμερα οι καθηγητές. Στα Προπύλαια, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο.για τις 12:00 το μεσημέρι. .
  • Νεκρός 52χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στην Πέλλα. Ένας 52χρονος μοτοσικλετιστής άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο το πρωί της Πέμπτης, στο 6ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Πολυκάρπης - Όρμας Πέλλας. .
  • Σοβαρά επεισόδια με Ρομά στο Εφετείο Αθηνών. Έγιναν 14 προσαγωγές. .
Κόσμος
  • «Πυρά» Τουρκίας σε Γαλλία-Ιταλία για την γενοκτονία των Αρμενίων. Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο Μακρόν χρησιμοποίησε αυτή την υπόσχεση για να κερδίσει τις ψήφους των Αρμενίων στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017. .
  • Πρεσβευτής ΗΠΑ στην Άγκυρα: Θα πιέσω για σωστή στρατηγική επιλογή. Με ένα καθαρό μήνυμα προς την Άγκυρα ο προτεινόμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, ξεκαθάρισε πως η Ουάσινγκτον είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις προειδοποιήσεις που έχει διατυπώσει για το θέμα της απόκτησης του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400. «Πηγαίνω στην Άγκυρα σε μια περίπλοκη και δύσκολη στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά. .
  • ΗΠΑ: «Μπλόκο» σε ακτιβιστή που καλεί σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ. Οι Aρχές των ΗΠΑ δεν επέτρεψαν την είσοδο στην επικράτειά τους σε συνιδρυτή αμφιλεγόμενου παλαιστινιακού κινήματος που καλεί σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ, η εκστρατεία πίεσης του οποίου εξισώθηκε χθες με «αντισημιτισμό» από ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο. .
  • Ισραήλ: Επιβεβαιώθηκε η νίκη Νετανιάχου μετά την καταμέτρηση όλων των ψήφων. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και το δεξιό κόμμα του οποίου ηγείται, το Λικούντ, κέρδισαν για πέμπτη φορά -εξέλιξη χωρίς ιστορικό προηγούμενο- τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή της χώρας μετά την καταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων. .
  • Σουδάν: Η Ε.Ε. ζητεί την «ταχεία» μεταβίβαση της εξουσίας. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι προέτρεψε χθες Πέμπτη τον στρατό του Σουδάν να προχωρήσει στην «ταχεία» μεταβίβαση της εξουσίας σε πολιτική, μεταβατική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας τη βούληση που εξέφρασε ο λαός της χώρας τους τελευταίους μήνες, «ειρηνικά» και «αποφασιστικά», για αλλαγή. .
Πολιτική
  • Στο Ντουμπρόβνικ ο Τσίπρας για την «Πρωτοβουλία 16+1». Στο περιθώριο της συνόδου, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα. .
  • Καμίνης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες. Η δήλωση Καμίνη έγινε με αφορμή την επίθεση αντιεξουσιαστών σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων στα Εξάρχεια. .
  • Πικραμμένος στον ΣΚΑΪ: Φαρσοκωμωδία με κακό συγγραφέα η υπόθεση Novartis. Η υπόθεση Novartis έχει δηλητηριάσει την κοινωνία, δίνοντας τροφή στην αμφισβήτηση των θεσμών, διαμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣτΕ. .
  • Κουρουμπλής: Γιατί δέχθηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Διευκρινίσεις για την συνάντηση του με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, που φέρεται να εκνεύρισε τα στελέχη της Κουμουνδούρου, δίνει ο πρώην υπουργός. .
  • Μήνυμα Μητσοτάκη στον κλάδο των ταξί από τον Πειραιά. «Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με εταιρείες τύπου Uber» αλλά «δεν έχουμε κανένα ζήτημα με την εθελοντική συμμετοχή σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες». δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. .
Οικονομία
  • Ρέγκλινγκ: Τα χειρότερα βρίσκονται πίσω για την Ελλάδα. To μήνυμα πως η Ελλάδα έχει αφήσει τα χειρότερα πίσω της έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ. .
  • Λαγκάρντ: Η αναβολή του Brexit παρατείνει την αβεβαιότητα. Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε σήμερα την εξάμηνη αναβολή που δόθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να οργανώσει το Brexit, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι το γεγονός αυτό παρατείνει την αβεβαιότητα όσον αφορά μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. .
  • Έως τη Μεγάλη Τρίτη η ψήφιση των 120 δόσεων στη Βουλή. Θα ψηφιστούν 4 ακόμη νομοσχέδια μεταξύ των οποίων αυτό του Υπουργείου Παιδείας για το νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση .
  • Σε φόρους και εισφορές καταλήγει το 41% του μεικτού μισθού του Έλληνα. Το 13ο υψηλότερο ύψος κρατήσεων για φόρους και εισφορές στον ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα. .
  • Στο 18,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιανουάριο 2019. Στο 18,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιανουάριο εφέτος, μειωμένο κατά 2,1 μονάδες από το 20,6% τον Ιανουάριο πέρυσι, αλλά οριακά αυξημένο από το αναθεωρημένο προς τα άνω 18,4% τον Δεκέμβριο 2018 .
Αθλητισμός
  • Ξανά MVP του μήνα στο NBA ο Αντετοκούνμπο. Το τέταρτο εφετινό «παράσημο» του παίκτη του μήνα στο ΝΒΑ, καρφίτσωσε στη φανέλα του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. .
  • Europa League: Αγριεμένη Άρσεναλ. Προβάδισμα για Τσέλσι . Χωρίς ν’ αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, η Άρσεναλ κυριάρχησε στο πιο μεγάλο ματς των προημιτελικών του Europa League και καθάρισε 2-0 τη λίγη Νάπολι. .
  • Τα ζευγάρια των πλέι-οφ του ΝΒΑ: Με τους Πίστονς οι Μπακς!. Διαβάστε τα ζευγάρια του ΝΒΑ. .
  • Ch. League: Ο Σον «σκότωσε» τη Σίτι. Στα ευρωπαϊκά εγκαίνια του νέου της γηπέδου, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν λύγισε, .
  • Ch. League: Με το ένα «πόδι» στα ημιτελικά η Λίβερπουλ. Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Champions League βρίσκεται η Λίβερπουλ, που «καθάρισε» στο… ρελαντί την Πόρτο (2-0 εντός έδρας) πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Την επόμενη Τετάρτη (17/4) η ρεβάνς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου