Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2019


  • Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια - Δεκάδες προσαγωγές. Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος επισήμανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι στην περιοχή στην περιοχή γίνονται 60 καταλήψεις συνολικά .
  • Αποκάλυψη «Ρουά Ματ»: Ο Φρουζής της Νοvartis δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει. Νέα στοιχεία και πολλά ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε στην αποστολή της δικογραφίας Novartis στην Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς, όπου ζητείται ή άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού υγείας κ. Λοβέρδου, παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ .
  • Junior Squeezy: Νέος pitching διαγωνισμός επιχειρηματικότητας για μαθητές . Το Orange Grove, το διεθνές startup incubator της Αθήνας, που αποτελεί πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, διοργανώνει την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στις 18.00μ.μ. στις εγκαταστάσεις του (Λεωφ. Κωνσταντίνου 5-7, Αθήνα), τον «Junior Squeezy» Pitching Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας για Μαθητές. .
  • Ξαναρχίζουν οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών για δίπλωμα οδήγησης. Την επόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινούν οι πρακτικές εξετάσεις -δοκιμαστικών προσόντων- των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, .
  • Αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για την εισαγγελέα Τουλουπάκη. Συνεδριάζει αύριο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Με τις έρευνες για τη Novartis σε πλήρη εξέλιξη κρίνεται η θέση της Ελένης Τουλουπάκη. Ποιοί άλλοι είναι υποψήφιοι. .
Κόσμος
  • Ανακαλύφθηκαν οστά αγνώστου είδους ανθρώπου στις Φιλιππίνες. Δεκατρία απολιθωμένα οστά και δόντια που ανακαλύφθηκαν σε ένα σπήλαιο στις Φιλιππίνες ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος ανθρώπου, που πιθανότατα ήταν μικρόσωμος αλλά παρουσίαζε μια απρόσμενη μίξη αρχαϊκών και σύγχρονων χαρακτηριστικών. .
  • Διασφαλίσεις και παράταση Brexit ως τον Οκτώβριο του 2019 αποφάσισe η ΕΕ. Το προσχέδιο απόφασης αναθεωρήθηκε απόψε το βράδυ, ώστε να περιλάβει περισσότερες διασφαλίσεις για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να διαταράξει η Βρετανία τις διαδικασίες για όσο διάστημα παραμείνει μέλος της ΕΕ. .
  • Πέθανε η μητέρα της Άνγκελα Μέρκελ. Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η Χέρλιντ Κάσνερ, η μητέρα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, όπως επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων και στο γαλλικό πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου. .
  • Μέι: Σημαντικό η όποια παράταση να μας δίνει τη δυνατότητα να φύγουμε. Ανοιχτή σε οποιαδήποτε παράταση θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει από την ΕΕ μόλις καταστεί δυνατή η έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι προσερχόμενη στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής. .
  • Νέο λάδι στη φωτιά για τους S-400 ρίχνουν Άγκυρα και Μόσχα. Αμετακίνητη παραμένει στη θέση της η Τουρκία θα προχωρήσει κανονικά με την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400, γεγονός που την θέτει για πρώτη φορά σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με την Ουάσινγκτον. .
Πολιτική
  • Αποδοκιμάστηκε ο Πολάκης στη Χαλκιδική. Δέκτης αποδοκιμασιών έγινε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ενώ προσερχόταν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στο δημαρχείο του Πολύγυρου. .
  • Αντιπολιτευτικά πυρά για «ψαλίδι» 50% σε οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες. Δύο μέτρα και δύο σταθμά καταγγέλλει η αντιπολίτευση. Πρέπει να εξετάσουμε και την τοκοφορία των πολιτών απαντά η Κατερίνα Παπανάτσιου παραπέμποντας σε θα… .
  • Αποστολάκης: Μας ανησυχεί η προμήθεια των S-400 στην Τουρκία. Στάση αναμονής τηρεί η χώρα μας στο θέμα της παράδοσης των ρωσικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη. .
  • Γιώργο Αμυρά και Τέτα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε για την ευρωβουλή η ΝΔ. Τα βιογραφικά τους .
  • Τσακαλώτος: Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. «Στην αριστερά γίνονται συμφωνίες σε προγραμματική βάση» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος .
Οικονομία
  • Ντράγκι: Η οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζει εικόνα αδύναμης ανάκαμψης. «Σε χαμηλή πτήση» θα βρεθεί η οικονομία στην Ευρωζώνη το 2019 χωρίς, όμως, να εισέλθει σε ύφεση. Η εκτίμηση αυτή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την αναγκάζει να κρατήσει τα βασικά της επιτόκια αμετάβλητα, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, συνεχίζοντας ταυτοχρόνως την επεκτατική νομισματική πολιτική. .
  • Μεγάλο πακέτο στήριξης των τουρκικών τραπεζών φέρνει η κυβέρνηση Ερντογάν. Υπό την σκιά της αύξησης των «κόκκινων» δανείων ο γαμπρός του προέδρου Ερντογάν προανήγγειλε επίσης μεταφορά προβληματικών δανείων σε δύο ειδικά ταμεία. .
  • ΔΝΤ: Προετοιμαστείτε για την επόμενη τρικυμία και μην σκέφτεστε κοντόφθαλμα. Μείωση ή κατάργηση των επιδοτήσεων για καύσιμα και επενδύσεις σε παιδεία και υγεία ζητά το ΔΝΤ. .
  • Μητσοτάκης: « Η ΝΔ θα μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση». Ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του τόνισε πως η ΝΔ θα αφαιρέσει βάρος από τις επιχειρήσεις και από τους πολίτες για να δώσει δύναμη στην οικονομία και στη μεσαία τάξη. .
  • Γερμανικός Τύπος: Πρόωρο διαζύγιο από το ΔΝΤ θέλει η Αθήνα. Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στα σχέδια της Αθήνας για πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ ύψους 4 δις ευρώ και στις δηλώσεις Αβραμόπουλου για την ανάγκη τερματισμού των συνοριακών ελέγχων στη ζώνη Σένγκεν. .
Αθλητισμός
  • Ch. League: Ο Σον «σκότωσε» τη Σίτι. Στα ευρωπαϊκά εγκαίνια του νέου της γηπέδου, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν λύγισε, .
  • Ch. League: Με το ένα «πόδι» στα ημιτελικά η Λίβερπουλ. Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Champions League βρίσκεται η Λίβερπουλ, που «καθάρισε» στο… ρελαντί την Πόρτο (2-0 εντός έδρας) πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Την επόμενη Τετάρτη (17/4) η ρεβάνς. .
  • Ο Αζάρ οδηγεί την Τσέλσι στη τετράδα. Συνεχίζει την ανοδική τροχιά της η Τσέλσι, που πανηγύρισε την 3η συνεχόμενη νίκη της, 2-0 εντός έδρας κόντρα στη Γουέστ Χαμ. .
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Αττικός Αγώνας Δρόμου του Όλοι Μαζί Μπορούμε. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα μετατραπούν σε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής και θα παραδοθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία κάθε Δήμου, που συμμετείχε. Και οι προσπάθειες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζονται. .
  • Οριστικό: Αναδιάρθρωση και 14 ομάδες στη Super League τη νέα σεζόν. Αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση της Super League στη συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με Super League και ΕΠΟ, με 14 ομάδες το νέο πρωτάθλημα. Αμετακίνητος ο υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου