Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 10 Απριλίου, 2019

  • Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε βίλα μεγαλοεπιχειρηματία στη Βούλα. Σύμφωνα με την αστυνομία, η εισβολή των κουκουλοφόρων στη βίλα έγινε στις 20:45, το περασμένο Σάββατο, αφού πρώτα παραβίασαν μια μπαλκονόπορτα. .
  • Θεσσαλονίκη: Παράνομο φορτίο με 12,6 εκατομ. τσιγάρα κατασχέθηκε στο λιμάνι. Η υπηρεσία προχώρησε στην κατάσχεση του συνόλου των λαθραίων τσιγάρων ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσου μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης. .
  • Άγνωστοι βανδάλισαν την Πνύκα. Τι λένε οι φύλακες του χώρου. Βανδαλισμούς στον Λόφο Φιλοπάππου-Πνύκα προκάλεσε ομάδα πολιτών το μεσημέρι της Κυριακής 7 Απριλίου 2019, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων). .
  • Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα. Το ζήτημα έχει επιλυθεί και αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος. .
  • Ωραιόκαστρο: 10 χρόνια φυλακή σε 59χρονο που είχε απαγάγει τα ξαδέρφια του. Σε κάθειρξη 10 ετών και 5 μηνών καταδικάστηκε 59χρονος δημοτικός υπάλληλος που κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι κρατούσε φυλακισμένα, σε παλιά διώροφη μονοκατοικία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, τα δύο ξαδέλφια του, από τα οποία αποσπούσε εκβιαστικά χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της ... κόρης του. .
Κόσμος
  • Συνετρίβη μαχητικό F-35 της ιαπωνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Συντρίμμια να επιπλέουν στη θάλασσα κοντά στο σημείο όπου πέταγε ιαπωνικό μαχητικό F-35 πριν εξαφανιστεί χθες, εντόπισαν ομάδες έρευνας και διάσωσης. .
  • ΗΠΑ: Χιλιάδες συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στα σύνορα με Μεξικό . Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι τον Μάρτιο συνελήφθησαν 103.492 άνθρωποι που πέρασαν παράνομα τα σύνορα ερχόμενοι από το Μεξικό. .
  • Ισραήλ: Ενισχύονται οι πιθανότητες νίκης του Νετανιάχου στις εκλογές. Η ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση μεταδίδει ότι μετά την καταμέτρηση του 40% των ψήφων, το κόμμα του Νετανιάχου, το Λικούντ, εξασφαλίζει 40 από τις 120 έδρες της Κνέσετ, της ισραηλινής Βουλής, ενώ ο συνδυασμός του Μπένι Γκαντς, του στρατηγού ε.α. ο οποίος μολονότι εντελώς νέος στην πολιτική κονίστρα μπόρεσε να αναδειχθεί στον κύριο αντίπαλο του πρωθυπουργού, 35. .
  • Τουρκία: Καταδικάζουμε την απόφαση των ΗΠΑ για «Φρουρούς της Επανάστασης». Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Τουρκίας καταδίκασε την προσθήκη από τις ΗΠΑ των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης στον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων» που καταρτίζουν, κρίνοντας ότι θα δημιουργήσει «αστάθεια» στην περιοχή. .
  • Παλαιστίνιος αξιωματούχος: Οι Ισραηλινοί ψήφισαν «όχι» στην ειρήνη. Τα exit polls υποδεικνύουν πως οι Ισραηλινοί «ψήφισαν υπέρ του απαρτχάιντ», υπέρ της «ατελείωτης κατοχής», υποστήριξε ο Ερεκάτ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. .
Πολιτική
  • Αποδοκιμασίες κατά Τσακαλώτου στη Θεσσαλονίκη (video). Η Αριστερά «δεν έχει άλλο δρόμο» από τη συμμαχία «κόκκινο, κόκκινο, πράσινο», τόνισε, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην προοπτική συνεργασίας της Αριστεράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας. .
  • «Πυρά» Ποταμιού κατά του Σπύρου Δανέλλη. Το Ποτάμι σχολίασε με καυστικό τρόπο την υποψηφιότητα του Σπύρου Δανέλλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. .
  • ΚΙΝΑΛ: Ο Τσίπρας μέσα στην απελπισία και στην απόγνωση θυμήθηκε τη Novartis. «Επανέρχεται ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, στη χρεοκοπημένη πια σκευωρία, για να επιτεθεί στο Κίνημα Αλλαγής και στα στελέχη του», αναφέρει σε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα η Χαριλάου Τρικούπη για την υπόθεση Novartis, τονίζοντας ότι «απέτυχε οικτρά η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, με τις δήθεν "γέφυρες" και τα αζήτητα των κομμάτων». .
  • Κουντουρά και Δανέλλης στο ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι νέοι υποψήφιοι. Δώδεκα επιπλέον υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώσε σήμερα το κόμμα μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. .
  • Λοβέρδος στον ΣΚΑΪ για Novartis: «Κακοποιοί και σκευωροί. Θα τους συντρίψω». Κακοποιούς και σκευωρούς χαρακτήρισε όσους κρύβονται πίσω από την υπόθεση Novartis και εμπλέκουν τον ίδιο στη δικογραφία, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. .
Οικονομία
  • Το ΔΝΤ «κόβει» την παγκόσμια ανάπτυξη στο ναδίρ της εποχής μετά την κρίση. Οι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί για την συνέχεια, προειδοποιεί το ΔΝΤ, στην εξαμηνιαία ανάλυση-ναυαρχίδα του. Εμπορικοί πόλεμοι, Brexit, Αργεντινή και Τουρκία συγκαταλέγονται στις αιτίες της παγκόσμιας επιβράδυνσης. .
  • ΤτΕ: Αύξηση της ζήτησης για στεγαστικά δάνεια το πρώτο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με την ΤτΕ, η ζήτηση για δάνεια προς νοικοκυριά αυξήθηκε σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2018, γεγονός που δεν είχε προβλεφθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. .
  • Το είπε και το έκανε ο Τραμπ: Επιβάλει δασμούς 11 δισεκ. δολαρίων στην ΕΕ. "Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου βρίσκει ότι οι επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Airbus επηρέασαν αρνητικά τις Ηνωμένες Πολιτείες" .
  • Moodys: Κίνδυνος για την ανάπτυξη οι δασμοί ΗΠΑ στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μια τέτοια κίνηση θα είναι λιγότερο σοβαρή για την Κίνα, καθώς οι εξαγωγές οχημάτων της χώρας ήδη υπόκεινται σε εμπορικούς περιορισμούς .
  • Tσακαλώτος: Όσο πιο αργά τόσο πιο καλά οι εκλογές– «Πασοκοποίηση» και σούπα. O υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δεν θα αργήσει» η ρύθμιση με έως 120 δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία. Aπηχόντας και τις θέσεις των θεσμών επισήμανε ότι πρέπει να είναι ένα «έξυπνο σύστημα» που θα μπαίνουν όσοι έχουν πραγματική ανάγκη .
Αθλητισμός
  • Ch. League: Ο Σον «σκότωσε» τη Σίτι. Στα ευρωπαϊκά εγκαίνια του νέου της γηπέδου, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν λύγισε, .
  • Ch. League: Με το ένα «πόδι» στα ημιτελικά η Λίβερπουλ. Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Champions League βρίσκεται η Λίβερπουλ, που «καθάρισε» στο… ρελαντί την Πόρτο (2-0 εντός έδρας) πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Την επόμενη Τετάρτη (17/4) η ρεβάνς. .
  • Ο Αζάρ οδηγεί την Τσέλσι στη τετράδα. Συνεχίζει την ανοδική τροχιά της η Τσέλσι, που πανηγύρισε την 3η συνεχόμενη νίκη της, 2-0 εντός έδρας κόντρα στη Γουέστ Χαμ. .
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Αττικός Αγώνας Δρόμου του Όλοι Μαζί Μπορούμε. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα μετατραπούν σε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής και θα παραδοθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία κάθε Δήμου, που συμμετείχε. Και οι προσπάθειες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζονται. .
Οριστικό: Αναδιάρθρωση και 14 ομάδες στη Super League τη νέα σεζόν. Αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση της Super League στη συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με Super League και ΕΠΟ, με 14 ομάδες το νέο πρωτάθλημα. Αμετακίνητος ο υφυπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου