Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 1η Απριλίου, 2019


  • Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που τραυμάτισε και εγκατέλειψε 2 άτομα. Στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη οδηγός που ενεπλάκη νωρίτερα σε τροχαίο ατύχημα και εγκατέλειψε τους τραυματίες. .
  • Σύλληψη για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Θεσσαλονίκη. Για παράνομη διακίνηση 31 μεταναστών συνελήφθη 41χρονος στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής. .
  • Ο υπεραθλητής-γιατρός Γιώργος Τσιάνος σε αποστολή στο Έβερεστ . Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος, τον ερχόμενο Απρίλιο θα βρεθεί για ακόμα μια φορά στα Ιμαλάια και συγκεκριμένα στο όρος Έβερεστ. .
  • Φορτίο ναρκωτικών αξίας έως 5 εκατ. ευρώ «πιάστηκε» στην Ηγουμενίτσα. Οι Λιμενικοί εντόπισαν σχεδόν 370.000 αμφεταμινούχα χάπια που μετέφερε στην μπαγκαζιέρα του αυτοκινήτου του 31χρονος αλλοδαπός. .
  • Συγκλονιστικές εικόνες από την δολοφονία Μπάκο μέσα στον Κορυδαλλό (VIDEO). Ο φόνος έλαβε χώρα χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε αντίσταση από το προσωπικό των φυλακών. Υπ.Δικαιοσύνης: Συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν .
Κόσμος
  • Γερμανία: Έκκληση Μέρκελ για την ενίσχυση της ΕΕ . Έκκληση για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απηύθυνε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ από το Αννόβερο, ενώ τόνισε ότι ο προστατευτισμός ζημιώνει όλες τις πλευρές. .
  • Ιμάμογλου: Εγώ είμαι ο νικητής της Κωνσταντινούπολης. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, μετά την έμμεση παραδοχή του Ερντογάν ότι μετά την Άγκυρα και την Σμύρνη μάλλον έχασε και την Κωνσταντινούπολη, ανακήρυξε τη νίκη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), επικαλούμενος δεδομένα στη διάθεση της παράταξής του. .
  •  Χάνει και την Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραδέχτηκε την ήττα του στην Κωνσταντινούπολη, στο διάγγελμά του προς το λαό, αναγνωρίζοντας ότι το ισλαμοσυντηρητικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πιθανόν έχασε τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης στις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή. 
  • Περού: Οκτώ νεκροί από κατάρρευση τμήματος παράνομου χρυσωρυχείου. Οκτώ άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία μετά την κατάρρευση τμήματος παράνομου χρυσωρυχείου στην Ουαματσούκο, στην επαρχία Λα Λιμπερτάδ, στο βόρειο Περού, μετέδωσαν την Κυριακή περουβιανά ΜΜΕ. .
  • Βραζιλία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της δικτατορίας. Την Παρασκευή μια Βραζιλιάνα δικαστής απαγόρευσε κάθε εορτασμό της 55ης επετείου του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 1964, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία είναι «ασύμβατη» με το Σύνταγμα της Βραζιλίας. Ωστόσο το Σάββατο η απόφασή της ανατράπηκε στο εφετείο. .
  • Τουρκία-εκλογές: Χάνει και την Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραδέχτηκε την ήττα του στην Κωνσταντινούπολη, στο διάγγελμά του προς το λαό, αναγνωρίζοντας ότι το ισλαμοσυντηρητικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πιθανόν έχασε τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης στις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή. .
Πολιτική
  • Μητσοτάκης: Με την εμπιστοσύνη του λαού θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Μιλώντας τη Βέροια, παρουσία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ θα υλοποιήσει διεθνής καμπάνια για να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και να αναδειχθεί η ελληνικότητα της Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. .
  • Τίμμερμανς: Ενότητα για να νικήσουμε τις δεξιές πολιτικές. Μήνυμα ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων για μια κοινωνική Ευρώπη με συνοχή και δικαιοσύνη εξέπεμψε ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών,Φρανς Τίμμερμανς, χαιρετίζοντας στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. .
  • Μαξίμου για Ν.Δ: Θα επιστρέψουν ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα. Το ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία "θα επιστρέψει ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων", επαναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. .
  • Στις 18 Απριλίου στη Βουλή οι γερμανικές αποζημιώσεις. Στην ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί στις 18 Απριλίου, το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Λάρισα. .
  • Γεννηματά: Ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την αλλαγή. Με θερμές εκδηλώσεις έγινε δεκτός στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Φρανς Τίμμερμανς. .
Οικονομία
  • Προς μηδενική ανάπτυξη οδεύει η ιταλική οικονομία. Η Ιταλία οδεύει προς μηδενική ανάπτυξη το 2019, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, ο οποίος ωστόσο δεν προβλέπει να καταθέσει διορθωτικό προϋπολογισμό. .
  • Δραγασάκης: Σημαντικές δυνατότητες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει σημαντικές δυνατότητες να διευρύνει το ρόλο του ως βασικός εταίρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας σε θέματα χρηματοδότησης της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, αλλά και ως ενδιάμεσος φορέας για τη χρηματοδότηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης, έργων περιβάλλοντος και άλλων δραστηριοτήτων. .
  • Αχτσιόγλου: Κατάργηση ηλικιακών περιορισμών στις συντάξεις χηρείας. «Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, οι συνταξιουχικές οργανώσεις αναγνώρισαν την πολύ μεγάλη σημασία της οριστικής ακύρωσης των περικοπών των συντάξεων για το 2019» αναφέρει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. .
  • «Ναι» Τσίπρα για συντάξεις χηρείας, ίσως το δώρο Πάσχα, όχι στα αναδρομικά. O πρωθυπουργός, που συναντήθηκε με συνταξιούχους στο Μέγαρο Μαξίμου, μίλησε επίσης για την ρύθμιση σε 120 δόσεις, καθώς ορισμένες οφειλές μπλοκάρουν τις συντάξεις, και για το αφορολόγητο. .
  • Υψηλότερες εισφορές καλούνται να πληρώσουν στον ΕΦΚΑ 8 στους 10 μη μισθωτοί. Η αλλαγή στον βασικό μισθό φέρνει αυξήσεις και στις εισφορές στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής». .
Αθλητισμός
  • Ίδρωσε, αλλά «τούμπαρε» τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός!. Σούπερ ανατροπή σε σούπερ ματς από τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν πίσω στο σκορ από τον εξαιρετικό στο α’ ημίχρονο Ατρόμητο, αλλά με γκολ των Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη «καθάρισαν» τη νίκη (2-1). .
  • Καταγγελία για βιασμό σε βάρος του Πορζίνγκις. Αρνείται τις καταγγελίες, δια του δικηγόρου του, ο αστέρας του NBA. .
  • Ήττα για τον Τσιτσιπά στον τελικό του διπλού στο Miami Open. Ο έλληνας αθλητής και ο ολλανδός συμπαίχτης του ηττήθηκαν με 2-0 σετ από τους ζωντανούς θρύλους στα διπλά, Μπομπ και Μάικ Μπράιαν. .
  • Χαλαρά στην κορυφή της Premier League η Σίτι. Με δύο γκολ μέχρι το 30' η Μάντσεστερ Σίτι αφόπλισε την Φούλαμ και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League. .
  • Euroleague: «Δώρο» της Φενέρ στον Ολυμπιακό. Πλέον, η ομάδα του Πειραιά κρατά στα δικά της χέρια την πρόκριση στα πλέι οφ, με 2 στις 2 νίκες απέναντι σε Ζαλγκίρις Κάουνας και Νταρουσάφακα, στο ΣΕΦ. Αυτή η ήττα «πλήγωσε» την Αρμάνι του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, καθώς πλέον η υπόθεση παρουσίας στα πλέι οφ φαίνεται πολύ δύσκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου