Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης την Πέμπτη



Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 2019



Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Φωτογραφία: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Δ./ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ.Share
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 5:30 μ.μ. στη Σχολή Νομικής, Πολιτικής και Διπλωματίας Fletcher του πανεπιστημίου του Tufts στη Βοστώνη, στην ετήσια εκδήλωση για την Ελλάδα.
Η εκδήλωση με τίτλο «Συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» (A Conversation with Kyriakos Mitsotakis) εντάσσεται στο πρόγραμμα ομιλιών που έχει καθιερώσει ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Γεώργιος Μπεχράκης. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει δεξίωση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα βραβεία «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα.
Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.
Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρεία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο.
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Ομιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Διετέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital.
Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη τη βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως «Global Leader for Tomorrow».
Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β’ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.
Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Αμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Εως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Εχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη.
Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015.
Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012.
Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εκλέχθηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής».
Εχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.
Το πρόγραμμα διαλέξεων για την Ελλάδα το καθιέρωσε πριν μερικά χρόνια ο κ. Μπεχράκης, ο οποίος και το χρηματοδοτεί διότι επιθυμεί η Ελλάδα να είναι παρούσα στον ακαδημαϊκό χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδιαίτερα της Βοστώνης, η οποία θεωρείται μία από τις πλέον ακαδημαϊκές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.
Επίσης, ο κ. Μπεχράκης ηγείται της αντικαπνιστικής εκστρατείας στην Ελλάδα την οποία χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου απευθυνόμενος ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους αποτρέποντάς τους να καπνίζουν.
Υπογραμμίζεται ότι η Σχολή Fletcher Πολιτικής και Διπλωματίας είναι από τις πλέον κορυφαίες Σχολές στο είδος της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εχει και τη διάσταση Κέντρου Σκέψης και ανταλλαγής απόψεων επί σύγχρονων διπλωματικών και πολιτικών θεμάτων παγκοσμίου βεληνεκούς.
Η Σχολή Fletcher ιδρύθηκε με την οικονομική συνδρομή του Δρα Austin Barclay Fletcher, ο οποίος ήταν μέλος της τάξης του 1879 του Πανεπιστημίου Tufts και ο οποίος δώρισε το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την ίδρυση και λειτουργία μιας Σχολής Νομικής και Διπλωματίας στο Tufts.
Το Φθινόπωρο του 1933 άνοιξε τις πόρτες του η Σχολή Fletcher Νομικής και Διπλωματίας με 21 φοιτητές οι οποίοι εγκαινίασαν το ξεκίνημά της.
Εν τω μεταξύ, αυτό έγινε στο μέσον της μεγάλης οικονομικής ύφεσης και με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου του Harvard η Σχολή Fletcher έγινε η πρώτη και μοναδική μεταπτυχιακή σχολή Διεθνών Σχέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Δρ. Fletcher ήταν για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δικηγόρος εταιρειών και επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη και αφοσιωμένος απόφοιτος στο Tufts και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Υπηρέτησε ως μέλος σε αμφότερες τις Εφορείες των Σχολείων, ακόμα και ως πρόεδρος της Εφορείας του Tufts από το 1913 μέχρι και του θανάτου του, το 1923.
Αγαπούσε ιδιαίτερα το Tufts γι’ αυτό και του άφησε ως δώρο το ποσό των τριών εκατομμυρίων δολαρίων.
Η δωρεά του δεν παρείχε μόνο οικονομική στήριξη αλλά τη νομική ώθηση για τη δημιουργία μιας Σχολής η οποία δεν θα ήταν μία από τις συνηθισμένες Νομικές Σχολές, αλλά μία Σχολή που θα προετοίμαζε στελέχη για τη Διπλωματική Υπηρεσία και θα δίδασκε θέματα Διεθνών Σχέσεων και Διεθνούς Δικαίου.
Σήμερα στη Σχολή φοιτούν περί τους 330 με 350 φοιτητές τον χρόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από 70 χώρες ανά τον Κόσμο. Οι απόφοιτοί της διαμένουν και εργάζονται σε πάνω από 139 χώρες του Κόσμου σε θέσεις κυβερνητικές, Διεθνών Οργανισμών, Επιχειρήσεων, Τραπεζικό Τομέα, Δημοσιογραφία, Εκπαίδευση, Διεθνή Ερευνα και επίσης στον Ιδιωτικό Τομέα.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου