Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

Η Τουρκία απέρριψε την αγορά των αμερικανικών Patriot

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Τουρκία απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ σχετικά με την πώληση των αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας Patriot μέχρι τα τέλη του 2019, καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει ότι η Αγκυρα θα πρέπει να αρνηθεί την αγορά των S-400 της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται τουρκικές πηγές.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απηύθυνε την εν λόγω προσφορά πριν την 15η Φεβρουαρίου και στη συνέχεια αύξησε την τιμή των Patriot με αντάλλαγμα την γρήγορη παράδοση, σύμφωνα με αξιωματούχους. Η πρόταση δεν περιελάμβανε συμφωνία δανείου ούτε σύμφωνο ανταλλαγής τεχνολογιών, κάτι που αποτελεί σύμφωνα με το Bloomberg κύρια τουρκική απαίτηση. 
Η Τουρκία απάντησε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την προσφορά των ΗΠΑ και ότι οι διαπραγματεύσεις σταματούν εδώ, σημειώνουν αξιωματούχοι σύμφωνα πάντα με το Bloomberg. 
Ενώ το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών «μπλόκαρε» εδώ και χρόνια την πώληση των Patriot στην Τουρκία, τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε στο Κογκρέσο ότι η σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώλησή των για να αναγκάσει την Αγκυρα να σταματήσει τη συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400, καθώς μια τέτοια συνεργασία ενδέχεται να εκθέσει την τεχνολογία του ΝΑΤΟ. 
Σημειώνεται δε ότι η Τουρκία υπολογίζει ότι η αγορά των ρωσικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία είναι τρεις φορές φθηνότερα από τα αμερικανικά αντιαεροπορικά και περιμένει την πρώτη παράδοση των S-400 τον Ιούλιο.
Ωστόσο, αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Τουρκία φαίνεται πως ψάχνει λόγους για να απομακρυνθεί από τη συμφωνία των ΗΠΑ, ενώ οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει στην Τουρκία καλύτερους όρους από τη Ρωσία. 
Η επιμονή της Τουρκίας να αγοράσει τους ρωσικού πυραύλους, έχει αυξήσει τις φωνές εντός των ΗΠΑ που υποστηρίζουν ότι πρέπει να «παγώσουν» τις προμήθειες των F-35. 
Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις την Τουρκία αν αγοράσουν τους πυραύλους από τη Ρωσία, ενώ οι σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ παραμένουν τεταμένες μετά από μια σειρά διαφωνιών που περιλαμβάνουν και την υποστήριξη της Ουάσιγκτον για μια συριακή κουρδική δύναμη που η Άγκυρα θεωρεί εχθρό.
Πηγή: BLOOMBERG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου