Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019

Πεντάγωνο: «Πάγωμα» στην πώληση των F-35 στην Τουρκία, αν αγοράσει τους S-400

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

H Ευρωπαϊκή Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (EUCOM) συνέστησε στη Γερουσία να σταματήσει να προμηθεύει την Τουρκία με τα αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα F-35, σε περίπτωση που η Άγκυρα δεν «παγώσει» την αγορά των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, η πρόταση αυτή έγινε από τον διοικητή της EUCOM, Κέρτις Σκαπαρότι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αρμόδια επιτροπή για τους εξοπλισμούς της αμερικανικής γερουσίας.
«Εγώ ως στρατιωτικός, η καλύτερη συμβουλή που θα έδινα, θα ήταν να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία με τα F-35, ώστε να μην πραγματοποιούν μαχητικές πτήσεις τη στιγμή που ο σύμμαχος μας χρησιμοποιεί ρωσικά συστήματα και μάλιστα αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σκαπαρότι.
Παράλληλα, ο Αμερικανός στρατιωτικός, αναφερόμενος στη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ - Τουρκίας, είπε ότι η διμερής στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς.
«Μεταξύ μας υπάρχουν ορισμένες διαφωνίες. Αυτό το γνωρίζετε, μπορείτε να διαβάσετε για αυτές στις εφημερίδες. Όμως διεξάγουμε ειλικρινείς διαπραγματεύσεις και επιτυχώς διασφαλίζουμε τα αμοιβαία συμφέροντα μας. Οι σχέσεις μας μέσω των στρατιωτικών διαύλων, όπως αυτές εκδηλώνονται στην ανάπτυξη των δυνάμεων μας, κατά την άποψη μου, βελτιώθηκαν τον τελευταίο χρόνο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Σκαπαρότι.
Η συγκεκριμένη πρόταση από πλευράς του Πενταγώνου έρχεται λίγο μετά την τουρκική απόρριψη της προσφοράς των ΗΠΑ για πώληση των αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας Patriot, προϋπόθεση της οποίας ήταν η Άγκυρα να αρνηθεί την αγορά των S-400 της Ρωσίας. 
Γενικότερα, η επιμονή της Άγκυρας να αγοράσει τους ρωσικούς πυραύλους, έχει αυξήσει τις φωνές εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, που τάσσονται υπέρ του «παγώματος» της χορήγησης της Τουρκίας με F-35.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου