Αμετάκλητη η Μέι: Κανονικά η ψηφοφορία για το Brexit | tanea.gr
Στη διεξαγωγή της σημαντικής ψηφοφορίας για τη συμφωνία του Brexit, όπως έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη, θα προχωρήσει η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.
Η δήλωση του εκπροσώπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έγινε μετά από αναφορές των ΜΜΕ για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της σοβαρότητας της αναφερόμενης ψηφοφορίας.
Νωρίτερα, σημαίνοντα στελέχη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος προέτρεψαν την βρετανίδα πρωθυπουργό να αποσύρει την ψηφοφορία, επειδή προβλέπεται πως θα εξέλθει ηττημένη κατά κράτος, γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Times».
Η Μέι αντιμετωπίζει την πιθανότητα ακόμη μίας κοινοβουλευτικής ήττας για το Brexit έπειτα από την ανακοίνωση άλλων δύο ομάδων ευρωσκεπτικιστών ότι προτίθενται να καταψηφίσουν την πρότασή της για συμφωνία, επειδή η πρωθυπουργός απέτυχε να εξασφαλίσει επαρκείς παραχωρήσεις από την ΕΕ.
Μόλις 18 ημέρες προτού το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει επισήμως από την Ευρώπη στις 29 Μαρτίου, η Μέι πασχίζει να επιτύχει έστω και την ύστατη ώρα κάποιες αλλαγές στην συμφωνία με τις Βρυξέλλες πριν την κρίσιμη αυριανή ψηφοφορία.
Σε περίπτωση που η συμφωνία, η οποία καταψηφίσθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, απορριφθεί ξανά, τότε οι βουλευτές της Τετάρτη θα ψηφίσουν πάλι για το εάν η χώρα θα αποχωρήσει άτακτα και χωρίς συμφωνία από την ΕΕ και, εάν κι αυτό το ενδεχόμενο καταψηφισθεί, τότε η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την Πέμπτη με θέμα την καθυστέρηση της αποχώρησης από την ΕΕ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Νάιτζελ Ντοντς του βορειοϊρλανδικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της Μέι, και ο Στίβεν Μπέικερ, σημαίνον πρόσωπο της μεγάλης πτέρυγας των ευρωσκεπτικιστών στο Συντηρητικό Κόμμα της Μέι, έχουν προειδοποιήσει πως η μορφή της συμφωνίας που έχει προτείνει για το Brexit η πρωθυπουργός θα καταψηφισθεί στο Κοινοβούλιο.