Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ο πρόεδρος Τραμπ τιμά την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτήσιας στον Λευκό Οίκο

 Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2019

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Για τις 18 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη για φέτος η δεξίωση στον Λευκό Οίκο, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να τιμηθεί η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
Οι σχετικές, επίσημες προσκλήσεις έχουν ήδη αποσταλεί και εκατοντάδες εξέχουσες προσωπικότητες της Ομογένειας αναμένεται να δώσουν το «παρών».
«Ο Πρόεδρος και η κυρία Τραμπ θα χαρούν να παραστείτε στη δεξίωση για την αναγνώριση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, στις 5 το απόγευμα», αναφέρει η πρόσκληση, με το έμβλημα του Προέδρου των ΗΠΑ στην κορυφή και μία ελληνική σημαία στο αριστερό, κάτω άκρο της.
Ο εορτασμός προς τιμήν της Ομογένειας και της Ελλάδας για την 25η Μαρτίου είχε ξεκινήσει επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν (40ού Προέδρου των ΗΠΑ) και με την πάροδο του χρόνου έχει θεσμοθετηθεί.
Στη δεξίωση που έγινε το 2018, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε μιλήσει για τη σημασία της εθνικής επετείου για την Ελληνική Ανεξαρτησία αλλά και στις κοινές αξίες που διέπουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις:
«Οπως οι πρόγονοί μας -είχε τονίσει μεταξύ άλλων ο κ. Τραμπ- έτσι και εμείς θα αντλήσουμε δύναμη και από τους δεσμούς της Ιστορίας και του Πολιτισμού που ενώνουν τις χώρες μας και διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας. Και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στις αξίες και τις αρχές που καθορίζουν το ποιοι είμαστε. Και είμαστε ενωμένοι στις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας σήμερα και για πάντα».
Είχε αναφερθεί στην Ελλάδα ως τη «γενέτειρα της δημοκρατίας και του Δυτικού πολιτισμού», υποστηρίζοντας πως οι κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες ενέπνευσαν τους πολίτες σε όλες τις χώρες του Δυτικού Κόσμου να αναλάβουν δράση και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία.
Δεν είχε παραλείψει να σημειώσει τη βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στις ΗΠΑ: «Παντού γύρω μας, εδώ στις ΗΠΑ, βλέπουμε τη βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού, της τέχνης και της φιλοσοφίας. Οι πατέρες (της αμερικανικής δημοκρατίας) συμβουλεύτηκαν τη σοφία των αρχαίων ελληνικών πόλεων-κρατών όταν έγραφαν το δικό μας Σύνταγμα. Ηξεραν τι έκαναν. Οι στρατηγοί, οι επιστήμονες, οι δικηγόροι και οι εκπαιδευτικοί μας συνεχίζουν να βρίσκουν έμπνευση στα έργα των αρχαίων Ελλήνων. Και σε όλη αυτή την πρωτεύουσα, από το Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι το Μνημείο του Λίνκολν και τον όμορφο Λευκό Οίκο, βλέπουμε τη μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχιτεκτονικής».
«Τιμούμε την Ελληνική Ανεξαρτησία εδώ στο Λευκό Οίκο από το 1987, μια παράδοση που γνωρίζουμε ότι θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. Θα είμαι μαζί σας μόνο για τα επόμενα επτά», είχε τονίσει.
Κλείνοντας, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε πει πως οι κοινές πολιτισμικές αξίες αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν μαζί τις όποιες προκλήσεις εμφανιστούν στο μέλλον.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου