Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ο Τραμπ απαντά με «βέτο» στην ακύρωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

 Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2019
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απάντησε με ένα λακωνικό «ΒΕΤΟ!» στο Twitter, λίγα λεπτά μετά την ακύρωση από το Κογκρέσο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε κηρύξει για την χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού.
Ο Τραμπ είχε προαναγγείλει ότι θα προέβαινε στην άσκηση αρνησικυρίας, το πρώτο βέτο επί προεδρίας του, εάν η πλειοψηφία των γερουσιαστών ενέκρινε το ψήφισμα που τερματίζει την ισχύ του μέτρου που υπέγραψε στις 15 Φεβρουαρίου.  
Οι 12 Ρεπουμπλικάνοι  γερουσιαστές είναι: Lamar AlexanderTennessee, Roy BluntMissouri,  Susan Collins Maine, Mike Lee, Utah, Jerry Moran, Kansas, Lisa Murkowski, Alaska, Rand PaulKentucky, Rob Portman, Ohio, Mitt RomneyUtah, Marco Rubio, Florida, Patrick J. Toomey Pennsylvania, Roger Wicker, Mississippi
Δώδεκα Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές συστρατεύτηκαν με τους Δημοκρατικούς, υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο που είχε ήδη εγκριθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων, το οποίο διακηρύσσει ότι «η εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος στις 15 Φεβρουαρίου (...) ακυρώνεται».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου