Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγο της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019

Με επιτυχία η αποκρεάτικη χοροεσπερίδα/δείπνο του Συλλόγου Κρητών Βοστώνης «Ραδάμανθυς Ίδη»

Καθαρά Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2019

Το χορευτικό "Μεγαλόνησος"

Ο αγέραστος Βασίλης Σκουλάς έπαιζε


λύρα και τραγουδούσε για ώρεςΜία ωραία εκδήλωση έγινε το Σάββατο που μας πέρασε στο κατάμεστο κοινοτικό κέντρο της Κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στη συνοικία Roslindale, Boston.
Προσευχή έκανε ο νέος ιερατικό προϊστάμενος της κοινότητας/ενορίας του Αγίου Νεκταρίου π. Κωνσταντίνος Μανέτας.  Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Στράτος Ευθυμίου και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.
Βασίλειος Καυκάς.
Ένα προσεγμένο φυλλάδιο που ήταν πάνω στα τραπέζια σε κάθε κάθισμα έγραφε την εξής μαντινάδα:
Τα ήθη και τα έθιμα πρέπει να τα τηρούμε
Για να ‘χουμε ταυτότητα και ελεύθεροι να ζούμε
Και το έθιμο της Αποκριάς με κρητικά φαγητά και επιδόρπια τηρήθηκε επάξια από τα μέλη του Συλλόγου που έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν με το σερβίρισμα και την όλη εκδήλωση.
Ο βάρδος της κρητικής μουσικής Βασίλης Σκουλάς με την αρχέγονή μελωδία της λύρας και του τραγουδιού του έφερε στη Βοστώνη τη μουσική παράδοση της Κρήτης μέσα από τους μυστικούς δρόμους της του νου και της καρδιάς. 
Η πίστα χορού του κοινοτικού κέντρου ήταν μικρή να χωρέσει όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, που χόρευαν από την ώρα που άρχισε η μουσική μέχρι την ώρα που τελείωσε τις πρωινές ώρες.
Την παράσταση έκλεψαν τα αγόρια
και κορίτσια των μελών του χορευτικού «Μεγαλόνησος» του Συλλόγου υπό την διεύθυνση της Τάνιας Πλούμης με βοηθούς τον Νίκο Χατζή και την Σοφία Τραβαγιάκη.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Τερζάκη, το Διοικητικό του Συμβούλιο και όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την προετοιμασία, οργάνωση και διεκπεραίωση της εκδήλωσης.  την οργανωτική.  Στην Οργανωτική Επιτροπή ήσαν:
Γιάννης Αβυσσινός, Μάριος Ματθαιάκης, Μαρία και Δημήτρης Μπινιέρης, Δημήτρης Μητάρας, Γιάννης και Ευγενία Νταλιαδάκη, Νίκος Νταλιαδάκης, Σήφης Ξενάκης, Μιχάλης και Ελευθερία Τερζάκη, Κώστας και Χαρούλα Τραβαγιάκη, Λευτέρης και Σοφία Τραβαγιάκη, Χάρης Φιλιππάκης. Μπράβο τους.
Πολλοί γνωστοί και άγνωστοι στην

κατάμεστη αίθουσα.  Μεταξύ των γνωστών:  ο Πρόεδρος του Μαλιωτείου Δρ. Φίλιππς Σεραφήμ με την σύζυγό του, η Δρ. Μαρία Κουλμαντά, το ζεύγος Δημήτρη και Δέσποινα Ματθαίου, το ζεύγος Χρήστος και Ελένη Λυραντωνάκη, ο πρώην Πρρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Θέμης Καρατζάς με την σύζυγό του Μαρία, το ζεύγος Θέμη και Ελένη Βούλγαρη, ο Αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Ιωάννης Κατσαρός, ο Δρ. Δημήτριος Φωτόπουλος με την σύζυγό του, ο κ. & κ. Στράτος Κοντάκος, το ζεύγος Χρήστος και Ειρήνη Τερζάκη, ο κ. Λη Τάμης και η σύζυγος του Δρ. Μαρία Κακαβά και άλλοι.  
Εάν όλοι οι Σύλλογοι κάνουν κάτι παρόμοιο ο Ελληνισμός έχει μέλλον.

Φωτογραφίες από τον χορό των Κρητών Βοστώνης:
1η Η Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Όλγα Φώτου με την κόρη της ήρθαν από το Worcester για την εκδήλωση των Κρητών.
2η Ο κ. Γιάννης Κατσαρός, αντιπρόεδρος της Παμακεδονικής και ο πρώην Πρόεδρος των Κρητών Βοστώνης κ. Γιάννης Αβισσυνός
3η Ο κ. Ηλίας Κυράνος με την σύζυγό του Ζωγραφιά, των γιό τους Έβαν και την Πρόεδρο του Συλλόγου Θεσσαλών Βοστώνης "Ρήγας Φεραίος" κ. Άννα Μίνος
4η Η Σεχεδιάστρια κ. Παναγιώτα Μελετίδη με την αφίσσα της παρελάσης η οποία η ίδια φιλοτέχνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου