Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Δεύτερη Πανομογενειακή για την Παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης. Δεν θα σταλούν προσκλήσεις στην Ελληνική Κυβέρνηση. Ανεπιθύμητοι.

Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2019

Προχθές το βράδυ, Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 2η Πανομογενειακή συνάντηση για την Παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή, 7 Απριλίου.

Τον Γενικό Πρόξενο κ. Στράτο Ευθυμίου αντιπροσώπευσε η κυρία Άννα Κοσμίδου ενώ από τον κλήρο δεν ήταν κανένας παρ’ ότι είχαν ενημερωθεί όλες οι ενορίες/κοινότητες με πακέτα ταχυδρομικώς και το μετέδιδαν τα μέσα ενημέρωσης ενώ είχαν σταλεί και ηλεκτρονικά μηνύματα.
Και το ερώτημα είναι άραγε θέλουν να γίνεται η παρέλαση ή είναι και αυτό μία «αγγαρεία». 

Παρ’ όλα αυτά αρκετοί ήταν οι αντιπρόσωποι των Σωματείων και άλλων οργανώσεων καθώς και αντιπρόσωπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας του Newton.
Παρευρέθηκαν επίσης οι πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας κ.κ. Δημήτριος Παπασλής και Θέμης Καρατζάς.

Αμέσως μετά την προσευχή που έψαλλαν όλοι μαζί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς καλωσόρισε τους αντιπροσώπους και ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε και η εφετινή παρέλαση να στεφτεί με επιτυχία.  Παράλληλα έγινε αναφορά στις άλλες εκδηλώσεις που έχουν ως εξής:
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2019 στις 12 το μεσημέρι δεξίωση στο Κυβερνείο στις αίθουσες δίπλα από τη βουλή και στις 1:00μμ θα γίνει η καθιερωμένη εορτή του Ελληνισμού μέσα στην αίθουσα της Βουλής.  Εδώ δόθηκε έμφαση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ότι πρέπει η αίθουσα να είναι γεμάτη διαφορετικά ίσως να είναι η τελευταία μας εκδήλωση στο Κυβερνείο.
Παρασκευή, 5 Απριλίου, 2019 στις 6:00μμ θα γίνει η δεξίωση στο Ελληνικό Προξενείο.
Σάββατο, 6 Απριλίου, 2019 6:30μμ το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης, 162 Goddard Avenue, Brookline, MA, δίπλα από την Μητρόπολη και κοντά στο Ελληνικό Κολέγιο.  Ορεκτικά, φαγητό και ζωντανή Ελληνική μουσική.  Ομιλίες και παρουσίαση επισήμων.
Κυριακή, 7 Απριλίου, 2019.
10:00πμ Θεία λειτουργία και δοξολογία στον Ελληνικό Καθεδρικό Ναό Βοστώνης
1:00μμ Παρέλαση του Ελληνισμού
2:30μμ Πρόγραμμα στο Κεντρικό Πάρκο της Βοστώνης από 6 Ελληνικά συγκροτήματα με χορούς από όλη την Ελλάδα.
Η Ομοσπονδία είχε τυπώσει και μοίρασε τυπογραφικό υλικό, με αφίσες και φεκβολάν, λαχεία και προσκλήσεις εισόδου στο επίσημο γεύμα.

Κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου θα δοθούν 6 (έξη) υποτροφίες σε φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίες είναι: Χάρη Κατή, Κωνσταντίνου Χιονίδη, εις μνήμη Ιωάννη Ράμμου, Αρκάδων, Εθνικού Κήρυκα, Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.

Να σημειωθεί ότι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην παρέλαση και στις εκδηλώσεις ο κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και η αδερφή του «μάρτυρα» Κωνσταντίου.  Κατσίφα για να παραλάβει βραβείο «μετά θάνατον» της Ομοσπονδίας που δολοφονήθηκε από την Αλβανική αστυνομία την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, 2018.

Με ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας δεν θα προσκληθεί κανένας από την Ελλάδα!!!

Το «Βραβείο Ελευθερίας» φέτος θα δοθεί στο ίδρυμα ΠΑΙΔΕΙΑ για τις προσπάθειες που καταβάλει για τον Ελληνικό Πολιτισμό, τα Ελληνικά Γράμματα…
Η Ομοσπονδία λαμβάνοντας υπ’ όψη τα 100 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία  για την έκθεση που θα γράψουν οι μαθητές και μαθήτριες από τις οποίες η καλύτερη θα διαβαστεί μέσα στη Βουλής της Μασσαχουσέτης, στο Κυβερνείο, την Παρασκευή 29 Μαρτίου η οποία θα έχει ως θέμα «Ποντιακή Γενοκτονία».

Ακολούθησε συζήτηση για θέματα του Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου