Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Μια πριγκίπισσα η πρώτη γυναίκα πρεσβευτής της Σ. Αραβίας στις ΗΠΑ

Η πριγκίπισσα Ρίμα δεν έχει διπλωματική πείρα, αλλά μεγάλωσε στις ΗΠΑ, στη σκιά του πατέρα της, του πρίγκιπα Μπαντάρ μπιν Σουλτάν, ο οποίος διετέλεσε πρεσβευτής της χώρας του στην Ουάσινγκτον από το 1983 έως το 2005
Μια πριγκίπισσα η πρώτη γυναίκα πρεσβευτής της Σ. Αραβίας στις ΗΠΑ | tovima.gr
Μια πριγκίπισσα γίνεται η πρώτη γυναίκα πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ: η πριγκίπισσα Ρίμα μπιντ Μπάνταρ θα αντικαταστήσει τον πρίγκιπα Χάλιντ μπιν Σαλμάν, τον μικρότερο αδελφό του ισχυρού πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.
Η πριγκίπισσα Ρίμα δεν έχει διπλωματική πείρα, αλλά μεγάλωσε στις ΗΠΑ, στη σκιά του πατέρα της, του πρίγκιπα Μπαντάρ μπιν Σουλτάν, ο οποίος διετέλεσε πρεσβευτής της χώρας του στην Ουάσινγκτον από το 1983 έως το 2005.
Πρόκειται, ωστόσο, για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τόσο σημαντικό πόστο της σαουδαραβικής διπλωματίας.
Με πτυχίο στις Μουσειακές Σπουδές από το πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον, η Ρίμα επέστρεψε στο Ριάντ μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της.
Έκανε την πρακτική της στο Ινστιτούτο του Αραβικού Κόσμου στο Παρίσι και στην Αίθουσα Τέχνης Σάκλερ στην Ουάσινγκτον.
Επίσης, συνεργάστηκε εξ αποστάσεως με έναν επιμελητή έκθεσης στο Μουσείο Φιλντ του Σικάγου όσο εξετίθετο σε αυτό η συλλογή με έργα τέχνης της μητέρας της, της Χάιφα Φαϊζάλ.
Την τελευταία δεκαετία η 43χρονη πριγκίπισσα έχει έντονη δραστηριότητα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα της χώρας της.
Είναι συνιδρύτρια του Yibreen, ενός γυμναστηρίου και spa για γυναίκες, και διευθύνουσα σύμβουλος του πολυτελούς καταστήματος Harvey Nichols στο Ριάντ.
Με αυτή μάλιστα την ιδιότητά της η Ρίμα πέτυχε την ενσωμάτωση των γυναικών στον τομέα του λιανεμπορίου, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.
Ανάμεσα στις επιτυχίες της πριγκίπισσας είναι και η δημιουργία του πρώτου κέντρου φύλαξης για τα παιδιά των εργαζομένων γυναικών στη Σαουδική Αραβία (των εργαζομένων στα καταστήματα Harvey Nichols), κάτι που επέτρεψε σε περισσότερες γυναίκες να εργαστούν.
Είναι επίσης ιδρύτρια και διευθύντρια του δημιουργικού της Baraboux, μιας φίρμας πολυτελών τσαντών, που λανσάρισε το 2013.
Θεωρείται υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, ενώ πιο πρόσφατα είχε εργαστεί στον τομέα άθλησης του βασιλείου, όπου προώθησε τη συμμετοχή των γυναικών στα σπορ.
Ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μαζικής Συμμετοχής η Ρίμα είναι η πρώτη γυναίκα που ηγείται μιας αθλητικής ομοσπονδίας στο βασίλειο, με στόχο να εντάξει τον αθλητισμό στην καθημερινή ζωή.
Μάλιστα, ανάμεσα στα πρώτα της επιτεύγματα ήταν η ένταξη του μαθήματος της γυμναστικής για κορίτσια στα σχολεία.
Το 2014 βρισκόταν στη λίστα του Forbes με τις 200 πιο ισχυρές γυναίκες του αραβικού κόσμου και στη λίστα των πιο ισχυρών γυναικών του αραβικού κόσμου στη Σαουδική Αραβία.
Έχει δηλώσει δημοσίως ότι η ενεργή συμμετοχή των γυναικών στον εργασιακό χώρο συνιστά «εξέλιξη και όχι δυτικοποίηση» και ότι, αν δώσεις την ευκαιρία στις γυναίκες να αποκτήσουν οικονομικές ευθύνες, θα τις ενθαρρύνεις «να εξερευνήσουν μόνες τους περισσότερο τον κόσμο και έτσι θα γίνουν λιγότερο εξαρτημένες».
Έχει επίσης δηλώσει ότι «δεν επιτρέπεται να μην εργάζεται ο μισός πληθυσμός» στη Σαουδική Αραβία.
Μάλιστα, στο Harvey Nichols του Ριάντ η Ρίμα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα παροχής οδοιπορικών εξόδων στις εργαζόμενες, καθώς εκείνη την εποχή δεν επιτρεπόταν η οδήγηση στις γυναίκες, δικαίωμα το οποίο τελικά τους παραχώρησε το Ριάντ το 2017.
Οι πρωτοβουλίες της, σε συνδυασμό με την οικονομική πολιτική που περιόριζε τα εμπόδια για τη γυναικεία εργασία, έχουν οδηγήσει στην πρόσληψη δεκάδων γυναικών σήμερα, σε σχέση με το 2011, όπου στο ΗΝ εργάζονταν μόνο άνδρες.
Η Ρίμα είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Zahra Breast Cancer Awareness Association, μιας ένωσης για την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, η οποία εδρεύει στο Ριάντ.
Στόχος της οργάνωσης αυτής είναι «να αυξήσει και να διαδώσει την ενημέρωση μεταξύ των γυναικών στη χώρα για την έγκαιρη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία αυτής της μορφής καρκίνου και να συνεργαστεί βήμα-βήμα με τις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού για τη θεραπεία τους και την ανάρρωσή τους».
Μάλιστα, το 2012 σε συνεργασία, με το Zahra Breast Cancer Association, η Ρίμα οδήγησε μια ομάδα γυναικών από τη Σαουδική Αραβία στην Κατασκηνωτική Βάση του Έβερεστ, σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για τον καρκίνο.
Η εκστρατεία αυτή είχε τον τίτλο «Το Ταξίδι μιας Γυναίκας: Προορισμός Όρος Έβερεστ».
Οι 11 ορειβάτισσες ολοκλήρωσαν μέσα σε 12 ημέρες την ανάβαση προς τη Βάση, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 5.364 πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Η πριγκίπισσα υπήρξε παντρεμένη με τον πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Τούρκι μπιν Νάσερ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, με τον οποίον έχει δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.
Το ζευγάρι χώρισε το 2012.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου