Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019

Και δεύτερο αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα προσέγγισε την Ελλάδα

 Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2019

Στις 28 Φεβρουαρίου, στις 12.39 το μεσημέρι, ένα άλλο Φάλκον 2000ΕΧ, με τα διακριτικά YV3360

Και δεύτερο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας κατεγράφη να προσεγγίζει τη χώρα μας, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».
Και δεύτερο αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα προσέγγισε την Ελλάδα | tovima.grΣτις 28 Φεβρουαρίου, στις 12.39 το μεσημέρι, ένα άλλο Φάλκον 2000ΕΧ, με τα διακριτικά YV3360, που φέρεται να ανήκει και αυτό στην κρατική εταιρία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA και χαρακτηρίζεται ως κυβερνητικό, φέρεται να πετούσε πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, πλησίον της Κρήτης.
Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν και αυτό το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε κάποιο ελληνικό αεροδρόμιο.
Την ίδια μέρα και δύο ώρες αργότερα, το επίμαχο Φάλκον YV2486 της κυβέρνησης του Μαδούρο εντοπίστηκε να πετάει και εκείνο στην ίδια περιοχή. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας όμως, προσγειώθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, προερχόταν από το Αμπου Ντάμπι. Είχε προηγηθεί η Γενεύη, όπου στις 27 Μαρτίου ο Αρεάσα συμμετείχε σε σύνοδο του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ.
Ερωτήματα παραμένουν ωστόσο, όσον αφορά αρκετά σημεία της διαδρομής του επίμαχου αεροσκάφους τα οποία παραμένουν άγνωστα. Μυστήριο καλύπτει την πτήση και του άλλου κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας, το οποίο εντοπίστηκε κοντά στην Κρήτης και σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βενεζουέλα που επικαλείται η εφημερίδα, χρησιμοποιείται συχνά από κυβερνητικούς αξιωματούχους και έχει πλήρωμα Κουβανούς, που θεωρούνται πιστοί στο καθεστώς.
Τα δυο αεροσκάφη εντοπίζονται να πετούν σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, δυο μέρες πριν από την προσγείωση του δεύτερου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Την ίδια ώρα, πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα που αφορούν στην προσγείωση του αεροσκάφους στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και στις συνομιλίες στην αίθουσα VIP, με φόντο τις καταγγελίες της  αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα ότι η κυβέρνηση βγάζει τόνους χρυσού από τη χώρα και φυγαδεύει αξιωματούχους.
Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την Πέμπτη, όταν οι «Times» δημοσίευσαν κείμενο με τίτλο «Ο Μαδούρο βγάζει χρυσό από τη Βενεζουέλα για να κρατήσει στη ζωή το καθεστώς». Στο εν λόγω άρθρο η μυστηριώδης άφιξη του Falcon είχε την τιμητική της: «Η αντιπολίτευση (στη Βενεζουέλα) θεώρησε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε για να πάρει μια πληρωμή σε ευρώ για μια προηγούμενη παράδοση χρυσού προτού επιστρέψει στο Καράκας».
Το ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτεται πως επενδυτική εταιρία του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε την 1η Φεβρουαρίου ότι αγόρασε 3 τόνους χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας. Επίσης: Το ίδιο αεροπλάνο είχε εντοπιστεί λίγες ημέρες πριν, στα τέλη του Ιανουαρίου, στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας, μαζί με φορτίο 20 τόνων χρυσού, αξίας 650 εκατ. λιρών, έτοιμο να πετάξει για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μετά από παρέμβαση των ΗΠΑ, αυτή η συμφωνία μπλοκαρίστηκε.
Όλα τα παραπάνω συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο «φάντασμα», για το οποίο τις πρώτες ημέρες δεν ήξερε κανείς τίποτα, της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA, με επιβάτη τον ισχυρό άνδρα του καθεστώτος Μαδούρο, έχει σύνδεση με την επιχείρηση «Χρυσά Αεροσκάφη». Με τον όρο αυτόν περιγράφεται η επιχείρηση μεταφοράς χρυσού σε ασφαλείς προορισμούς για το καθεστώς Μαδούρο ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου